reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Witajcie dziewczyny :) ja dziś trzymałam się nawet dobrze z dieta , uczucie głodu jakoś wybitnie mi nie doskwiera. Chyba skurczyłm mój duży żołądek.

Mam
Pytanie dziewczyny jutro będzie kurier z suplami dla męża- szyszki , Ole i lukrecja.

Starania będą dopiero w połowie kwietnia , rozumiem ze suple ma brać ciagle? A od tego kwietnia tylko do mojej owu?

Sorki proszę o wyjaśnienia :-) i czy po jakimś czasie któreś suple trzeba odstawić? Nie chce mężowi krzywdy zrobić, jeszcze się przyda :D

Kinga tule mocno!

Lele a to skok rozwojowy czy ząbki idą?

Anija witaj :)

reklama
@kinga_z1 oczywiście zostań z nami jeśli chcesz,nikt Cię nie wygania. Imama tak napisała żebyś czytając nasze nakrecania na staranki nie czuła jeszcze większych rozterek z tym związanych. Czasem warto się samemu wyciszyć i wszystko poukładać niż słuchać nakreconych wariatek.

Witajcie dziewczyny :) ja dziś trzymałam się nawet dobrze z dieta , uczucie głodu jakoś wybitnie mi nie doskwiera. Chyba skurczyłm mój duży żołądek.

Mam
Pytanie dziewczyny jutro będzie kurier z suplami dla męża- szyszki , Ole i lukrecja.

Starania będą dopiero w połowie kwietnia , rozumiem ze suple ma brać ciagle? A od tego kwietnia tylko do mojej owu?

Sorki proszę o wyjaśnienia :-) i czy po jakimś czasie któreś suple trzeba odstawić? Nie chce mężowi krzywdy zrobić, jeszcze się przyda :D

Kinga tule mocno!

Lele a to skok rozwojowy czy ząbki idą?

Anija witaj :)
Kurczę Imama "przed chwilą " pisała o stosowaniu tych suplementów trzebaby przewertowac forum trochę wstecz.

Belle81 tak właśnie pamietam tylko nie wiem czy jak my się nie staramy jeszcze to czy może brać ciagle czy tez z takimi przerwami hmmmmmm

Leeleth, już przestałam liczyć. Suple mąż bierze od czerwca. W sierpniu mieliśmy pierwsze podejście, ale te 2 pierwsze były na o+12, wiec one były do kosza. Potem miałam 1 cykl standardowy poprzez próbę wyłapania ovu, nie poszło. Następnie 2 podejścia z clo-podczas jednego z nich za dużo chyba było j&d a przede wszystkim sylku. W tym cyklu bez clo, zakwaszacza minimalnie, jedynie j&d i wychodzi ze nici.jakas iskierka nadziei jest ale mała. Nie wiem, może ta lukrecja złe działa ma meza i zostawię tylko szyszki.
Anija witaj w naszym gronie. My tu staramy się wspierać a nie krytykowacsiebie nawzajem. Oczywiście warto mieć swoje marzenia i o nie walczyć. Powodzenia!
Kinga, dzięki za kciuki. Rozumiem Twoje pragnienia, mam podobnie. Dlaczego trudno sobie z tym poradzić...

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

@Imama a napiszesz cos wiecej o domowej inseminacji bez tego mikroskopu? Chociaż boję się, ze dla mojego męża to będzie za dużo ;)
@leeleeth przypomnij mi w czym pomaga acard? Ja tez zaczynam domyślać strategię, bo 14 mam dostać @. Jaką przejmujesz, ile dni przed ovu, a może w ovu?

U mnie luty mial byc poglądowy, zeby wiedzieć jak działać z testami ovi itd, ale kusi mnie zeby spróbować. Jedynym stoperem jest fakt, ze 12 marca lecę na wakacje i boje sie czy lot nie spowoduje poronienia, wiem, ze @Imama wspominała, ze przypuszcza, ze u niej tak było. Mi jeszcze moje gin zawsze mowila, ze do 12 tyg, ona nie radzi latac, bo w samolocie i na lotnisku jest pełno.zarazkow, a te wirusy pozniej mogą spowodowac wade plodu...
Dziewczynki sama nie wiem co mam robić

@Anjia.82 witaj w gronie staraczek dziewczynkowych. Jak było z chłopcami? W dzien ovu czy przed?
@kura33 rozumiem Cie zupełnie, ja też zawsze chcialam miec córkę, a maz ciagle mowil o synu. Wyszło na jego, a teraz widzę, ze on za młodym swiata nie widzi, jak się jara pokazując mu te cale meski rzeczy :) Zawsze powtarza, ze koledzy co maja same córki to mu zazdroszczą, bo on bedzie mógł jeździć z malym motorem chodzic na żużel itd ;) Ja chciałam mieć córkę dla tych wszystkich babskich spraw, ale zobaczymy co z tego wyjdzie..

Napisane na LG-H870 w aplikacji Forum BabyBoom

Leeleth, już przestałam liczyć. Suple mąż bierze od czerwca. W sierpniu mieliśmy pierwsze podejście, ale te 2 pierwsze były na o+12, wiec one były do kosza. Potem miałam 1 cykl standardowy poprzez próbę wyłapania ovu, nie poszło. Następnie 2 podejścia z clo-podczas jednego z nich za dużo chyba było j&d a przede wszystkim sylku. W tym cyklu bez clo, zakwaszacza minimalnie, jedynie j&d i wychodzi ze nici.jakas iskierka nadziei jest ale mała. Nie wiem, może ta lukrecja złe działa ma meza i zostawię tylko szyszki.
Anija witaj w naszym gronie. My tu staramy się wspierać a nie krytykowacsiebie nawzajem. Oczywiście warto mieć swoje marzenia i o nie walczyć. Powodzenia!
Kinga, dzięki za kciuki. Rozumiem Twoje pragnienia, mam podobnie. Dlaczego trudno sobie z tym poradzić...

A mogę spytać jak robiłaś z tym o+12? Zastanawiam się żeby kupić paski owu czekać na pozytyw ale i tak myślę że będę miała owu w piątek bo mam dosyć regularne. No i wtedy ile czasu mam czekać żeby się wbić na te 12 godzin ? Dobe odczekac i wtedy jeszcze 12 ? Nie mogę tego rozkminic...

@kinga_z1 oczywiście zostań z nami jeśli chcesz,nikt Cię nie wygania. Imama tak napisała żebyś czytając nasze nakrecania na staranki nie czuła jeszcze większych rozterek z tym związanych. Czasem warto się samemu wyciszyć i wszystko poukładać niż słuchać nakreconych wariatek.
Belle alez w życiu bym nie posadzila Imame o wyganianie mnie z forum. To nasz Anioł Stróż i wiem że to była tylko troska.

Poza tym faktycznie już nie raz sama miałam na to ochotę bo jak już nie raz pisałam że jak pojawiacie sie co chwila każda z dwoma synami to czuje ukłucie i pytam się "Jak? No jak można 2, 3, 5 razy trafić w syna?" [emoji4] tyle że ja już chyba się od Was uzależnilam kochane mamuśki[emoji4] i dobrze mi z Wami. Łączy nas wspólny schiz[emoji4] Wasze serca- nieocenione. Każdej absolutnie każdej życzę spełnienia marzeń. Zaslugujecie na to jak mało kto!

Zasiadam zatem do chipsów. A niech to- nawet już podświadomie kontroluje co jem i co muszę zjeść... Damnn... [emoji6]

Napisane na SM-J510FN w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
@kinga_z1 a mnie zastanawia, jak mozna trafić dziewczynkę [emoji14] wg mnie to jest mega trude, a inni mają to szczęście i bez kombinowania mają córki :) Zazdroszczę

Ja mam z moją mama wspaniały kontakt i zawsze sobie wyobrażałam siebie i swoją córkę w identycznej relacji, ale im wiecej o tym myślę, to mam doła i czuje, ze się nie uda :(

Napisane na LG-H870 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry