reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Szczypiorkowa myślę, że kobita może miała jakiś gorszy dzień, że Cię tak postraszyla. Będą wyniki cytologia to na pewno wyjdzie, że wszystko jest ok. A śluz może być różny. Ja miałam prawie całą ciąże taki zoltawy, bo mnie co chwilę infekcje lapaly.

Leeleeth faktycznie Twój cykl zwariował. Ale może niedługo będziesz miała pod sercem zdrowa dziewczynkę :)

Miciurka dobrze, że poszłaś do gina. Wyleczysz się to pewnie uda Ci się z dziewczynka :)

Asya witaj :) ja też będę starać się o chłopczyka tylko my zaczniemy chyba w maju/czerwcu. Na razie podglądać co i jak :D dziewczyny bardzo pomocne, więc wszystkiego się szybko dowiesz ;)

reklama
Ehhh właśnie tak mi namotala ta cytologia że się trochę boję :( a wizyta dopiero 5.04. No nic, będzie dobrze - musi być i tyle :)

Dzis się dow że koleżanka która ma 2 córki jak my, ma termin na lipiec z CHŁOPAKIEM... no nie ukrywam, że tak troszkę zakulo i w myśli z miejsca pojawiła się taka niepewność czy u nas będzie Igor.. Choć gleboko w to wierzę. Pytam jak zrobiła syna a ona z łzami w oczach że robili dziewczynkę i na luzie jak króliczki w każdy dzień ok 5dni przed owu i w owu i wgl, bo tak samo robiła z dwoma córkami wcześniej. I ona nie jest gotowa na chłopca i sobie tego nie wyobraża i ona się boi...

O mnie: mamy dwie córki, 'walczymy' o syna [emoji4]

Szczypiorkowa myślę, że kobita może miała jakiś gorszy dzień, że Cię tak postraszyla. Będą wyniki cytologia to na pewno wyjdzie, że wszystko jest ok. A śluz może być różny. Ja miałam prawie całą ciąże taki zoltawy, bo mnie co chwilę infekcje lapaly.

Leeleeth faktycznie Twój cykl zwariował. Ale może niedługo będziesz miała pod sercem zdrowa dziewczynkę :)

Miciurka dobrze, że poszłaś do gina. Wyleczysz się to pewnie uda Ci się z dziewczynka :)

Asya witaj :) ja też będę starać się o chłopczyka tylko my zaczniemy chyba w maju/czerwcu. Na razie podglądać co i jak :D dziewczyny bardzo pomocne, więc wszystkiego się szybko dowiesz ;)
O, a dlaczego dopiero maj/czerwiec jeśli mogę spytać?

@szczypiorkowa12345 moja koleżanka ma 3 synów. Mówiła, że działali po okresie. Więc wyjątkowo żywotne plemniki im się trafiły. :)

Asya mam 10-miesieczna córeczkę i chciałabym, żeby między dziećmi była różnica 2 lat i nie chce zbyt wcześnie zaczynać się starać ;-) poza tym mam po ciąży niewielki rozstęp mięśnia prostego brzucha i ćwiczę, żeby się go pozbyć :)

Luisa, dlatego chcę zostać tylko przy magnezie i żurawinie. Nic więcej. Chwilę przed dietą i braniem supli zrobiłam badania - wszystkie hormony były bardzo dziewczynkowe, minerały w stronę dziewczynkowych. Więc chyba sensu nie ma. Ale czekam na opinię mądrzejszych jeszcze , Miciurka, Imama?

A dlaczego magnez chcesz zostawić? Masz jakieś niedobory?
Ja oczywiscie skleroza ciążowa i nie umie sobie przypomnieć. Ale myśle ze magnez tylko po to był łykany żeby wapno się wchłanialo. Wiec myśle jak nie masz niedoboru to nie ma sensu

Imama ja zrezygnowałam z suplementacji wapna i magnezu. Chyba mam niedobory heh bo mi „ oko skoko „ :p co sądzisz? Czy jednak suplementowsc.

Luisa jak masz w domu to jakieś tam nie gigantyczne dawki możesz dodać myśle. I jak faktycznie czujesz ze potrzebujesz [emoji6] bo jeszcze kp wiec to tez dzidzia pobiera. Ja suplementowalam w styczniu bo miałam niedobór właśnie.

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Z tym magnezem to tak śmiesznie było ze jak suplementowwlam to mi powieka drgała a jak przestałam to się uspokoiło. Ale myśle ze przez kp mam pewnie niedobór wapnia i magnezu. I sama nie wiem czy to na sile
Podwyższać :)

reklama
Do góry