reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
Mnie to przed ciążą czesto bolal jajnik w ovu, a zaraz po zaczely piersi bolec. Teraz ani jajnik ani piersi, takze cholera wie, czy ja jeszcze plodna jestem...

Napisane na LG-H870 w aplikacji Forum BabyBoom

@szczypiorkowa poszlismy na żywioł 5 dni przed ovu i jeszcze zaraz jak mnie jajnik bolal to też (zle sie wyrazilam). Wtedy tez lylalam wiesiolka i ten concierve plus i myślę, ze dlatego it's a boy ;P

Aaaaa wogole właśnie dziś dzwonila koleżanka i co?! Ciąża z chłopakiem - Adrianem... Nasze imie z którego powstała młodsza córka... Zaszła w ciążę bo wpadli w 5dni PRZED OWU, JA SIĘ PYTAM KUŹWA JAK?!

* o mnie: 2 córy, 'walczymy' o syna :)
Szczypiorkowa, ja kiedyś czytałam gdzieś, że czasami tak jest, że orgazm może spowodować pęknięcie pęcherzyka. To by w jakimś stopniu tłumaczyło taką sytuację... Ale czy tak jest to nie wiem. Ja nieraz się zastanawiam, jak możliwe jest że 5 dni żyją plemniki, dla mnie to dziwne....

Co do linku z kalendarzem to odpowiadam: w czas poczęcia wstawiaj czas owulacji. I jak córki się sprawdziły?

Ale...
Moja teściowa ma 3dzieci. Pierwsza córka wpadka,a potem córka i syn. I ona twierdzi że zaplanowała drugą córkę i syna na koniec żeby został z nimi jakjuz będą starsi. Córka przed owu a syn w .
Ja już nie wiem.

Szczypiorkowa, ja kiedyś czytałam gdzieś, że czasami tak jest, że orgazm może spowodować pęknięcie pęcherzyka. To by w jakimś stopniu tłumaczyło taką sytuację... Ale czy tak jest to nie wiem. Ja nieraz się zastanawiam, jak możliwe jest że 5 dni żyją plemniki, dla mnie to dziwne....

Co do linku z kalendarzem to odpowiadam: w czas poczęcia wstawiaj czas owulacji. I jak córki się sprawdziły?
To jest poczęcie to owu to wychodzi jak złoto - BOY!!! JAK W KAŻDYM INNYM KALENDARZU [emoji7]

Córki spr na tym ogólnym bo nawet nie wiem kiedy miałam owu ale się sprawdzilo [emoji23]

* o mnie: 2 córy, 'walczymy' o syna :)

Moja znajoma ma dwie córki. Zawsze polegała tylko na kalendarzyku. Powiedziała ze współżyli codziennie aż do bezpiecznego odstępu od owu. Jak zaczęli planować dzieci to zawsze pozwoliła na współżycie codziennie ale k jeden dzień bliżej owu. Ma dwie córki Wiec odstęp by się zgadzał.
Druga znajoma współżyła codziennie aż do pozytywnego testu owu potem nic i będzie miała dziewczynkę.
Ja moja córkę mam z codziennych staran aż do dnia owu łącznie.
Ja myśle ze ma znaczenie częstotliwość staran, pH, dieta. Ja tez zaraz po staraniach aplikowałam gynoflor wzięłam ciepła kąpiel i hurry up.

Moja znajomy zaszla z chłopcem zaraz po okresie i to w czasie kp [emoji14]

Dziewczyny na spokojnie. Można zajść i przed okresem i zaraz po. To są wpadki lub jak kto woli niespodzianki spowodowane przesunięciem owulacji. Każda z nas wie że wiele czynników wpływa na to kiedy jest. I nie każda wie kiedy. Powiedzmy sobie szczerze ,jak się nie staramy i dzidzie nikt nie pbserwuje wszystkich pikow,sluzow itp. Jest jak jest a potem... No właśnie. I z rad są te wszystkie teorie. Dopiero później analizujemy jak to się stało.

reklama
Aha orgazm wydaje mi się sprzyja poczęciu chłopca. Dodatkowo najlepiej jak dojdzie do O przed dojściem M
Taaak! Zdecydowanie!
To teraz trochę prywaty. Jak "robiliśmy" drugie dziecko była Wielka namiętność i tak ja pierwsza och i ach ;) i chwilę za mną mój M i mówił że czol jak pulsowałam w środku jakbym go zasysała. I mamy synka. :)

Do góry