reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Dziewczyny ja przy pierwszej córce liczyłam każdy gram ale akurat to nie było związane z planowaniem i wyślą córka, ale przy drugiej poprostu jadłam zdrowo i mało i też córka, wspólny czynnik jaki miałam to witaminy i duuuuuuuuzo sportu. Tyle.
Natomiast teraz wszystko na opak i jestem bardzo ciekawa finiszu :)

* o mnie: 2 córy, 'walczymy' o syna :)

reklama
@mihasiaaamam dwuch synów 18 i 7 lat. Oni strasznie za ojcem,kochają co nad życie. Idą we trzech na cały dzień do warsztatu a ja zostaje sama z kotami. Brakuje mi dziewczynki do szczęścia.
@leeleeth masz racje że do chłopców trzeba mieć silny głos i zdecydowaną rękę ale widać że kochasz ich szalenie.
Ciekawi mnie jak i Ciebie wygląda "dzień kobiet " :)
@szczypiorkowa12345 dziękuję że mnie pamiętasz. Ciesz się ta wyjątkową dla Ciebie ciążą a mały chłopczyk niech zdrowo rośnie pod serduszkiem.

Ostatnia edycja:
Belle81, dzielnie walczysz o marzenia. Trzymam kciuki za staranka. Kiedy działacie?
Kura33, licze ze będziesz miała złoty strzał a w sierpniu będziesz z pokaźnym brzuszkiem.
Luisa, fajnie ze jest plan, chociaż w praktyce zobaczysz ze jeszcze 100 razy się zmieni [emoji51]
Wiesz, jak człowiek naczyta się artykułów-teraz o tej Lukrecji (generalnie na temat różnych leków, żywności) to robi się chory na samamysl. Ja przynajmniej tak mam [emoji29]
Leeleth, ja tez swojemu dawałam lukrecję bez przerwy, bo nie do doczytałam i były problemy. Ale jak robię przerwy te facto 3 tyg to już jest OK. Może jeszcze przed cyklem starankowym wyslemeza na badanie testosteronu. Ostatnio miał w połowie skali, mam nadzieje ze poziom mniej więcej zachowany-teraz je lukrecję+szyszki , wiec jakby nie patrzeć sporo.
Michasia, oj tak przy staraniach dziewczynkowych trzeba się uzbroić w cierpliwość.
Szczypiorkowa, tez jestem ciekawa kto zamieszkał u Ciebie w brzuszku. W którym tc lekarz określał płeć u córeczek?

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

@belle81 czekalam na Ciebie :) dawno Cie nie było :)
Dziewczyny ogarniaja przygotowania do cykli a ja się grzecznie już przyglądam i trzymam MOCNE KCIUKI za każda :)
Dziękuję za imię ;) uwielbiam jak ktoś jemow, wtedy wszystko wydaje się jeszcze bardziej realne :) u nas ŻADNYCH objawów poza pryszczami których nie miałam wcześniej i wyglądam jak nastolatka. Co jest dziwne bo przy dziewczynach miałam teraz chyba najlepsza w swoim życiu :) mąż stwierdził że nawet mi cycki specjalnie nie urosły a segregowalam ostatnio zdjęcia i w 5/6 tyg z dziewczynami mój biust był już typowo ciążowy! :)

Twoje objawy i spostrzeżenia potwierdzają to że jedną z najistotniejszych możliwych wspomagaczy kołysania płci jest dieta. I ja się trzymam tego bardzo mocno.

@mihasiaaa na dwuch synów 18 i 7 lat. Oni strasznie za ojcem,kochają co nad życie. Idą we trzech na cały dzień do warsztatu a ja zostaje sama z kotami. Brakuje mi dziewczynki do szczęścia.
@leeleeth masz racje że do chłopców trzeba mieć silny głos i zdecydowaną rękę ale widać że kochasz ich szalenie.
Ciekawi mnie jak i Ciebie wygląda "dzień kobiet " :)
@szczypiorkowa12345 dziękuję że mnie pamiętasz. Ciesz się ta wyjątkową dla Ciebie ciążą a mały chłopczyk niech zdrowo rośnie pod serduszkiem.
Ekhm... Ja mam 2 córki i wierz mi ze one poza kolorem różu (który widzę już powoli jest passe) są za tata całe! I mało tego obie jak widza wiertarki, śrubokręt itd to piszczy z radość - ja zresztą też [emoji23][emoji41]
Wczoraj córka mi pow, że ona i młodsza są taty a ja mam sobie urodzić dwa chlopczyki żeby było po równo [emoji23]

Belle81, dzielnie walczysz o marzenia. Trzymam kciuki za staranka. Kiedy działacie?
Kura33, licze ze będziesz miała złoty strzał a w sierpniu będziesz z pokaźnym brzuszkiem.
Luisa, fajnie ze jest plan, chociaż w praktyce zobaczysz ze jeszcze 100 razy się zmieni [emoji51]
Wiesz, jak człowiek naczyta się artykułów-teraz o tej Lukrecji (generalnie na temat różnych leków, żywności) to robi się chory na samamysl. Ja przynajmniej tak mam [emoji29]
Leeleth, ja tez swojemu dawałam lukrecję bez przerwy, bo nie do doczytałam i były problemy. Ale jak robię przerwy te facto 3 tyg to już jest OK. Może jeszcze przed cyklem starankowym wyslemeza na badanie testosteronu. Ostatnio miał w połowie skali, mam nadzieje ze poziom mniej więcej zachowany-teraz je lukrecję+szyszki , wiec jakby nie patrzeć sporo.
Michasia, oj tak przy staraniach dziewczynkowych trzeba się uzbroić w cierpliwość.
Szczypiorkowa, tez jestem ciekawa kto zamieszkał u Ciebie w brzuszku. W którym tc lekarz określał płeć u córeczek?

U nas meeeeega późno bo obie były petardami w brzuchu [emoji23]

Ekhm... Ja mam 2 córki i wierz mi ze one poza kolorem różu (który widzę już powoli jest passe) są za tata całe! I mało tego obie jak widza wiertarki, śrubokręt itd to piszczy z radość - ja zresztą też [emoji23][emoji41]
Wczoraj córka mi pow, że ona i młodsza są taty a ja mam sobie urodzić dwa chlopczyki żeby było po równo [emoji23]

To nie masz wyjścia,muszą być dwa chłopczyki w brzuszku :D
Ja wiem że różnie z tym bywa,ze nie wszyscy chłopcy lubią samochody a dziewczynki lalki. Ale znowu jest coś na rzeczy bo i twoje ddziewczynki i moi chłopcy wola tatę więc musimy sobie urodzić dzidziusia dla siebie każda żądanej płci ;)

U mnie cichy plan zacząć starania od maja ,czerwca. Zobaczymy ile się zejdze. Bo masz racje że na dziewczynkę to raczej schodzi ze względu na te celowania,odstępy itp.

reklama
Imama- no wlasnie chyba nie ma.co sie stresowac, dla mnie najwazniejsze ze dziewczyny biora dziala i dzieci i one zdrowe bo robia testy z krwi na plec i przy okazji czy dziecko zdrowe.

Gosica- kochana nie bedzie.mi szkoda tyle bycia na suplach itp. Juz mam dosc ! Koniec ,pozatym przerwa bo nie chce urodzic w styczniu - z grudniem jeszcze mysle heheh bo troche sie uparłam na 2018 r ale generalnie juz bąbelka ze stycznia mamy ;),a Atomic nie poleca lukrecji dla kobiet, o to chodzi,

Kruszynka- Ale Ci dobrze ja pol nocy nie spalam, mlody ząbkuje i tak podrozowałam do niego co chwile do gory - on na innym pietrze jest i chyba schudne przez te schody hahhaha [emoji23], korzystaj poki mozesz :)

Mihasiaa- obniza testosteron wypłukuje sód,

Luisa- moj wszystko bierze od okresu mojego do owulacji, tak.szyszki mozna trzymac i podawac ciagle , zrob mu lepiej przerwy jesli ci przeszkadza ze 2 tyg dlugo to zrob mezowi chociaz tydzien przerwy w kazdy miesiac,

Baby_girl- ale to generalnie jesli chcesz tak zrobic to bez sensu zeby maz mial abstynencje , nie musi miec tylko 1 dzien wtedy musi jakby sie powstrzymac i staranka, olałabym furagine, jeden pomidor nic ci nie zrobi ;) , trzymaj fason i pij cole zero w okresie okołoowulacyjnym,

Belle- gratulacje diety ! I takich efektow!wlasnie tego sie boje z moimi chlopcami ze sama zostane a oni pojda "naprawiac" heh

Napisane na SM-G935F w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry