reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Dziewczyny w jakim czasie testujecie? Ile dni po owu?

O mnie: mamy dwie córki, 'walczymy' o syna [emoji4]

Ja nie byłam pewna owu, tzn apka wyznaczyła mi inaczej, @Miciur-ka i Imama inaczej a ja myśle jeszcze inaczej wiec co chwila testuje [emoji85] i po troszku ubywa mi nadzieji na pozytyw [emoji55][emoji20]
Ja mysle, ze owu była 9 wiec 7dpo

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Leeleeth a może zrób test owu? Może by coś się pokazalo ;) wg teorii szczypiorkowej to dobrze, że nie ma jeszcze krech, bo dziewczynki się późno ujawniają :D

Miciurka cq10 ma brać facet czy ja też? Jak długo trzeba brać oba suple?

Ja nie byłam pewna owu, tzn apka wyznaczyła mi inaczej, @Miciur-ka i Imama inaczej a ja myśle jeszcze inaczej wiec co chwila testuje [emoji85] i po troszku ubywa mi nadzieji na pozytyw [emoji55][emoji20]
Ja mysle, ze owu była 9 wiec 7dpo

[emoji23] no to ciekawy cykl.
Ale 7dpo to i tak wcześnie... U mnie bladzioch testu owu był w 9dpo i to tylko dlatego że przecież będzie chłopiec bo z dziewczynkami będzie później wsyztsko się pokazywać musi być lekka dramat jak to z babami [emoji39]

Aaaaa @leeleeth ja miałam piersi ogroooomnie, mdłości i cuda (przy pierwszej córce byłam niemal pewna że się zstrulam na urlopie) a testy blade jak wizir. Dopiero w 3/4 dni po spodziewanej @ wychodził cień cienia na testach ciążowych :)

U mnie na chłopca tez testy wychodzą późno a objawy dużo wczesniej wiec tak sie nie da.
Liczę na bladziochy mega wcześnie, to by było cos [emoji6] u mnie przed terminem nic ni było widać, dopiero tydzień po słaba kreseczka [emoji23][emoji23][emoji23]

Justyna- niby polecaja po 35rż brac q10 dla kobiety , ale wiadomo nie zaszkodzi jakas mniejsza dawka jesli jestes ponizej 35rz, q10 ty mozesz brac na poczatek 30mg a maz 50mg, to na dlugo terminowo , a na krotko terminowo czyli np jak jestes z 2 tyg przed staraniami powiedzmy i chcesz to wdrozyc to mozna brac wiecej maz i ty ze 100-200mg (mezowi bym dala wieksza dawke bo to na ruchliwosc spermy i pomaga w utrzymaniu masy miesniowej czyli ppmaga z trzymac wysoki testo)i jesli tolerujecie taka wieksza dawle to ok,a ten N-A-C -tylko dla faceta! To podwyzsza ph -laska.pisala ze dawala.mezowi (eksperymentuje) i pod.mikroskopem mial o wiele wiecej facecikow w naaieniu plus ph 9! A zwykle.mial ph 7, takze ladnie podnosi ph nasienia :)!

Szczypiorkowa - mysle ze testowanie zaczac mozna 8 dpo ale.tu bym sie cudow nie spodziewala pozniej 10 dpo, 12 i 14 gdzie w tym 14 dpo bym nqjnardziej liczyla.na jakis wynik a tamte wczesniwjsze bardziej dla.sportu[emoji23]

Buhahhaha mi z synem dopiero wyszedl test po 13 dniach w dzien matki 26.05 a owulka byla 13.05,

Leeleeth-u Ciebie duzo temp. Jest zaburzonych i ciezko napewno apce cos obliczyc sensownego, bierz conajmniej 2 opcje owu 7 marca i owu 9 marca :)

Ja sie zarazilam.od.mego zagilonego dziecka [emoji14] , ale.mam nadzieje ze jemu chodziaz.przejdzie to juz lepiej zebym ja byla.chora a nie taki okruszek jak on ;)

Jeszcze okresu nie dostalam! Masakra !
I wogole.mysle czy nie odroczyc staran konkretnie na za rok czerwiec a nie ten, czytalam artylul o rozbicy wieku i maja tam troche racji ze jest masakra z takimi maluchami ktorzy sa blisko siebie i sie zaczelam zastamawiac czy dam rade fizycznie i psychicznie lol [emoji14]

Nie wiem.ze starszakiem mam.takie problemy ze glowa boli ,pyskuje bije -nie bo nie i wez cps wytlumacz wieczna zabawa wszytsko na zart nic serio ok 5 lat nie ma.co cudow wymagac ale chociaz jakies podstawy , sluchania i szanowania rodzica , plus troche obowiazku a nie złosliwosc i pyskowanie ,

A ja zeby nie zwariowac robie projekt co prawda olalam.ze zmeczenia bo teraz jak mlody chory to tylko killa h snu dla mnie i stoi narazie ale bede dokanczac na dniach, mebel juz kilka warstw farby nałożyłam ,reszta rzeczy do skonczenia jest, maz mi dorobił drzwiczki, jeszcze chcialam tapete nalozyc na sciane tylko ze to nie nasz dom i nie wiem.czy moge ugh, juz strasznie chce miec wlasny kąt a jeszcze tal daleka droga ...eh

Napisane na SM-G935F w aplikacji Forum BabyBoom

Miciurka a ile ma najmłodszy synek? Mój 18 miesięcy i tez miałam dylemat ze za wcześnie ... tym bardziej Że on kp taki mamincycek

Ja to mam dylemat czy w kwietniu ruszyć z clo czy dopiero po 2-3 nieudanych

Leeleth 7dpo to za wcześnie , ja wciąż trzymam kciukasy

Hej dziewczyny u mnie 9 dpo. Na teście owu biel, na ciążowym też biel. Nie łudzę się zbytnio, choć nie ukrywam jakaś nadzieja jeszcze się tli, no jakoś tak mi przykro się zrobiło, ale cóż w sumie to dopiero pierwszy cykl starań więc nie załamuję się. W czwartek wyjaśni się na pewno wszystko.

@gorligorligor fajnie że wpadłaś, zaglądaj częściej. Trzymam kciuki za dziewczynkę, obyś doświadczyła tej sukni ślubnej dla córki, kurcze, ja teraz strasznie żałuję że swoją sprzedałam, była taka piękna a może moja zechciałaby chociaż na bal karnawałowy kiedyś ją założyć to pewnie bym się poryczała, wolę nie myśleć o ślubie jak to przeżyję:) na szczęście jeszcze minimum 20 lat na takie refleksje:)

@Miciur-ka dzięki za ten NAC, zakupię:)
Kurcze ale Ci się cykl popierniczył. Szkoda że marzec już nierealny:( może tak ma być, musisz poczekać na swoją księżniczkę. Nie czekaj aż do następnego roku, daj spokój, ja myślę że dwulatek już jest fajny i możliwe wychowanie przy nim drugiego maluszka. A jaka jest różnica między Twoimi synami?

@leeleeth super że synek już o własnych siłach. A Ty jeszcze maluszka karmisz? Może przez to karmienie te cykle coś Ci się kiepszczą? To jednak zaburza. We wcześniejsze ciąże zachodziłaś też na karmieniu poprzedniego? Emilek już spory więc pomyśl o ewentualnym odstawianiu....może tak powoli.

reklama
Leeleeth-jak synus ?

Luisa-mlodszy syn ma.niecale.14 mies,

Kinga -nie zalamuj sie ! I jeszcze z raz zatestuj :),nie wszystkim tak wczesnie wychodzi, no sie cykl mi popierdzielił masakra! Juz nawet zaczynam sie zastanawiac czy to nie jakas grubsza akcja bo biorw tabsy na wywołanie i nic!
Roznica u nas miedzy synami 3,5 roku, mysle.ze.za duza ale z.2 strony to 3 dziecko miec i samw.maluchy to tez.masakra, ja pol roku przeryczałam.bo nie moglam.sie przestawic na 2 dzieci ,

A mysle ze q10 i NAC warto brac to info od laski ktora sledze od jaliegos czasu ona egs robi ale eksperymentuje na swoim biednym meżu [emoji23]

Napisane na SM-G935F w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry