reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
Belle dziękuje :) nie wiem co sobie ubzdurałam. Z tym ze tylko do owu :) :*

Kinga mocno Ci kibicuje:)

Nie straszcie nas w czerwcu czeka lot :(

@Luisa jak szybko zajdziesz w ciążę to lot ok. Zresztą ja mam koleżanki co latalaja całą ciążę i wszytsko ok, wiec z tym jak ze wszystkim los decyduje :)

Napisane na LG-H870 w aplikacji Forum BabyBoom

Belle dziękuje :) nie wiem co sobie ubzdurałam. Z tym ze tylko do owu :) :*

Kinga mocno Ci kibicuje:)

Nie straszcie nas w czerwcu czeka lot :(
No właśnie coś tam pisze że do owu. Ja się w to nie wdrażam bo nie suplementuje męża.
A kobieta zalecane do owu bo niektóre są poronne.
Wróć do tej strony co Ci napisałam.

Post Imamy :
Luisa, 1 tabletkę szyszek. Z tego co konarze to takie kest zalecenie na ulotce.
Tak, OLE 30 ml, w kapsułkach-1.
Lukrecję warto aby mąż brała od1dc-ovu. A przerwa taka chyba z miesiąc po pół roku przyjmowania.
Fakt, trzeba się zastanowić co warto kupić a potem brać żeby kasa nie poszła w błoto. My usporo bierzemy, ale mąż miał bardzomocne plemniki. Nam wystarczył 1 cykl staran nawet z zakwaszanie i j&d od razu po stosunku i była ciąża. Teraz już tak nie wychodzi, wiec suple osłabiły plemniki. Nie wykluczam odstawienia Lukrecji, bo może plemniki są z kolei teraz za słabe. Szyszki są bezpieczne, wiec myśle ze w to możesz śmiało wchodzić, podobnie OLE-poprawia jakość plemników, podobno więcej jest zdrowy h X-ów w spermie, i pH spermy się obniża.

Ja mam wyzuty sumienia. Dziewczyny nie radze sobie z ta dieta wogole :( miedzy 3 posilkami zero podjadania tak? Nic nie mozna?
Beznadziejna jestem w dietach od zawsze.

Napisane na SM-G955F w aplikacji Forum BabyBoom

Mój sposób na chłopca był taki: celowalam w dzień owulacji kierując się śluzem i szyjką po to by zrobić dziecko nie chłopca. Strzał jeden. Pierwsza próba i cel osiągnięty. Po stosunku za pierwszym i drugim razem szłam spać z zawartością. Tryb życia przed pierwszą ciąża siedzący, a przy drugim bardziej aktywny. Dieta. Nie lubię mięsa, tak więc w małych ilościach. Tak wogole to jestem szczupła 50kg/165cm. Piłam dużo herbaty (5 szklanek). Kawy nie pije.
Mąż ma brata, jego ojciec dwie siostry i brata, dziadek też miał i braci i siostry-co do analizy genów (chyba szanse jakieś mamy pod tym względem). Aha i jak patrzyłam w kalendarz księżycowy to pierwszy syn - pełnia, drugi tydzień po pełni.
Za drugim razem jak mężowi powiedziałam po dwóch tygodniach od decyzji że robimy, że się udało to się zmartwił. Pytam co jest, przecież chcialeś. Jemu marzyly się długie miesiące prób.;)
Powiedzcie czym różni się zakwaszanie gotowymi żelami aptecznymi od soku z cytryny z wodą? Był tu taki przepis na forum.

reklama
Do góry