reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Biedronka mocne kciuki ✊✊✊
Baby girl nie odzywam się wiele bo i nie mam co pisać, czekam na wizytę i modlę się aby wszystko było dobrze. Ciągle gdzieś mnie zakluje, coś zaboli a nawet mnie zeslabi.
I ciągle te czarne czarne myśli że coś nie tak.

reklama
Wlasnie z tym wstawaniem w nocy to taka kicha i wychodza czasem glupoty.
Mam czasem mysli czy ja aby naprwno wiem w co sie pakuje chcac 3 dziecko [emoji14] a pozniej mysle ze no nasza rodzina bylaby taka kompletna . Noni zawsze kowilam o 3 dzieci

Napisane na SM-G955F w aplikacji Forum BabyBoom

Mam czasem mysli czy ja aby naprwno wiem w co sie pakuje chcac 3 dziecko [emoji14] a pozniej mysle ze no nasza rodzina bylaby taka kompletna . Noni zawsze kowilam o 3 dzieci

To prawda, strasznie miesza w temp. I w zależności jak często wstawałam tak żeby sie na wykresie rysują. Nijak sie to ma do tego co sie dzieje, wydaje mi sie, ze wiem kiedy była owu. I ze była 9 ale mogę sobie tak naprawdę domniemywać [emoji23][emoji23][emoji23]
Jak będę w ciąży to będę widzieć ze owu była. [emoji23][emoji23][emoji23]

Co do wątpliwości czy dobrze tobie pakując sie w następne, to tez je mam. Szczególnie, że Emilek taki malusi jest. Ale niestety jestem w tym wieku, że nie ma co odkładać na za tok czy dwa, nie mam tego komfortu [emoji17]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Witam drogie Panie! Podczytuję Was od dłuższego czasu. I w związku z tym, że macie sporą wiedzę i jakieś doświadczenia chcę prosić o radę. Od kwietnia z mężem chcemy starać się o Synka. Mamy już w domu prawie 7 letnią Córeczkę. Starania miały być w listopadzie ale niestety mąż często wyjeżdża w delegacje.. Wracając do tematu, mało czasu zostało żeby kombinować z suplementami i dietą więc chciałabym spróbować ze stosunkiem w określonym czasie. Tj. Np. w owulacje. Według wcześniejszej panującej teorii przed owu dziewczynka, blisko owu chłopiec. Słyszałam, że producent komputera lady comp obala teorię i twierdzi, iż jest dokładnie odwrotnie. Teraz pytanie do Was, jak to ma się w praktyce? Może ktoś się wypowie poodając przykłady? I jeszcze jedna sprawa, czy przed staraniami trzeba wstrzymać się np. kilka dni?
Pozdrawiam :)

[emoji23] wyjelas mi to z ust! My zawsze mówiliśmy o 3jce dzieci (co prawda 2chl i 1 dzwonić [emoji23]) i teraz mamy dwie córy i czasem mam dość, jestem tak zmęczona że mam ochotę wyjść. Ale wiem zse pełna rodzina będzie w momencie 3jki dzieci :)

O mnie: mamy dwie córki, 'walczymy' o syna [emoji4]

Leeleth faktycznie dziwny wykres. A może sproboj e4d albo e5d wtedy jakieś tam lotto ale wyjdzie jeden w płodne [emoji848] u Ciebie i tak będzie córka także ja to bym nie patrzyła na BDM [emoji166]
Ja wstawałam dwa razy w nocy czasem 2 h przed pomiarem i mi akurat wykres wychodził zawsze super. Zaczynałam od stycznia jak mały miał pół roku.
Asya witaj. Na chłopca napewno nie abstynecja lub częsty sex. Jeden stosunek w dni płodne jest na córkę niby nie ważne czy owu czy przed. Chodź No ja mam synów z jednego wiec to nie pewnik. Ale na chłopca to dwa -trzy stosunki w płodne. Z zagranicznej str co Ci mogę napisać to wg genderdreaming to sex w dzień pozytywu, i na drugi dzień rano i wieczorem. Wg BDM to inaczej ale to musisz poczytać pare str wczesniej
Kredka u mnie owu 17-18 dc a po clo było w 15 dc. Owu występuje od 5 dni (do 10 dni) po ostatniej dawcę. A skoro Ty będziesz brać 5-9 dc to najwcześniej powinna być w 14 dc ale czasem na początku wychodzą fałszywe pozytywy wiec trzeba uważać i mieć na uwadze ze to napewno nie owu. Chcesz odstęp? Ja działałam po pozytywie bo jednak chyba szkoda mi było cyklu i bałam się ze zbyt wiele miesięcy będzie to trwać i torbiele albo duże szanse na ciąże mnoga wiec dla mnie clo to było góra 1-2 cykle i koniec. Bo jednak nie miałam problemów z owulacja.
A ja mam jakieś bóle w czw za tydz wizyta wiec się dowiem jak daleko jestem. Ale już bliżej niż dalej [emoji7] wiec stres jest.
Baby_girl tez brałam SP przed cyklem z clo. Nie można przy clo nic brać co wpływa na hormony.
Biedronka kciuki za wizytę

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

@Imama Kochana jesteś! Jak wstaje raz czy dwa to mi wykresu nie zaburza ale akurat wtedy cała trojka mega niespokojna była, i ledwie zdążyłam sie położyć a już wstawałam, czasem byla to godzina a czasem mniej, ze dwie noce spałam 40-60min. Także ekstremum i to mi wpływało na temp, zreszta co by nie gadac zadziało sie i zobaczymy efekty [emoji23]
Przed następnym cyklem muszę przemyśleć strategie [emoji23]

@asya u mnie sex co dwa dni w płodne zaowocował chłopcem...
nasza specjalistka od zawartości nasienia @kitqa pisała, że sperma 4-6dniowa jest najbardziej chlopczykowa? Popraw mnie jeśli cos pokręciłam.
Wg baby dust method na chłopca seks w owu i dzień po.
Suple to chyba kawa foliowy w dużych dawkach, witaminy

Ostatnia edycja:
reklama
Leeleth No miejmy nadzieje ze nie będziesz musiała planować następnego cyklu bo już widzę 32 dc a @ brak [emoji7]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Niby tak tylko kto wie kiedyś owu była jeszcze wczoraj miałam owu wyznaczona na 21 lutego [emoji23][emoji23][emoji23]
A wczesniej na 7 marca, i cos koło 28lutego [emoji848][emoji55][emoji46]

Nie wiem sama czy już czas na testy czy nie? Trzymam sie swojej wersji, ze owu 9 wiec przyszły tydzień test [emoji23]

Do góry