reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Dziewczynki odebralam wyniki beta<0.5, w ciąży nie jestem i chyba długo nie będę. Wczoraj otrzymałam telefon, ze zwolniło się miejsce u mnie pracy i czy chcę wrócić. Miałam isc na wychowawczy, bo zlikwidowali moje stanowisko pracy i nie było dla mnie miejsca. Zgodziłam się wrócić, bo tesciowa poszla na emeryturę i chce na kilka miesiecy zająć się małym, później chyba żłobek, albo ja pójdę na l4 ciążowe (o ile zajdę). Bije się teraz z myślami, czy dalej ciągnąć staranka, glupio wrócić po 1.5 roku i znowu wyskoczyć z ciążą :/, ale z drugiej strony młodsza już nie będę, a starania dziewczynkowe to raczej długo trwają. Jestem strasznie rozbita :(
Czy któraś dawała takiego malucha 15 miesiecy do żłobka?

Napisane na LG-H870 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Gorligor ah No mam nadzieje ze u Ciebie szansa na „pomyłkę” jest. Ja to się znam na tym wiec mi kitu o siusiaku nieistniejącym bądź nie do końca wyraźnym nie wcisną hehe. Wydaje mi się ze jak na usg nie do końca widać bądź nie zbyt dobre. Moja gin ma super sprzęt i widać siurka jak u dorosłego.
Niestety trzeba się pogodzić. Jakiś cel tego mojego/moich chłopców był i jest wiec tego się trzymam. A drugi lepszy od pierwszego wiec co dopiero trzeci [emoji170]
Imienia nadal nie mamy wybranego także wiesz to nie takie proste. Wczoraj na badaniu gin z przerażeniem mi powiedziała ze mały jest mega nisko i ze rozwarcie już mam i ze mam jak najszybciej udać się do szpitala jak coś się zacznie bo inaczej urodzę w domu....

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Mihasiaaa trudna sytuacja... Zgadzam się że wszystkim co powiedziałaś, też miałabym taki dylemat. Na chłodno myśląc to nie wróciłabym do pracy (jeśli miałabym być na bank w kolejnej ciąży) bo wrócić i zajść ponownie w ciążę to trochę słabo. Czułabym się nie fair.
Ja oddałam 14miesieczna córeczke do żłobka... Dla mnie było to gorsze niż dla niej. Jako jedyna nie płakała jak ja oddaelalam, byla wesoła. Tylko! Gdy po nią przychodzilam była smutna i widać było że płacz innych dzieci (wrzask) bardzo na nią wpłynął bo była w szoku, i w nocy zaczęła się wybudzac i krzyczeć. Dlatego zabrałam ja z tamtąd i poszłam na wychowawczy.
Imama idziesz do szpitala? Czy czekasz aż coś się zacznie dziać? Na kiedy masz termin?

Napisane na WAS-LX1A w aplikacji Forum BabyBoom

@mihasiaaa masz ciężki orzech do zgryzienia. Ja oddawałam synka do żłobka jak był trochę starszy ale mam złe wspomnienia i po czasie żałuje. Na dzień dzisiejszy nie przedłozylabym pracy nad dziecko, ale mądry Polak po szkodzie [emoji6]

@Imama to już ostatnie podrygi i Maluszek będzie z Tobą. Pewnie już niecierpliwie wyglądasz tego małego łobuza [emoji6][emoji23]
Cudne są te noworodki, zawsze mnie wzruszają [emoji7] czy Ty pokazywałeś nam zdjęcia z sesji ciążowej ?

@gorligorligor przykre, że te nasze marzenia trafiają sie komuś od niechcenia czasem...
ja to wciąż siebie stopuje, że to „planowanie” nie jest planowaniem i nie ma w tym nic pewnego.
Przy moich pięciu chłopcach możecie sobie wyobrazic jakie komentarze padają i jaki ma to efekt dla mnie.
Tak jak piszecie spotkałam sie z tym, że wręcz przechwalają sie, że maja dziewczynki albo ubolewają, że dotknęło mnie nieszczęście w postaci chłopczyka i takie tam... [emoji53]
Nawet moja matka wciąż mi powtarza, że nie będę miała córki bo nie zasługuje [emoji53]
Nie wiem jakie zasługi trzeba mieć, żeby miec corke a jakie żeby miec syna?! Wychodzi, że tylko niektóre z nas musza „zasłużyć” i serce mi pęka jak pomyśle, ze nigdy nie będzie tutu z brokatem [emoji24]
No ale mam jeszcze nadzieje [emoji23]
Do połówkowych uparcie będę wierzyć ze tym razem sie udało [emoji23][emoji23][emoji23]
Tyle mojego.

@8Ania8 a którymi działaniami jesteś przerażona i co Cię w nich przeraża?

[emoji166][emoji166] PINK BABY DUST NEEDED [emoji166][emoji166]

Dziewczyny ale mam stresa [emoji23][emoji23][emoji23]
Wszystkie trzy apki pokazały mi owu dokładnie tego samego dnia [emoji85] jak nigdy!
Takie mam nadzieje, ze wszystko takie inne niż do tej pory [emoji23]
Trafiłam w sama owu, śluz już był białawy, pH pilnowałam jak cerber i 4-4,5 było ciagle [emoji23]
Po seksach skoczyło do 8 ale twardo zbijałam do 4. Mam nadzieje, ze nie wybiłam wszystkiego [emoji17][emoji55] Teraz najgorsze to czekanie do testów, będę mega zawiedziona jeśli nic z tego nie będzie [emoji55]
Czuje jakby miało sie udac, ale pewnie to moje pragnienia [emoji23]
Za tydzień betę zrobię [emoji2]

@baby_girl a Ty kiedy testujesz?
@kredkaczarna jak sytuacja na froncie?
@Luisa2018 co tam u ciebie?

Jakie plany na najbliższe cykle?

[emoji166][emoji166] PINK BABY DUST NEEDED [emoji166][emoji166]

Anija tak lukrecja
Zazdroszcze wagi ;)

Gorligor- jeszcze sie kochana na chłopca nie nastawiaj, bo ciezko w tym tyg dokladnie okreslic, jeszcze bym neutralne miala nastawienie bo ile widzialam zmian plci z chlopca na dziewczynke i odwrotnie to hoho, wiec ja dalej trzymam.kciuki :)

Imama kochana przytulam Cie! Wiem co czujesz i mam nadzieje ze jednak coreczka sie trafi jak u Majorci za 4 razem ;)

8ania8-czesc , lukrecje sie bierze do owulacji bo ona moze zle wplywac na płod i zagniezdzenie, tak samo niw bierze sie podczas kp,
Ps. O jakich niebezpiecznych metodach mowa ? :)

Napisane na SM-G935F w aplikacji Forum BabyBoom

Mihasia-ja mam syna 14 mies i wlasnie bije sie z ta mysla zlobka, ja bym wrocila do pracy a za kilka miesiecy jak juz troche popracujesz lub dostaniwsz umowe na stale (jesli jej nie masz jeszcze) i wtedy wznowiła dopiero starania bo i tak moze sie zdarzyc ze to zajmie dobre kilka mies, a to dobry znak ze zadzwonili do Ciebie czyli jesteś im potrzebna ;)

Leeleeth-kazdy zasluguje na spełnienie marzenia :*

Napisane na SM-G935F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
@Miciurka dokładnie pomyślałam, ze to znak z niebios. Synek narazie idzie do tesciowej, ma z nią kontakt i lubi tam jezdzic, takze na poczatek bede spokojna. Myślę, ze dziewczynke z tymi zakwaszaniami i suplementami to trudno zrobić, dlatego wrzuce na luz ze starankami a co ma być to będzie. Ja mam tak, ze zawsze niebiosa zsyłają mi rozwiązania, moze i tym razem tak bedzie. Umowe mam na nieokreślony, wiec jakby synek zle reagowal zawsze moge pojsc na wychowawczy. A może Bóg zesle mi piękna różową ciążę, to wtedy myślę, że w pracy zrozumieją, pomogę im teraz bo zostali z kupą pracy, bo dziewczyna z dnia na dzien rzuciła l4 ciążowe, a pozniej ich nie zostawię z dnia na dzień.

Napisane na LG-H870 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry