reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Tylko wciąż ciekawią mnie te przypadki, że lekarze widzą daną płeć nawet w 9-ym miesiącu a rodzi się inna. Jak to jest możliwe ?
Kitqa do tablicy :) u Ciebie chyba tak było no nie? Mial być chlopiec. Lekarz widział klejnoty? Jajeczka itd.? Pytam, bo to dla mnie nie do pojęcia. U mnie różni lekarze robili przecież usg i nigdy się nie pomylili.

reklama
Imamuś ja się też czasami zastanawiam/łam czemu? Czemu tak jest, że jedni mają i to bez problemu, jak przy zamówieniu jakimś a inni nie. Czy my mniej pragniemy? (Wątpię, myślę nawet że bardziej ) jak patrzę na moje znajome, to zdaje mi się, że niektóre nie zdążyły nawet mocno zapragnąć, bo bardzo szybko dostały, to o czym marzyly, inne nawet same były zaskoczone, że np.trzecie bobo innej płci, jeszcze inne b.chciały, tęskniły pewnie jak my i dostały. No trochę jakbyśmy się nie zalapały do drużyny "wybrańców" hihi i pewnie będziemy to analizować do końca życia. Nawet jeśli już się pogodzilysmy z wolą Góry :)

Wyszukiwałam informacji o lukrecji i trafiłam na Wasz temat :) Pisałyście że powinno się ją brać tylko do owulacji, dlaczego ? Wpływa jakoś na długość cyklu ?

Swoją drogą czytam wątek i jestem trochę przerażona. Nie traktujcie tego jako atak, ale niektóre stosowane metody mogą być niebezpieczne dla zdrowia Waszego lub przyszłych dzieci .

Tylko wciąż ciekawią mnie te przypadki, że lekarze widzą daną płeć nawet w 9-ym miesiącu a rodzi się inna. Jak to jest możliwe ?
Kitqa do tablicy :) u Ciebie chyba tak było no nie? Mial być chlopiec. Lekarz widział klejnoty? Jajeczka itd.? Pytam, bo to dla mnie nie do pojęcia. U mnie różni lekarze robili przecież usg i nigdy się nie pomylili.
Gorligorligor daj ty mnie już święty spokój [emoji14] lekarka widziała siusiaka. Tak jest to możliwe, no jest.... Nie wiem jakim cudem.
Jestem po prostu wyjątkowa :)
Gorligorligor wspierałaś mnie dzielnie, nawet imię ze mną wybierałas :) i na nic te nasze starania.
Ach kochana... Tak bym chciała dla ciebie tej córki... Aż łza w oku się kręci...
Nie wierzę że będzie u ciebie synek, czekamy dalej [emoji1307]

Napisane na WAS-LX1A w aplikacji Forum BabyBoom

Swoją drogą czytam wątek i jestem trochę przerażona. Nie traktujcie tego jako atak, ale niektóre stosowane metody mogą być niebezpieczne dla zdrowia Waszego lub przyszłych dzieci .
O których metodach piszesz? Ja właśnie boję się tylko lukrecji bo czytałam że pływa na iloraz inteligencji u dzieci i nie powinno się jej brać w ciąży ba nie jeść nic co ma lukrecje. Tylko że ja w Polsce nie spotkałam się z tą przyprawą.

reklama
Gorligorligor, mi się podoba imię Ksawery, Tymek, Wiktor [emoji6]
8Ania8, którym suplementem jesteś przerażona? Jeśli chodzi o sama lukrecję to są podejrzenia, ze ona może wpływać negatywnie na płód i właśnie dlatego w razie ciazy powinnismy ja przyjmować do ovu. Potem odstawiamy i jak co wracamy do niej 1dc. Z drugiej strony narody typu Dania, Szwecja maja lukrecję w rożnym jedzeniu, ba jedzą to nawet dzieci(lukrecja jest we wszelkich słodyczach itd) i nie jest to naród ułomny itp. Ale wiadomo, lepiej dmuchać na zimne w związku z tym trzymać się zasady ze przyjmujemy suplement do ovu.
Anija82, ja tak nie do końca wierze, ze ta lukrecja obniża iloraz inteligencji, uwierz mi ze w krajach skandynawskich jedzą tego od groma tez takie małe dzieci i kraje są rozwinięte. Gdyby było to szkodliwe zostałoby to wycofane ze sprzedaży.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry