reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Może faktycznie implantacja? Jak mocne jest to plamienie?
Bo nie wiem co innego mogłoby byc?
Trzymaj sie tam

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Dziękuję!
Bardzo mocne, w zasadzie niedługo to będę mogła nazwać krwawieniem :( na implantację za wcześnie, owu była niby 14dc, ale w 14dc właśnie o godz 12 wyszedł pozytyw na teście owu. Nawet jeśli owu była tego samego dnia, to dopiero późnym wieczorem/w nocy. Więc dzisiaj mam 7dpo, ale bardziej 6dpo... A biorąc pod uwagę, że zaczęłam plamić już wczoraj... To w taką szybką implantację zwyczajnie nie wierzę :(

Pół biedy, że się nie udało, kolejny cykl przede mną. Gorzej, bo mi się coś w hormonach rozjechało. A ja nigdy nie miałam takich cyrków tyle dni przed planowaną @. 2-3 dni wcześniej plamienie ok, zdarzało się zwłaszcza przy mięcie, ale nie w połowie fazy lutealnej :(

No nic, wygadałam się, napiłam meliski, zjadłam te cholerne chpisy ;) mogę iść spać. Dobranoc Mamusie!

reklama
Hej dziewczyny

no to piszę. Mieliśmy przełożyć staranka, ale...jak 7.03 test owu pokazał mocną krechę to rozkminka, 8.03 w Dzień Kobiet tak samo, czytanie wszystkiego, analiza i ogromna chęć spróbowania w tym cyklu. Jeszcze zapomniałam napisać że Tsh mi ładnie spadło z 5 na 2. Nie za wysokie mimo wszystko? Tak czy siak wieczorem spróbowaliśmy. Rano następnego dnia tempka się podniosła więc trafiliśmy w owu na pewno, następnego dnia poprawiliśmy na BDM. Jestem cała w stresie. Czy się udało i...czy to będzie On. Wprawdzie jak sobie przypominam to z córeczką zrobiliśmy wręcz identycznie. Jedynie co sobie tłumaczę to że teraz mnóstwo przygotowań w diecie. No i ten żel PreSeed użyty więc ph też może być po mojej stronie. Szczerze mówiąc boję się jak cholera i już sama nie wiem czy dobrze wszystko poszło te staranka. Mąż kawkę wypił na godzinkę przed. Ja potem spałam już ze wszystkim do rana ażeby nie uronić mego ewentualnego syna:) Mówię Wam obłęd to jakiś. Jak to wygląda na Wasze oko? Do testowania to ja na zawał umrę...

Kinga no to niebieskie kciuki!!!!! Będzie dobrze :) synuś jak malowany :)

Baby girl sytuacja identyczna jak u mnie - ja winowajcę znam - mięta ....

Hej dziewczyny

no to piszę. Mieliśmy przełożyć staranka, ale...jak 7.03 test owu pokazał mocną krechę to rozkminka, 8.03 w Dzień Kobiet tak samo, czytanie wszystkiego, analiza i ogromna chęć spróbowania w tym cyklu. Jeszcze zapomniałam napisać że Tsh mi ładnie spadło z 5 na 2. Nie za wysokie mimo wszystko? Tak czy siak wieczorem spróbowaliśmy. Rano następnego dnia tempka się podniosła więc trafiliśmy w owu na pewno, następnego dnia poprawiliśmy na BDM. Jestem cała w stresie. Czy się udało i...czy to będzie On. Wprawdzie jak sobie przypominam to z córeczką zrobiliśmy wręcz identycznie. Jedynie co sobie tłumaczę to że teraz mnóstwo przygotowań w diecie. No i ten żel PreSeed użyty więc ph też może być po mojej stronie. Szczerze mówiąc boję się jak cholera i już sama nie wiem czy dobrze wszystko poszło te staranka. Mąż kawkę wypił na godzinkę przed. Ja potem spałam już ze wszystkim do rana ażeby nie uronić mego ewentualnego syna:) Mówię Wam obłęd to jakiś. Jak to wygląda na Wasze oko? Do testowania to ja na zawał umrę...

Wysyłam niebieskie fluidki a jak wiesz wcale ich mało nie mam!! [emoji23][emoji23][emoji23] razem z @Gosica czekamy zatem na finały w podobnym okresie [emoji23][emoji1320] jest moc!

Ja od czytania o starankach i analizowania wykresów w jakaś histerie popadam, dlatego staram sie wynajdować sobie zajęcie! Choćby to sprzątanie, spacery robię po 10-12 km [emoji23][emoji23][emoji23]Witek ostatnio idąc zasnął bo tak sie umeczyl [emoji41]
Także teraz ananasa na zagnieżdżenie, albo winko czerwone i czekamy [emoji1320][emoji1307][emoji1307][emoji1307]

@baby_girl cóż ja sama nialammte dziwnie plamienie teraz w srodku cyklu wiec tez sie stresowałam. Mam nadzieje, że nic poważnego sie nie namieszalo [emoji1307][emoji1307][emoji1307]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Witam się podczytuje Was ale nic ciekawego nie mam do pisania...Imama ja termin mam na 2 kwiecień podobno ale jak będzie to nie wiem bo mam dużo skurczy i nadal nie chcemy wiedzieć kto tak w brzuszku rozrabia niech będzie niespodzianka. A tak zapytam czy któraś miała takie okropne bóle spojenia łonowego bo ja chodzic ani lezec przez to nie moge bol niedo opisania! Pozdrawiam i trzymam kciuki za wszystkie!
Oj ja miałam ten ból spojenia łonowego. Chodzić się niedalo. Stać na chwilę. Kładzenie się na łóżko no tragedia. A żeby się przewrócić z jednego boku na drugi to darłam się z bólu. Po porodzie przeszło.

Oj ja miałam ten ból spojenia łonowego. Chodzić się niedalo. Stać na chwilę. Kładzenie się na łóżko no tragedia. A żeby się przewrócić z jednego boku na drugi to darłam się z bólu. Po porodzie przeszło.
A czy przy porodzie naturalnym to przeszkadzało bo ja dwie moje poprzednie ciążę nie miałam czegoś takiego i teraz się ogromnie boję porodu przez to spojenie?!

@kinga_z1 TRZYMAM KCIUKI
JEJU TAK MOOOOCNO MOOOOCNO TRZYMAM KCIUKI za Bruna (?!) [emoji7]

O mnie: mamy dwie córki, 'walczymy' o syna [emoji4]
Dzięki. Jestem w takim stresie że aż ściska mnie w środku. Tylko o tym myślę.
Co do imienia to mam 3 typy- Bruno, Iwo i Dawid. Ale na razie nie spieszmy się z tym...[emoji6] aż boję się myśleć że mogło się udać z tym synem naprawdę. Postawa zupełnie inna od Twojej ale w ciąży z córką byłam taka pewna że będzie syn do 12 tygodnia że później scielo mnie z nóg. Dlatego póki co stres...
Pozdrawiam Was dziewczyny!

Sent from my SM-J510FN using Forum BabyBoom mobile app

reklama
Babygirl- a moze duphaston potrzebny? Ja bym dzwonila do gina i mowila ze plamie ,

Katiirl- tak jak ja przy drugim niespodzianka ale przy 3 juz odwagi nie mam hah, to trzymamy kciuki i koniecznie daj znac jak urodzisz i jaka mieliscie niedpodzianke :)! Tez mialam mega bole w 2 ciazy chodzic nie moglam,najlepiej skonsultuj z lekarzem zeby spr. Ze sie spojenie nie rozchodzi za mocno ,

Kings super mysle.ze z tsh 2 mozesz startowac pewnie! Czyli 7.03 byla mocna krecha a 8 i 9 starania tak ? 24 i 48h po? Jesli tak to idealnie wyszlo ! I jeszcze ta kawa przed meza ! Well done! Akurat ostatnio ogladalam nasienie po kawie i male zapierdzielaly jak strzały -chłopy ostro tam dawały wiec

No a u nas pustka ! Zalaczam tescik
Takze progesteronu juz nie biore i czekamy na małpe i tym smutnym akcentem zakanczamy starania :/

dd99100a8a9303081fc5c02d94811edb.jpg

Napisane na SM-G935F w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry