reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Uwielbiam to forum... [emoji7]
Tak czytam i czytam i każda z Was ma myśl, jakieś wskazówki, nowości i dzieli się tutaj. Inne wyplakuja swoje boleści a jeszcze inne opowiadają o życiu codziennym i ŻADNA nie wymiewa, nie krzyczy, nie robi z nikogo debila...
Znajduje tu naprawdę ciepło i zrozumienie, każda wytłumaczy i powtórzy jak trzeba. Aż dziw bierze, że od obcych osób online mamy tyle dobroci ile w życiu codziennym nie można nawet pomarzyc. :(

* o mnie: 2 córy, 'walczymy' o syna :)

reklama
Imama mój mąż bierze vitotal dla mężczyzn i tam jest ale lecytyna sojowa w dawce 5 mg/tab. Czy to może mu zaszkodzić?
Czytałam wlaśnie artykuły na temat lecytyny sojowej a plodnoscia u mężczyzn i jest napisane że jest to bezpieczne, ale nie jestem pewna tego. Czy odstawić mu te tabletki?

Aaaaa Co do soji, mój brat i bratowa (którzy starają się o dziecko...). Seksuolog robiąc z nimi wywiad kazał absolutnie zaprzestać brać tego supla, łatwo przedawkowac i ma ogromne niekorzyści dla organizmu.

* o mnie: 2 córy, 'walczymy' o syna :)

Szczypiorkowa mój starszy syn wywróżył mi ciąże jeszcze przed testem ciążowym także może córcia wyczuła bliźniaki :) ja bym chyba dostała zawału na wieść o bliźniakach.. no dwie dziewuszki ok :) ale jakby znowu chłopcy:)

Powiem wam z własnego doświadczenia ze wiadomość o ciąży bliźniaczej zwala z nóg nawet jeśli dopuszczasz taka myśl to jest to szok. U mnie były łzy,strach,niepewność...
Trzy dni zajęli mi uporanie się z myślą ze będą dwa... Następne tygodnie to takie trochę wmawianie na siłę swojej radości i szczęścia. Mówiłam sobie za jestem wyjątkowa.
I wiecie co kiedy w 12 tyg. okazało się ze jest jeden zdrowy maluszek to najpierw pojawiło się rozczarowanie. Moja doktorka powiedziała ze tak się zdarza,ze do 10tyg. zarodek może się wchłonąć i i mnie chyba tak było. Emocje,emocje i jeszcze raz emocje. Podziwiam mamusie które chętnie przytulilyby bliźniaki.

U mnie dużo bliźniaków w rodzinie. Więc bym się nie zdziwiła jakby trafiło i na mnie. Gdyby to pierwsza ciąża była to bym się pewnie mega cieszyła. Ale teraz bym nie chciała. Chyba główny powód to bym się bała że mój synek byłby taki odtracony przez rodzinę bo podejrzewam że bliźniaki by były w centrum zainteresowania...

reklama
@Jabłuszkowa, jedynie to, ze boje się, zeby synek nie był odtracony wzbudza we mnie watpliwosci odnosnie drugiego dziecka :( Wierzę jednak, ze my rodzice mamy tyle odpowiedzialnosci, zeby zadne dziecko nie czulo sie odtracone...

Napisane na LG-H870 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry