reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Test zrobię jutro i jutro jadę na betę jutro mam termin @ wiec beta wyjdzie jeśli cos
Ale bedą jaja [emoji23]
Juz sie cieszę samym pomyślunkiem, ze MOGĘ BYC w ciąży, jak pomyśle, ze może rośnie we mnie dziecko to jestem wzruszona [emoji28]
No i te inwestycje w hematyty, różowe kwarce i solne lampy musza sie zwrócić [emoji23]
I ten tasak pod łóżkiem
I skarpety różowe pod poduszką [emoji23][emoji85]
I „gowniana” dieta
1518001740-9e1b0a31158c7422-aaaaaa.jpeg
1518001744-8195e4baeaf7c4e9-aaaaaa.jpeg

Kasza manna na mleku jaglanym, smakuje dużo lepiej niż wyglada [emoji23][emoji23][emoji23]
Podam Wam przepis na super owsiankę (płatki, kasze manna itp) gotuje sie platki, ja w mleku roślinnym, co akurat mam, dosładzanych do smaku miodem, po ugotowaniu łyżka masła orzechowego z solą himalajska i pasty kokosowej, dla odmiany masło migdałowe używam, czasem dodaje żurawiny albo dżemu malinowego, owoców mrożonych, głownie maliny. Pycha!!!

atdc9vvjktz16vlw.png

PINK BABY DUST NEEDED [emoji166][emoji166][emoji166]
Kurcze naorawde coś w tej diecie na dziewczynkę może być... Teraz znalazłam spis jedzenia i kcl i tak się złożyło że to było lrzed jedna i druga córka - oboje mega super fit, plis sport codziennie, plus eco jedzenie itd...

Za to teraz od prawie wakacji oboje mamy taką dietę że ręce można złamać pod względem zdrowia[emoji18] ale wychodzi na to że tak miało być - bo tj idealna dieta na chłopca i nie byłam tego świadoma hahaha [emoji23] ciało wieloryb ogarnę po porodzie małego Igora [emoji41]

PS pozdrawiam znad talerza spagetti z startym serem [emoji41]

PS2 wiem, powoli mi odbija [emoji18][emoji23]

* o mnie: 2 córy, 'walczymy' o syna :)

reklama
Miciurka, dzięki za odpowiedź. A co to jest "baby sway" i girl sway? tzn wiem że chodzi o to "kołysanie" (nie wiem jakim słowem zastąpić to na polski żeby było logiczne) ale piszesz odnośnie tych 7 porażek i 107 sukcesów? Że robili wszystko na dziewczynkę a chcięli chłopca i wyszła jednak dziewczynka?

Niemożliwe że u Ciebie się nie udało, nie wierze! Tak bardzo ściskałam kciuki. Poczekaj do 14 dpo u mnie 13 dpo test był negatywny.

Kitqa, przykro mi z powodu Twojej mamy:( ale strata a Ty taka młodziutka jeszcze ta mama jest potrzebna.... No to masz ciężko jak dwójka dzieci w domu w tym niemowlę 2 miesięczne. Ale siła jest w Was, dacie radę. Też myślę, że męża nie będzie trudno namowić, także wszystko przed Wami.

@mihasiaaa ja na córkę. Ja w sumie tylko dieta LE, wykluczyłam wszystkie chłopczykowe produkty jak pomidor, banan, ziemniak.
Kcal 1800 protein i tłuszczy 50-60g
Brałam kwas foliowy 800mg, vitex, do owu.
Piłam piwo bez alkoholowe, kp,
Mąż ole, szyszki i lukrecję,
Tez piwo ale tylko od czasu do czasu.
Błonnik na początku 3x teraz 1x i nie zawsze bo zapominam [emoji6]
Mąż kąpiel gorąca dwie godziny przed stosunkiem.
Jakieś 3 min po rephresh cały, i po trzech dniach 1/3
U mnie pH było 5-6, po rephresh 4.
Czasem koktajle z ca i mg

@Luisa2018 nic nie mów [emoji85]u mnie chłopiec z przed owu, owu i po
Owu [emoji23][emoji23][emoji23]
Zawsze tylko chłopiec [emoji6]
Dlatego ten raz chciałam zaplanować płeć

Jakoś bdm do mnie trafia i celowalam, tylko chyba nie wcelowalam [emoji23][emoji85]No taki ze mnie strzelec chociaż z Ovia wychodzi ze idealnie [emoji6]
1518003971-6f90039afd675e5f-aaaaaa.jpeg

No zobaczymy, jutro wstępny test, ale staram na nic nie liczyć [emoji55][emoji57]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Ostatnia edycja:
Dziś byłam u mojej babci, i moja młodsza córka namiętnie mówi i powtarza tata na mnie i na starsza córkę i na dziadków. To jest w zasadzie jej pierwsze słowo. Usłyszałam że 'tata przynosi brata' [emoji23]
Tak - też jestem tego zdania [emoji120][emoji41] a w zasadzie muszę w to wierzyć. Tym bardziej że starsza córka klepala mama mama i mama...

szczypiorkowa, moja córcia też pierwsze słowo "tata" więc jesteśmy na dobrej drodze hahahahaha

Szczypiorkowa teraz to ja już nie wiem bo na dziewczynkę to chyba ma być „ ubogie „ jedzenie eh

Przed 1 synem jadłam właśnie eco sreko dużo warzyw owoców soków dieta bardzo zdrowa i schudłam 10 kg no ale jadłam syte śniadania może tutaj pies pogrzebany

Szczypiorkowa teraz to ja już nie wiem bo na dziewczynkę to chyba ma być „ ubogie „ jedzenie eh

Przed 1 synem jadłam właśnie eco sreko dużo warzyw owoców soków dieta bardzo zdrowa i schudłam 10 kg no ale jadłam syte śniadania może tutaj pies pogrzebany
Tak na dziewczynkę ma być ubogo i ponoć zdrowo, ja byłam wtedy akurat raz mężem na redukcji masy więc wiadomo jak wygląda menu - złożyło się to z pewnymi konkursami itd ale nie wazne. Fakt że było jedzonko mało, każda kcl liczyliśmy 2x i musiało być zdrowo, doszło do momentu kiedy starszej córce jak robiłam kotela w cieście miałam ochotę zjeść razem z talerzem hahaha ;) od wakacji odpuscilisny zupełnie :)

reklama
Do góry