reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Hey asya witaj:) fajnie że powiększasz grono staraczek chłopczykowych bo mało nas tu.
Metoda baby dust to sway for a baby boy polega na współzyciu 24h po pozytywnym teście i poprawka po kolejnych 24h.
Najlepiej rano i plemnikami kilkudniowymi wg mojego mniemania :) najlepsze są 4dniowe.
Lub tak jak pisze Imama 3x w płodne.
Leeleeth [emoji110][emoji7]
Imama trzymaj się tam jeszcze troszkę [emoji7]

Napisane na WAS-LX1A w aplikacji Forum BabyBoom
Bardzo tu fajnie u Was więc planuję zostać na dłużej haha. :D Też się starasz o chłopca? Jaką metodę wybrałaś?

reklama
Czesc dziewczyny! Jak tam dziwn mija?u nas mega wichura leje wieje i brr

Szczypiorkowa- Pierwsza oznaka ciazy u mnie byl katar i brak miesiaczki takze jasne wszystko mozliwe

Gosica-moze u Ciebie ta chorobs tez cos wywrozy :D

Kredka-po clo 5 dni po kuracji mozesz zaczac robic testy owu,a Wiem.ze dziewczyna nawet kilka w dni przesunelo ale braly clo 3-7dc,

Leeleeth-przez to ze masz zaburzana temp 6.marca to nie zaznacza ci wlasciwej owulacji ,moim zdaniem 6-7 marca owu , zaznacz.sobie moze sama manualnie, to bedzie sie łatwiej widziało ktory masz dpo :)

Babygirl-u mnie bez nowego cyklu , nie kombinuj za bardzo z suplami bo sobie namieszasz w cyklu

Biedronka-kciuki!

Marzycielka-mysl pozytywnie,klucia mozesz miec od rozciagania macicy powolutku sie rozpulchnia wszytsko , musi byc dobrze!

Asya-czesc! Chcecie chlopca nie masz checi i czasu na diete, rob testy owulacyjne najprpstrzy aposob dwa stosunki 24 i 48 h po pozytywnym tescie , czyli po najciemniejszych krechach na tescie , i tyle. ;).tylko wazne zeby byly 2 stosunki !

Powiem.wam.jaka u mnie akcja!
Bylam u gina bo mnie boli brzuch-i mam torbiel 5 cm!! Szok ! Powiedzial tez ze mialam cykl bezowulacyjny i zebym sie nie spodziewala narazie okresu :/ ugh , dal tabletki i mam wrocic zeby Zobaczył co i jak ale masakra! Po prostu zawsze mam nosa ide do gina i zawsze cos zle :/ , wiec nawet w marcu na ostatnią chwile jakbym chciala zadziałac to nie moge bo mnie owulacja marcowa ominie! Ugh , wykrakałam sobie ten czerwiec sama ..., w ogole dziwne ze byl bezowulacyjny skoro ni testy pokazaly ... eh, nie dojdziesz .. takze jaja!

Napisane na SM-G935F w aplikacji Forum BabyBoom

@Miciur-ka no to bardzo kiepsko. Może od kwietnia będziesz mogła działać na spokojnie. Miejmy nadzieję, że wszystko się unormuje. Mnie kusi, żeby spróbować jeszcze w marcu ze staraniami. Owu wypada ok. 27. Tylko nie chciałabym rodzić w grudniu... i to mnie wstrzymuje.

Zastanawiam się jeszcze czy brać olej z wiesiołka i np dbać o bardziej zasadowe warunki z sodą przykładowo?

Miciurka, kombinuję, bo myślę, że za dużo tego biorę. Dlatego pytam czy jest sens dalej brać Saw Palmetto i B complex? Biorę od listopada, z przerwami po owu od dwóch cykli. I mam te plamienia i dlatego chcę odstawiać coś powoli.
Ale się u Ciebie porobiło! Dobrze, że poszłaś na wizytę. Może i ja powinnam, chociaż ostatni raz byłam w grudniu, kiedy jeszcze nie plamiłam.

Cześć dziewczyny ja nie zdążyłam jeszcze usiąść nawet na tyłku dzisiaj. Brrrrrrr.

Miciurka o kurczę:( nieciekawie. Trzeba będzie jakoś wywołać @?
Ja idę za miesiąc do gina i mam stresa dawno nie byłam ;)

Kredkaczarna ja już się przyzwyczaiłam do głodu na diecie jednak te słodycze to kosmos. I nie mam pojęcia jak jeść bezcukrowo bo cukier jest wszędzie.

Leeleth miałaś kiedyś tak długi cykl?!?!

Asya witaj :)

Baby girl a ja w sumie biorę tylko
Kwas foliowy i żurawinę. Kupiłam vitex i spekalam , nie biorę :-)

Luisa, dlatego chcę zostać tylko przy magnezie i żurawinie. Nic więcej. Chwilę przed dietą i braniem supli zrobiłam badania - wszystkie hormony były bardzo dziewczynkowe, minerały w stronę dziewczynkowych. Więc chyba sensu nie ma. Ale czekam na opinię mądrzejszych jeszcze , Miciurka, Imama?

reklama
@asya ja wgl miałam 4ry podejścia w tym 2 w owu-owu (wedle testów) i nie siadło, a teraz miałam tak popiepszony cykl że wspolzylam w zasadzie od Nd do soboty, testy wyszły pozytywne w środę a owu miałam w piatek/sobote ponad 48h po teście. Tyle, że mój mąż jak nigdy distal takiego stresu że owszem wtrysk był ale no ekhm na miekko jakkolwiek to brzmi. Dopiero jak już odpuscilisny zupełnie to w pt/sobotę poszliśmy na całość i mąż w 100% był sobą [emoji41][emoji39] więc ja naprawdę nie wiem, ale głęboko wierzę że dieta plus modlitwa dadzą nam Igora :) z tego co tu się odczytasz to są dziewczyby które codziennie wspolzy Omaha chłopców, są takie które przed owu idealnie na dziewczynkę i mają chłopca, są takie jak np kinga_z1 owu owu i jest śliczna dziewczynka więc ja juz mam teorie gdzie dupa z tym wszystkim u wszystko w rękach Boga :D

@Miciur-ka ale jaja z ginekologiem... Jeju jak dobrze że Ty poszłaś na wizytę. Oczywiście torbiel nie wyrok ale sam fakt! Ehhh zdrówka zatem ;)

@kredkaczarna jeeeezu jak ja nie NAWIDZE diet !!! Mogę ćwiczyć do upadłego byle nie diety, jeszcze zrównoważone jedzenie itd ale jak sobie przypomnę diety, ważenie każdego grana, sałaty królików itd itd itd to mislabo... I wcale się nie dziwię że Wam tak trudno..

Ja dziś byłam na badaniach, plus na cytologii, i niestety lekarka pobierająca wymaz mówi że coś ja niepokoi i że wydzielina jest nie taka jak piwo inna być na tym etapie ciąży,mimo że liczyłam od @ plis mówiłam że na usg wyszła ciąża o tydz młodsza...
I mam stresa i to OGROMNEGO :(

O mnie: mamy dwie córki, 'walczymy' o syna [emoji4]

Do góry