reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Tylko wciąż ciekawią mnie te przypadki, że lekarze widzą daną płeć nawet w 9-ym miesiącu a rodzi się inna. Jak to jest możliwe ?
Kitqa do tablicy :) u Ciebie chyba tak było no nie? Mial być chlopiec. Lekarz widział klejnoty? Jajeczka itd.? Pytam, bo to dla mnie nie do pojęcia. U mnie różni lekarze robili przecież usg i nigdy się nie pomylili.

reklama
Imamuś ja się też czasami zastanawiam/łam czemu? Czemu tak jest, że jedni mają i to bez problemu, jak przy zamówieniu jakimś a inni nie. Czy my mniej pragniemy? (Wątpię, myślę nawet że bardziej ) jak patrzę na moje znajome, to zdaje mi się, że niektóre nie zdążyły nawet mocno zapragnąć, bo bardzo szybko dostały, to o czym marzyly, inne nawet same były zaskoczone, że np.trzecie bobo innej płci, jeszcze inne b.chciały, tęskniły pewnie jak my i dostały. No trochę jakbyśmy się nie zalapały do drużyny "wybrańców" hihi i pewnie będziemy to analizować do końca życia. Nawet jeśli już się pogodzilysmy z wolą Góry :)

Wyszukiwałam informacji o lukrecji i trafiłam na Wasz temat :) Pisałyście że powinno się ją brać tylko do owulacji, dlaczego ? Wpływa jakoś na długość cyklu ?

Swoją drogą czytam wątek i jestem trochę przerażona. Nie traktujcie tego jako atak, ale niektóre stosowane metody mogą być niebezpieczne dla zdrowia Waszego lub przyszłych dzieci .

Tylko wciąż ciekawią mnie te przypadki, że lekarze widzą daną płeć nawet w 9-ym miesiącu a rodzi się inna. Jak to jest możliwe ?
Kitqa do tablicy :) u Ciebie chyba tak było no nie? Mial być chlopiec. Lekarz widział klejnoty? Jajeczka itd.? Pytam, bo to dla mnie nie do pojęcia. U mnie różni lekarze robili przecież usg i nigdy się nie pomylili.
Gorligorligor daj ty mnie już święty spokój [emoji14] lekarka widziała siusiaka. Tak jest to możliwe, no jest.... Nie wiem jakim cudem.
Jestem po prostu wyjątkowa :)
Gorligorligor wspierałaś mnie dzielnie, nawet imię ze mną wybierałas :) i na nic te nasze starania.
Ach kochana... Tak bym chciała dla ciebie tej córki... Aż łza w oku się kręci...
Nie wierzę że będzie u ciebie synek, czekamy dalej [emoji1307]

Napisane na WAS-LX1A w aplikacji Forum BabyBoom

Swoją drogą czytam wątek i jestem trochę przerażona. Nie traktujcie tego jako atak, ale niektóre stosowane metody mogą być niebezpieczne dla zdrowia Waszego lub przyszłych dzieci .
O których metodach piszesz? Ja właśnie boję się tylko lukrecji bo czytałam że pływa na iloraz inteligencji u dzieci i nie powinno się jej brać w ciąży ba nie jeść nic co ma lukrecje. Tylko że ja w Polsce nie spotkałam się z tą przyprawą.

reklama
Gorligorligor, mi się podoba imię Ksawery, Tymek, Wiktor [emoji6]
8Ania8, którym suplementem jesteś przerażona? Jeśli chodzi o sama lukrecję to są podejrzenia, ze ona może wpływać negatywnie na płód i właśnie dlatego w razie ciazy powinnismy ja przyjmować do ovu. Potem odstawiamy i jak co wracamy do niej 1dc. Z drugiej strony narody typu Dania, Szwecja maja lukrecję w rożnym jedzeniu, ba jedzą to nawet dzieci(lukrecja jest we wszelkich słodyczach itd) i nie jest to naród ułomny itp. Ale wiadomo, lepiej dmuchać na zimne w związku z tym trzymać się zasady ze przyjmujemy suplement do ovu.
Anija82, ja tak nie do końca wierze, ze ta lukrecja obniża iloraz inteligencji, uwierz mi ze w krajach skandynawskich jedzą tego od groma tez takie małe dzieci i kraje są rozwinięte. Gdyby było to szkodliwe zostałoby to wycofane ze sprzedaży.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry