reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Dziewczyny no to wielkie kciuki za owocne staranka ✊✊✊ i za wymarzone plcie :-)

My pomału mówimy wszystkim o 3 malenstwie i mam takie wrażenie że każdy myśli sobie ze po co im kolejne dziecko,przecież mają już 2 to im nie wystarczy... niby nikt mi tego nie powiedział prosto w oczy ale takie mam dziwne wrażenie.
Hahahaha :D skąd ja to znam... Tylko u nas ZAWSZE do całości jest jeszcze - no To MOŻE wreszcie tarfi się chłopak/ no to może nareszcie Karol (mój mąż) zrobił chłopaka/ o matko byle nie znowu dziopa bo ile można / wsyztsko fajnie ale powiedzcie że nie kolejna baba /itd itd itd ... Bla bla bla

szkoda gadać :( ale trudno. Póki co mówię że to nie koncert życzeń i chyba mają na myśli że najważniejsze co by dziecko było jednak zdrowe - tak?!
Dodam, że usyalyszalan min taki tekst z chłopcem od osoby która ma 2jke chorych dzieci (Parke)...

reklama
@Marzycielka86 ja też słyszę że po co mi dziecko jak ma dwoje i ze tez mi się chce znowu w pieluchy pakować pff... Co ludzi to wogole obchodzi że komentują
@szczypiorkowa12345 u mnie też to samo teściowa nie zadowolona bo ona nigdy nie będzie babcia! Bo to chlopaczysko! A ona chciała by mieć wnuczke i być prawdziwa babcia! Przykre to jest. Sąsiad z koleji mnie wkur. Bo pow do mojego męża że zrobił syna to zrypal sprawę (chociaż cymbal - ten sąsiad też ma dwóch synów) wściekłam się a chłopak to już gorsze dziecko bo niby zrypal sprawę! Obraził mnie męża i mojego maluszka kuźwa! Ludzie nie zastanawiaja się co plotą[emoji849]

@Kruszynka123 u nas w sumie aż tak wielkiego zaskoczenia z 3go dziecka nie ma, bo my zawsze mówiliśmy że kroki sytuacja finansowa i mieszkaniowa pozwoli to na pewno będzie. Bardziej, że tak szybko (bo wyjdzie 20msx różnicy), no ale ja czekać nie miałam na co... Tym bardziej że miałam taką możliwość w pracy.

U mnie teść aż się boję jak zareaguje na wieść o dziewczynie. Ostatnio w Święta BN jam weszliśmy do pokoju gdzie wszyscy siedzieli za stolami (jakieś 25 osób) weszła szwagierka z 3jka dziewczyn, my z 2jka i spały się teksty że dziadkiem nie jest, że trzeba mojego męża i Męża szwagierki dzieci robić, że ostatnia Nadzieja z moim mężu i takie tam. Niby w zartach ale czuć było, ze mówią to poważnie :( tak więc wyobraźcie sobie co będzie w te święta ... Ja się chyba z domu nie ruszę byleby tam nie jechać :/

@Kruszynka123 u nas w sumie aż tak wielkiego zaskoczenia z 3go dziecka nie ma, bo my zawsze mówiliśmy że kroki sytuacja finansowa i mieszkaniowa pozwoli to na pewno będzie. Bardziej, że tak szybko (bo wyjdzie 20msx różnicy), no ale ja czekać nie miałam na co... Tym bardziej że miałam taką możliwość w pracy.

U mnie teść aż się boję jak zareaguje na wieść o dziewczynie. Ostatnio w Święta BN jam weszliśmy do pokoju gdzie wszyscy siedzieli za stolami (jakieś 25 osób) weszła szwagierka z 3jka dziewczyn, my z 2jka i spały się teksty że dziadkiem nie jest, że trzeba mojego męża i Męża szwagierki dzieci robić, że ostatnia Nadzieja z moim mężu i takie tam. Niby w zartach ale czuć było, ze mówią to poważnie :( tak więc wyobraźcie sobie co będzie w te święta ... Ja się chyba z domu nie ruszę byleby tam nie jechać :/
Powiem Ci tak miej wylane na te debilne komentarze i już.
U nas wszyscy wiedzieli od maja tamtego roku że planujemy i się steramy a jak poronilam to im wszystkim mówiłam że chce być w ciąży bardzo a będzie co Bog da.. Bo to nie koncert życzeń!

Oj co ja za historie tutaj czytam...jak babcia nie jest babcia wnuczka a dziadek nie jest dziadkiem wnuczki [emoji849] ja już nic nie rozumiem...
Płeć jak widać jest ważna.
Wczoraj pojechałam z dziewczynakami do męża chrzestnej gdzie był jej syn też z dwiema dziewczynkami. Fajnie się małe bawiły :) dopiero gdy wychodziłam nagle ciotka wypalila do mnie: 'nic się nie martw trzeci będzie chłopiec' aż mnie wcięło odparłam tylko 'ooo nieee' hehe :) cięta riposta no nie? :) dlaczego ludzie zaglądają nam do łóżek? Na bank ta ciotka 'zmusi' syna aby robił 3bobasa, bo ma straszne parcie na szkło.
W moim mężu też ostatnia nadzieja na przedłużenie nazwiska, ale on (w sensie mój mąż) ma to gdzieś, jego rodzice nie naciskają a my podchodzimy do sprawy z rozsądkiem. Decyzja jest taka że 'zamykamy' fabrykę : |

Hej dziewczyny! My kurcze znów przekładamy starania. Decyzja męża. Na za dwa miesiące. Chce się odrobić z remontem Jemu się wydaje że odrazu ustrzeli :cool2: I cały czas gada ze będzie trzeci chłopak, ale córkę będzie robil. :eek:
Poobserwuje cykl dokladniej.
Jak wam dieta dziewczynkowa idzie bo nic nie piszecie o niej, a to najtrudniejszy punkt.

Ja jem mniej wiecej w tej skali kalorycznosci. Duzo warzyw. Ogolnie nie jemy z synkiem.nabialu i itp alergenow. Odsyepek od regoly to czasami indyk lub ser kozi ale to nie na codzien. Ale nie mam takich przerw w jedzeniu mega. Ja potrafie przy dzieciach sniadanie jest godzine czy dwie wiec niestety... jedynie sniadanie wlasnie staram sie rpzetrzymac do 10-11

reklama
Szczypiorkowa raczej tak, choć dom wybudujemy z 4 pokojami jakby co ;)
Dokładnie, również wolę zięciów niż inne kobiety panoszące się po moim domu : ) hehe
Będę fajną teściowa [emoji4] a. Nie jak moja Pani teściowa...
Choc poniekąd tak jest że częstsze konflikty są na lini Pani mamy męża vs nowa kobieta syna, [emoji848]

Do góry