reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Ja wole czterokołowce, wydaje mi się, ze dzieci maja w nich więcej miejsca, nie są ściśnięte. A poza tym czterokołowce są stabilniejsze, mniej wywrotne, chociaż więcej zajmują miejsca.

reklama
A ja właśnie kanapki wcinam, mniam..:-D
Masz rację Anufifi zaczynamy nowy tydzień :tak: u mnie będzie to tydzień decydujący jesli chodzi o ten cykl...oby szczęśliwy ;-) cieszę się że miałaś udany weekend :-)
Royanna życzę Ci żeby ten cykl był owocny! :tak: ja tez luteinę biorę, Ty jak brałas to przerwałaś po terminie @ i potem jak się dowiedziałaś że jesteś w ciąży to znowu zaczęłaś, czy cały czas brałaś?
gie-oska mnie też cycuchy nie bolą, nie wiem czy to dobry czy zły znak :sorry2: postanowiłam ie szukać na siłę objawów w tym cyklu, a test zrobić dopiero w sobotę, o ile @ nie przyjdzie

to myslicie ze przez te nieobrotowe kolo przednie bedzie sie go zle prowadzilo??widzialam go zlozonego i wyglada jak speedi...
Anufifi a Ty jak mialas speediego to z gondola czy bez?? i duzo dziewczyn na forum pisalo ze mutsy jest dobrym wozkiem...ale o dziwo podobaja mi sie 4kolowe hehe
Pyszczek ja tez doszlam do wniosku ze nie ma co na sile szukac objawow co ma byc to bedzie..ja test bede robic najwczesniej w pon...chodz nie nastawiam sie za bardzo bo moj M nie chcial zabardzo wspolpracowac w tym mcu bo on chce bobasa aby sie urodzil po nowym roku!!:no:

Pyszczku, ja brałam luteinę, ponieważ cały cykl mi się poprzestawiał po operacji przepukliny. Operacje miałam na początku września, potem terminy @ mi się zaczęły przesuwać, aż na koniec listopada, gdzie powinnam dostać @ nie dostałam, a w ciąży tez nie byłam. W połowie grudnia poszłam do ginekologa(rano zrobilam trzeci, negatywny test ciazowy) a on stwierdzil, ze mam brac luteine na wywolanie @ przez chyba 10 dni, a jak nie dostane to mam sie do niego zglosic. Powiedzial, ze jakbym byla jednak w ciazy to mam sie nie martwic, bo to nie zaszkodzi. My sie staralismy od okolo 20 listopada. Poniewaz @ nie przyszla na swieta ani pozniej, od 3go stycznia zaczelam sie zle czuc, a bylam poza domem, to po powrocie 7go stycznia zrobilam test i byly II kreseczki! Poszlam do gina, zrobilam usg w polowie stycznia i na tej podstawie mialam termin porodu. Byl 5ty tydz. odstawilam luetine i juz nic oprocz Folika a potem Falwitu i zelaza nie bralam!

Miałam z gondolą ...ale mój Tomcio po 4 miesiacach miał zdecydowanie za ciasno .....
a koło przednie nie skrętne ...moim zdaniem porazka ....

Mnie sie podoba ten co pisała Kicia ze miała ....mam zamiar go obadac jak bede w sklepie ...:sorry2:z ciekawości hehe:sorry2:

gie-oska to dobrze w sumie że nie wszystko od nas zależy, bo może uda się teraz i dzieciaczek urodzi się pod kniec tego roku, a więc wyjdzie na Twoje :-D

A ja zmykam się szykować, będę później Dziewuszki ;-)
Papatki

Anufifi trening mózgu wypadł bardzo dobrze :tak::-)

a co do wózków to nie ma idealnego, który wszystkim będzie pasować :tak:

dla mnie najważniejsze są duże pompowane skrętne koła, duży kosz na zakupy i w miarę lekki. I to wszystko :-)
Ja mam z Chicco i byłam zadowolona. Muszę go odkurzyć na drugie bobo ;-)

Witam, z chęcią napiję się herbatki

Royanna czyli brałaś cały czas luteinę, więc pomogłaś dzidzi się zagnieździć :tak: ja biorę teraz w drugiej fazie cyklu i mam brać jeszcze do soboty - wtedy zrobić test, jak będzie ciąża to brać dalej, a jak nie to przerwać

Dziewczyny mi się też podoba ten wózek Mutsy który Kicia pokazywała. Sama się nad nim zastanowię :tak: ciekawe czy w sklepie taka sama cena jakby przez net kupić. trzeba wybadać :-) ok ja zmykam, bo nie zdążę na seminarium :-D

reklama
Dzień dobry! :-)Widzę, że rozmowy toczą się o wózkach. Ja z Dawidkiem miałam "Polaka", strasznie ciężki, ale mieszkałam w bloku z windą i było ok. Teraz niestety nie mam windy i muszę mieć coś lekkiego. Myślę o Pliko3 z gondolą, ale boję się, że tak małe kołka będą porażką. A co do trójkołowców to myślę, że to niedobry pomysł.
Dziewczyny, życzę udanego dnia.:-)

Do góry