reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Biedronka mocne kciuki ✊✊✊
Baby girl nie odzywam się wiele bo i nie mam co pisać, czekam na wizytę i modlę się aby wszystko było dobrze. Ciągle gdzieś mnie zakluje, coś zaboli a nawet mnie zeslabi.
I ciągle te czarne czarne myśli że coś nie tak.

reklama
Wlasnie z tym wstawaniem w nocy to taka kicha i wychodza czasem glupoty.
Mam czasem mysli czy ja aby naprwno wiem w co sie pakuje chcac 3 dziecko [emoji14] a pozniej mysle ze no nasza rodzina bylaby taka kompletna . Noni zawsze kowilam o 3 dzieci

Napisane na SM-G955F w aplikacji Forum BabyBoom

Mam czasem mysli czy ja aby naprwno wiem w co sie pakuje chcac 3 dziecko [emoji14] a pozniej mysle ze no nasza rodzina bylaby taka kompletna . Noni zawsze kowilam o 3 dzieci

To prawda, strasznie miesza w temp. I w zależności jak często wstawałam tak żeby sie na wykresie rysują. Nijak sie to ma do tego co sie dzieje, wydaje mi sie, ze wiem kiedy była owu. I ze była 9 ale mogę sobie tak naprawdę domniemywać [emoji23][emoji23][emoji23]
Jak będę w ciąży to będę widzieć ze owu była. [emoji23][emoji23][emoji23]

Co do wątpliwości czy dobrze tobie pakując sie w następne, to tez je mam. Szczególnie, że Emilek taki malusi jest. Ale niestety jestem w tym wieku, że nie ma co odkładać na za tok czy dwa, nie mam tego komfortu [emoji17]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Witam drogie Panie! Podczytuję Was od dłuższego czasu. I w związku z tym, że macie sporą wiedzę i jakieś doświadczenia chcę prosić o radę. Od kwietnia z mężem chcemy starać się o Synka. Mamy już w domu prawie 7 letnią Córeczkę. Starania miały być w listopadzie ale niestety mąż często wyjeżdża w delegacje.. Wracając do tematu, mało czasu zostało żeby kombinować z suplementami i dietą więc chciałabym spróbować ze stosunkiem w określonym czasie. Tj. Np. w owulacje. Według wcześniejszej panującej teorii przed owu dziewczynka, blisko owu chłopiec. Słyszałam, że producent komputera lady comp obala teorię i twierdzi, iż jest dokładnie odwrotnie. Teraz pytanie do Was, jak to ma się w praktyce? Może ktoś się wypowie poodając przykłady? I jeszcze jedna sprawa, czy przed staraniami trzeba wstrzymać się np. kilka dni?
Pozdrawiam :)

[emoji23] wyjelas mi to z ust! My zawsze mówiliśmy o 3jce dzieci (co prawda 2chl i 1 dzwonić [emoji23]) i teraz mamy dwie córy i czasem mam dość, jestem tak zmęczona że mam ochotę wyjść. Ale wiem zse pełna rodzina będzie w momencie 3jki dzieci :)

O mnie: mamy dwie córki, 'walczymy' o syna [emoji4]

Leeleth faktycznie dziwny wykres. A może sproboj e4d albo e5d wtedy jakieś tam lotto ale wyjdzie jeden w płodne [emoji848] u Ciebie i tak będzie córka także ja to bym nie patrzyła na BDM [emoji166]
Ja wstawałam dwa razy w nocy czasem 2 h przed pomiarem i mi akurat wykres wychodził zawsze super. Zaczynałam od stycznia jak mały miał pół roku.
Asya witaj. Na chłopca napewno nie abstynecja lub częsty sex. Jeden stosunek w dni płodne jest na córkę niby nie ważne czy owu czy przed. Chodź No ja mam synów z jednego wiec to nie pewnik. Ale na chłopca to dwa -trzy stosunki w płodne. Z zagranicznej str co Ci mogę napisać to wg genderdreaming to sex w dzień pozytywu, i na drugi dzień rano i wieczorem. Wg BDM to inaczej ale to musisz poczytać pare str wczesniej
Kredka u mnie owu 17-18 dc a po clo było w 15 dc. Owu występuje od 5 dni (do 10 dni) po ostatniej dawcę. A skoro Ty będziesz brać 5-9 dc to najwcześniej powinna być w 14 dc ale czasem na początku wychodzą fałszywe pozytywy wiec trzeba uważać i mieć na uwadze ze to napewno nie owu. Chcesz odstęp? Ja działałam po pozytywie bo jednak chyba szkoda mi było cyklu i bałam się ze zbyt wiele miesięcy będzie to trwać i torbiele albo duże szanse na ciąże mnoga wiec dla mnie clo to było góra 1-2 cykle i koniec. Bo jednak nie miałam problemów z owulacja.
A ja mam jakieś bóle w czw za tydz wizyta wiec się dowiem jak daleko jestem. Ale już bliżej niż dalej [emoji7] wiec stres jest.
Baby_girl tez brałam SP przed cyklem z clo. Nie można przy clo nic brać co wpływa na hormony.
Biedronka kciuki za wizytę

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

@Imama Kochana jesteś! Jak wstaje raz czy dwa to mi wykresu nie zaburza ale akurat wtedy cała trojka mega niespokojna była, i ledwie zdążyłam sie położyć a już wstawałam, czasem byla to godzina a czasem mniej, ze dwie noce spałam 40-60min. Także ekstremum i to mi wpływało na temp, zreszta co by nie gadac zadziało sie i zobaczymy efekty [emoji23]
Przed następnym cyklem muszę przemyśleć strategie [emoji23]

@asya u mnie sex co dwa dni w płodne zaowocował chłopcem...
nasza specjalistka od zawartości nasienia @kitqa pisała, że sperma 4-6dniowa jest najbardziej chlopczykowa? Popraw mnie jeśli cos pokręciłam.
Wg baby dust method na chłopca seks w owu i dzień po.
Suple to chyba kawa foliowy w dużych dawkach, witaminy

Ostatnia edycja:
reklama
Leeleth No miejmy nadzieje ze nie będziesz musiała planować następnego cyklu bo już widzę 32 dc a @ brak [emoji7]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Niby tak tylko kto wie kiedyś owu była jeszcze wczoraj miałam owu wyznaczona na 21 lutego [emoji23][emoji23][emoji23]
A wczesniej na 7 marca, i cos koło 28lutego [emoji848][emoji55][emoji46]

Nie wiem sama czy już czas na testy czy nie? Trzymam sie swojej wersji, ze owu 9 wiec przyszły tydzień test [emoji23]

Do góry