reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
Ja zauważyłam, że jednak faceci, którzy piją więcej np.pifffka mają córki i wydaje mi się że jednak częsty seks sprzyja poczęciu dziewczynki. Czyli całkowicie odwrotnie jak u nas a ma być podobno 4 chłopiec
Hehe mój mąż uwielbia piwo [emoji482] i pije bardzo czesto także obalam mit, o ponoć jeszcze praca kierowcy sprzyjaja osłabieniu plemników bo to siedząca praca bla bla nic mylnego[emoji12]

Szczypiorek ja z tym kościółkiem też dziś się wzruszalam. Raz, że w oko mi dziewczynki wpadaly, dwa-rodzice z parkami, jak ktoś miał córkę, to zazwyczaj chłopca też już miał. , trzy-hormonalne wzruszenie i pytanie "Panie, czemu nie ja?", 4-kajanie się, że skoro to Jego wola, to trzeba zaakceptować i modlić się o zdrowie do końca i by wszystko poszło dobrze, 5-znowu mini rozterki, 6-niedziela Dobrego Pasterza i moja pieśń przewodnia życia (Pasterzem dobrym jest Pan i NIE BRAK MI NICZEGO!)7-wiele do myślenia i rozważania od nadziei, do stukania się w głowę; )

Szczypiorek ja z tym kościółkiem też dziś się wzruszalam. Raz, że w oko mi dziewczynki wpadaly, dwa-rodzice z parkami, jak ktoś miał córkę, to zazwyczaj chłopca też już miał. , trzy-hormonalne wzruszenie i pytanie "Panie, czemu nie ja?", 4-kajanie się, że skoro to Jego wola, to trzeba zaakceptować i modlić się o zdrowie do końca i by wszystko poszło dobrze, 5-znowu mini rozterki, 6-niedziela Dobrego Pasterza i moja pieśń przewodnia życia (Pasterzem dobrym jest Pan i NIE BRAK MI NICZEGO!)7-wiele do myślenia i rozważania od nadziei, do stukania się w głowę; )
Miałam dziś to samo w kościele....
Prosiłam o zdrowe maleństwo ale też o córkę jeśli to możliwe.. W życiu nie mialam powiedzianej płci w 12 Tc dlatego bardzo czekam na potwierdzenie 7 maja[emoji6]

Ps.Kruszynka pamiętaj, że nadzieja umiera ostatnia a jeśli zdarzają się pomyłki na usg a nawet do końca i na porodowce to samo, to wiesz i nam się może zdarzyć i kazdej tutaj taka historia (patrz kitqa kochana)
Ps.szczypiorek, Ty się tak jeszcze nie nastawiaj na ten róż. Czasami życie nas bardzo zaskakuje a poza tym chyba przypadków, że z dziewczynki robi się chłopczyk jest znacznie więcej, niż odwrotnie, także nie składaj broni. Ja nie składam! Albo będzie dziewczynka i nauczę się latać, bo będę się czuła lżejsza od powietrza albo będzie cudny Piotruś.

Najgorsze, że ja przerabiam to już trzeci raz i za kazdym razem jest gorzej ....a nawet może czwarty (choć marzylam o córeczce , to przed zajściem w pierwszą ciążę "uznałam, że jednak pierwszy mógłby być chłopczyk, bo fajnie jak siostra ma starszego brata")- ależ człowiek naiwny był hihihi i taki wiecie nastawiony, że no na pewno i mi ta parka się trafi, jak nie przy drugim, to przy trzecim przecież, to przecież początek itd . ;)

Wydaje mi się , że również im lepsza jakość nasienia, tym większa szansa na syna
Źle Ci się wydaje. Im wieksza jakość nasienia tym zwiększa się zdolność do zapłodnienia komórki jajowej co oznacza się jako płodność. A nie że płodność mezczyzny oznacza splodzenie dziecka płci męskiej.
A raczej prawidłowy poziom hormonów męskich pozwala na częstsze porody noworodków płci męskiej.
Czynnikiem o największej sile działania są hormony, które decydują o prawidłowej płodności, o cyklu rozwojowym czy to komórki jajowej, czy plemników.
Dlatego wpływ środowiska w jakim żyje mężczyzna, styl życia, sposób odżywiania, aktywność fizyczna ma wpływ na produkcję hormonów, a ta na produkcję plemników. Czyli tak ważny testosteron! A przecież ilu łysych przedwcześnie mężczyzn ma córeczki!

A to że mężczyzna pije czesto piwo (używki) czy prowadzi niezdrowy tryb życia to oznacza jedynie tyle że zmniejsza sobie jakość nasienia, a nie że zwiększa sobie przez to szanse na córkę. Czyli w ogóle zmniejsza szansę na jakiekolwiek zaplodnienie

Ah ja mam Okropna burze hormonów. Wiecie w jednej minucie potrafię pragnąc trzego dziecka a w kolejnej mówię basta koniec. I takie wahania nastrojów bardzo mnie męczą. Tzn wiem ze chce ale się boje. Ehh mój syn przechodzi bunt dwulatka i ma to co matka - zmienne nastroje ;) ciężko mi czasem....

Mój mąż codziennie piwo i dwóch synów mamy. Teraz przystopowal z piwem bo chce trochę zrzucić.
Ale zjadł dziś wołowine i inne niedziewczynkowe jedzenie z grilla i co ja mam z nim zrobić. Byliśmy u teściów i on tak zawsze żeby im przykro nie było Zawiesił dietę. :baffled:

reklama
Anija szczerze to niezbyt wierze w dietę u faceta. Na genderdreaming większość
W opisach ma, ze mężczyzna nic nie zmienił w diecie. Ale wiadomo trzeba w coś uwierzyć żeby się później nie martwić. Ja np proszę by w momencie starań nie chlał tyle kawy ;-)

Do góry