reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
Hej dziewczyny ! Ja nie zbytnio jestem bo sobie wyluzowałam a teraz powstaje decyzja o zaprzestaniu staran kompletnie bo juz mi sie odechcialo mlody daje popalic,jestem mega wykonczona,

Imama-to sie kochana nazywa ostatnie podrygi teraz dostalas "kopa" na wicie gniazda przed porodem czyli za niedlugo pojdziesz na porodowke hehe ;)

Leeleeth- bierzesz lukrecje działaj w dniu pozytywu , zakwaszaj sie przed i po byle nie za duzo , ale taki rephresh lub replens z 12 h przed staraniami plus moze malutko na palec przed samymi staraniami i po zbadaj ph polaczone i trzymaj w okolicy 4 -4.5, tylko pamietaj ze replens ma nizsze ph zebys nie wybila wszystkiego,

Trzymam kciuki za wszystkie wizyty!!
Gorligor nie rob nam tego [emoji23] pytaj o płec :)!

Staraczki jak tam :)? Plany ułozone juz po czy przed kto kiedy testuje :)? Mam nadzieje ze wam sie uda! Mocne kciuki !!

Napisane na SM-G935F w aplikacji Forum BabyBoom

wiek 18-19 miesiecy to kolejny okres w zyciu dziecka gdzie staje się nierozłączny z mama a jednoczesnie chce byc samodzielne..dziecko jest zagubione...wiem bo moja siostra bedac u lekarza pytała o to poniewaz w tym okresie z toalety korzystała z synkiem na kolanach...

właśnie sobie uświadomiłam, że nie mam szans na dziewczynke :( z góry jestem skazana na synków, mąż ma 3 braci, jedną siostre, moj synek ma 4 kuzynów jedna kuzynke z mojej strony.
Nie prawda że nie masz szans na córkę, genetyka nie ma aż tak dużego wpływu na płeć. U mnie od strony taty sami faceci w rodzinie, tylko mój tata ma dwie córki. Od strony mamy: ma dwóch braci i jedna sióstre, a u nich jest pomieszane towarzystwo. Od męża strony; ma siostrę która ma syna, jego tata mial brata który miał syna. Tylko my mamy dwie dziewczynki :)

Napisane na WAS-LX1A w aplikacji Forum BabyBoom

Cześć dziewczyny.
Chciałam się zarejestrowac na badania prenatalne ale rejestracja czynna od pon do czw buuu szkoda a myślałam że poznam już termin wizyty..

Napisane na WAS-LX1 w aplikacji Forum BabyBoom

@szczypiorkowa12345 ja też wierzę i trzymam za was kciuki!!
@Luisa2018 no mój ma podobnie teraz tyle, że 10 skonczy 15 miesięcy..do tego żąbki i dwa wielkie wydarzenia...wczoraj zabrałam smoczek...a pod koniec miesiąca idzie do swojego pokoiku spać...chyba ja sie bardziej stresuje :) no i ja też na dziewczynke...działasz w kwietniu?
Mój plan..od 1dc lukrecja, cały czas trzymam dietke dziewczynkowa + zakwaszanie około 12h przed staraniami zel tuz przed meza wysle do kapieli ja sama sprawdze ph tak samo jak po staraniach sprawdze...tylko mam problem.. starac sie od mini minimalnej drugiej kreseczki na tescie owu czy liczac ze bedzie jak zawsze w 16-17dc owu satarc sie w 14dc?? Może ktoś doradzi? @Miciur-ka co myslisz o takim planie? jestes moja boginia i opoką w staraniach i blagam nie odpuszczaj staran!

Grabcia tak w kwietniu ale zrobię odstęp 3 dni i zalwasze się wiec szanse na ciąże bardzo małe. Nie zależy mi by zajść w tym cyklu w sumie ;) od maja bardziej się przyłożę :)

@szczypiorkowa12345 kiedy potwierdzisz płeć?

Wracam do gry. Przemyślałam sprawę. Daje sobię 1 cykl starań. Teraz w kwietniu. Jak nie zajdę to znaczy, że powinnam odpuścić. Haha. A jak zajdę to będę bardzo szczęśliwa. Bo nawet jeśli ma być gorzej to przynajmniej zostaną mi dzieci i dodadzą sensu życia. Szczerze napiszę, że ostatnie kilka miesięcy jakaś depresja mnie dopadła. Może przez ten wielki instynkt macierzyński haha? Gdyby nie moja córka to bym nie miała motywacji do wstawania. A tak motywacja będzie jeszcze większa.

Więc tak. Cykle mam 27-30 dni. @ za 2-4 dni i czekam na owu.

Grabcia-po jakim czasie masz owu po pozytywie wiesz?
Ja bym chyba 15 dc robila plus zakwaszanie, bo jest mniejsza szansa na ciaze przy zakwaszaniu to lepiej troszke blizej owu anizeli dalej takie 2 dno spoko max 3 dalej nie idz,jesli masz owulacje raczej pozniej anizeli wczesniej po pozytywie to nawet w dzien pozytywu mozna zadzialac ,

Smutne wiesci pierwszy fail po LR dzis, jest 15 sukces na 16 staraczek, takze nic nie jest 100%eh,

Napisane na SM-G935F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do góry