reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
Miciur-ka dziękuję.;)
No mi aż jest czasem smutno jak oni się świetnie bawią usmarowani cali a ja w domu sprzątam,sama. Chodź czasem bywa że olewam dom i idę razem z nimi. Wyciągnęli mnie w te śrubki i motoryzację :)

@mihasiaaa jakby słyszała teścia - 'bo wy to takie aparatki' [emoji23] ale moje dwie córy no naprawdę, wyobraź sobie widok sukienki tutu z korkami do piłki nożnej i ochtaniaczaki [emoji23] teraz już złapała że sukienki to na inne okazje ale było i tak jak wyżej... Młodsza i starasza są całe taty :)

@belle81 dokaldnie tak! Ja sobie urodzenia Igora ewentualne Igora /Adriana - w razie bliźniaków jestem przygotowana duchowo, fizycznie i imiennie [emoji23] ehhh naprawdę gdyby to były bliźniaki ale chłopcy to biorę garściami [emoji7] byłoby idelanie...
Ja zawsze marzyłam o 3 dzieci ale mieli być to 2 chłopców i 1 dziewczynka :) ale gdyby bólu 2 dziewczynki i 2 chłopców ro było by cudownje :) tylko że to musieliby być bliznacy, to moja ostatnia ciąża planowana :)

* o mnie: 2 córy, 'walczymy' o syna :)

Miciurka, abstynencję mężowi nakazałam trzymać, bo on ma mocne nasienie :hmm: tylko zastanawiam się co lepsze - abstynencja i jedne staranka, czy abstynencja, upuszczenie i po kilku godzinach jedne staranka :confused:

Miciurka, abstynencję mężowi nakazałam trzymać, bo on ma mocne nasienie :hmm: tylko zastanawiam się co lepsze - abstynencja i jedne staranka, czy abstynencja, upuszczenie i po kilku godzinach jedne staranka :confused:
U nas takie nasienie jest na dziewczynkę... Ja z mezem lrzy staraniach na dziewczynkę, zrobiliśmy to 2x przy pierwszej - tak wyszło [emoji23] a przy drugiej jak tylko kalkulator online pokazał że są dni plodne to hulaj duszo i w zasadzie to była niezliczoną ilość ilości w 2 tyg wyrobił istny chyba normę 3msc bo wiadomo, że nikt nie kopuluje jak króliczki dzień na dzień [emoji23]
A teraz?! No dramat z tym planowaniem Chłopca aby się wbić idealnie w owu, zresztą myśmy mieli 2 x owu i NIC NIE SIADŁO NIC...

Wogole u nas były 5 cykli,
1 - to było takie przypartywanje się co i jak...
2 - idealnie w owu owu nie siadło
3 - chyba za późno mąż przyjechał i była za późno, niestety taka ma pracę, bo było jakby 2 dni po pozytywnym teście
4- idealnie w owu owu i nie siadło (byłam z wami)
5 - tutaj wogole było mega zamieszanie (byłam z wami) i siadło :) oczywiście wierzę że na chłopca... Nawet jak myślę o tym to widzę chłopaka, jak widzę poród widzę dokładnie sytuację sali porodów męża, pielęgniarki i gen widok twarz, ręce i jak Go podnoszą i widzę siusiaka [emoji23]
I RYCZĘ z radości haha wiem jestem nawiedzona, no życie :)

Kruszynka- Ale Ci dobrze ja pol nocy nie spalam, mlody ząbkuje
Mam nadzieję niebawem też tego doświadczyc.
Dziewczyny czy to normalne w tak wczesnej ciąży parcie na gazy i jelita? Czuję gazy w podbrzuszu i dyskomfort oraz parcie na jelita teraz będę sie zmartwiac ze wszystkim- nic mnie nie boli ale od wczoraj mam te głupie uczucie. Mam nadzieję ze to jest związane ze wzrostem hcg .

reklama
Mam nadzieję niebawem też tego doświadczyc.
Dziewczyny czy to normalne w tak wczesnej ciąży parcie na gazy i jelita? Czuję gazy w podbrzuszu i dyskomfort oraz parcie na jelita teraz będę sie zmartwiac ze wszystkim- nic mnie nie boli ale od wczoraj mam te głupie uczucie. Mam nadzieję ze to jest związane ze wzrostem hcg .

Owszem, perystaltykę jelit sie zmienia (zwalnia) u mnie w ostatniej ciąży to była straszny kłopot. Także dzidzia rośnie [emoji1307]

atdc9vvjktz16vlw.png

PINK BABY DUST NEEDED [emoji166][emoji166][emoji166]

Do góry