reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

A aaaaa!!! Miałam Wam mówić, to że miałam bliski przypadek że chłopiec zrobił się w 2dni przez @ to już wiecie - a to jest w 100% prawda, bo dziewczyna mierzy temp od prawie 6lat, musi żeby brać leki przed owu inaczej ładuje na izbie z ombleniem takie ma mocne i ona całe cykle zapisuje itd

Ale teraz mam newsa, wczoraj byłam u nowej sąsiadki, która ma 3 synów i KAŻDY PLANOWANY U LEKARZA Z MONITORINGIEM a barszo chcieli córkę, na ostatnią ciąże wydała prawie 5tys na badania USG wizyty itd i wspolzyla nawet do 4dnu przed owu...

Ehhh że też ja tak nie mogę mieć :D

* o mnie: 2 córy, 'walczymy' o syna :)

reklama
@Luisa2018 ja tam nie wiem. Realnie czuje, że może byc ciąża [emoji854]
I bardzo mocno wizualizuje sobie te różowe podziały, i takie słowa u gina to chyba byłby ryk i wycie [emoji23]

@szczypiorkowa12345 ja chętnie bym Ci oddała moja umiejetność płodzenia chłopców i wzięła Twoją -dziewczynkową [emoji854]
Jaka szkoda ze sie nie da [emoji17]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Leeleth tez czuje ze dostałabym spazmów ze szczęścia. No cóż wierze ze to po prostu kwestia czasu :*
U nas starania dopiero w kwietniu, chciałabym już....

Leeleth, ale byłoby grubo gdyby się udało. A pisalas ze tak dużo Rephresh dałaś? Cała dawkę? Ile przed przytulankami?
Kinga, ja tez podchodzę do staranek z myślą ze to ostatnia ciąża. Chociażby ze względu na wiek [emoji19] na szczęście trochę wyluzowałam bo bardzo się nakręciłam i nie wychodziło. Mam nadzieje, ze teraz będzie z górki i niedługo się uda. U mnie 7/8 dpo. Na razie temp w gorze. Wczoraj pobolewal mnie jajnik i troszkę sobie wkręciłam ze może to dobry znak. Monitoring zdecydowanie lepszy, ja przy clo robiłam teraz odpuściłam. Ale jeśli nie wyjdzie w tym cyklu to w kolejnym starankowym chyba pójdę znowu na monit.
Luisa, dlaczego twierdzisz ze baby dust ryzykowna? Myśle ze warto po prostu jeden stosunek w dni płodne. Statystyki i moja analiza wskazuje ze wtedy jest duży procent dziewczynek.
Szczypiorkowa, fajne ubranko,,takie pozytywne [emoji177]

@Gosica ja z 3min po sie myłam i wlałam cała zawartość wiec chyba nie ma szans [emoji23]
Choć nie powiem już sie nakręcam bo mam objawy, tylko nie wiadomo czego [emoji23]
Odrzuciło mnie od kawy, i rano mnie zemdliło, wczoraj zrobiłam test ale biało. Mega zmeczona byłam i spałam w dzień co mi sie nie zdarzyło od roku [emoji6]
Ale akcja [emoji6]
Szóste dziecko i takie świry

@Gosica ja z 3min po sie myłam i wlałam cała zawartość wiec chyba nie ma szans [emoji23]
Choć nie powiem już sie nakręcam bo mam objawy, tylko nie wiadomo czego [emoji23]
Odrzuciło mnie od kawy, i rano mnie zemdliło, wczoraj zrobiłam test ale biało. Mega zmeczona byłam i spałam w dzień co mi sie nie zdarzyło od roku [emoji6]
Ale akcja [emoji6]
Szóste dziecko i takie świry

A aaaaa bedzie dzidziuś!!! Tzn mała leeleeth'owa[emoji7]

* o mnie: 2 córy, 'walczymy' o syna :)

Leeleeth- tak duphaston podwyzsza temp , to jest sztuczny progesteron, mi tez sie wydaje ze strzeliliscie haha, jesli sie ytrzyma na wysokim poziomie to napewno ,kiedy testujesz ? A kiedy mieliscie starania AM czy PM ?

Marzycielka- szalejesz z zakupami :)! Sliczne ciuszki [emoji7]

Luisa-ja bym ci radziła zaczac co 4 dni, chyba ze dokladnie wiesz kiedy owu jest

Ana-wielkie gratulacje! W koncu uwierzyłas haha -a z waga faktycznie kawał dziewuchy !!

Kinga-niby ten lubrykant preeseed ma ph 7 to jak chcesz to sprobuj na forum pisza ze do staran o chlopca to jest ale dziewczynki ludzie maja uzywajac tego lubrykantu takze od razu mowie ze to zadna magia nie jest z tym , statystyki na baby dust 107 sukces, 7 porazka, jeden baby sway reszta girl sway, dalej juz tam nie sledziłam czy cos nowego , zaraz cos poczytam ,ty kochana musisz miec seks w owu i po bo im wiecej nasienia w srodku tym bardziej alkaiczne srodowisko i wieksza szansa na chlipca ale tylko 2 razy seksy bo jak wiecej moze ci dziewczynka wyjsc tak tak tu dziewczynom - ktore juz urodziły a mialy seks codziennie ,

Mikallo-jak tam malutki :)?

Ja dzis zatestowałam i negatyw, takze odpadamy w tym cyklu
:( buuu ... no trudno ... ,pewnie wszystko wybiłam , ale mam juz plan na nowy cykl, bede sie starac po pozytywnym tescie owu, maz abstynencja z 10 dni , dam replens ale z 12 h przed staraniami i 30 min po ,

Napisane na SM-G935F w aplikacji Forum BabyBoom

Hej dziewczyny

I ja powoli dołączam do marzycielek dziewczynkowych.
Mam rocznego wspaniałego synka Leosia. Od zawsze chciałam mieć córkę, ale w pierwszej ciąży postawiłam wszystko na los. Najważniejsze było szybko zajść w ciążę. Stranki od kwietnia 2016, udało sie, niestety ciąża biochemiczna. W maju juz zaskoczyłam w ciążę z synkiem. Mąż od zawsze chciał miec pierworodnego synka, nawet imię już wybrał dawno temu. Ja chciałam mieć parkę, ale córkę chciałam mieć pierwszą. Uważam, że o synka łatwiej sie wystarać.
Starania córkowe chcemy zacząć od marca/kwietnia. Zakupiłam juz suplementy, wprowadzilam od stycznia diete lekkostrawną, ale i tak czuję, ze to nie wystrczy. Myślę, ze to po prostu szczęście.
Wytlumaczcie mi proszę co to jest to OLE co podajecie tatusiom oraz co to jest to j&d? Czytam forum pd kilku dni i czesto sie to przewija.

Pozdrawiam :)

reklama
Ana. Szczere gratulacje [emoji313][emoji312][emoji323] najważniejsze że już jeście'po' i wszystko jest dobrze : )
I że Marzenie spełniło się [emoji7]

Szczypiorkowa trzymam kciuki [emoji110]za pozytywny test! I pozdrowienia dla super szefa [emoji106]

Kinga_z1 dzięki że pytasz :*
U mnie Sajgon :D ale ogarniam
Cały dzień jestem sama, nie ma mi kto pomoc bo moja mama nie żyje, teściowa ma wywalone, siostra mieszka w innym mieście, tylko raz, dwa razy w tyg przyjdzie do mnie bliska ciocia jak ją poproszę. Ale po mimo trudności losu jestem szczęśliwa[emoji41] a córka dopiero od września idzie do przedszkola-już nie mogę się tego doczekać [emoji133]
Maz przyniosl do domu wirusa... Starsza córka zwymiotowala w niedzielę przy śniadaniu... Trochę gorączkowala ale wydaje się już być zdrowa, mnie męczył katar ale dziś już jest lepiej dzięki Bogu [emoji120] mojej juniorce nic nie jest! Tfu tfu
Chciałbym zaczac staranka, no ale jeszcze jest za wcześnie. Zresztą męża jeszcze nie namowilam [emoji57] dopiero szykuje grunt i co jakiś czas mówię mu np aby zaczął jeść wołowine i przestał biegać bo to dziewczynkowe haha a ona się głupio do mnie uśmiecha

Kinga a ty kiedy powtarzać badania krwi? Jaką metoda będziesz się starać?

Miciurka właśnie jak tam baby dust na chłopczyka a forum? Nadal wysoko? Kiedy testujesz?

Imama nie obawiasz się podróży do pl w tak wysokiej ciąży? Wiem że poniekąd musisz. Trzymam kciuki [emoji110] za donoszone i nie tylko ;)
Mikallo trzymam się? :)

Leeleeth spoko wykres [emoji106][emoji110]

Przy 'szykaniu' owu nie jest najważniejszy śluz? Kurcze testy testami ale symptomy organizmu moim zdaniem są najważniejsze.

Napisane na WAS-LX1A w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry