reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

A aaaaa!!! Miałam Wam mówić, to że miałam bliski przypadek że chłopiec zrobił się w 2dni przez @ to już wiecie - a to jest w 100% prawda, bo dziewczyna mierzy temp od prawie 6lat, musi żeby brać leki przed owu inaczej ładuje na izbie z ombleniem takie ma mocne i ona całe cykle zapisuje itd

Ale teraz mam newsa, wczoraj byłam u nowej sąsiadki, która ma 3 synów i KAŻDY PLANOWANY U LEKARZA Z MONITORINGIEM a barszo chcieli córkę, na ostatnią ciąże wydała prawie 5tys na badania USG wizyty itd i wspolzyla nawet do 4dnu przed owu...

Ehhh że też ja tak nie mogę mieć :D

* o mnie: 2 córy, 'walczymy' o syna :)

reklama
@Luisa2018 ja tam nie wiem. Realnie czuje, że może byc ciąża [emoji854]
I bardzo mocno wizualizuje sobie te różowe podziały, i takie słowa u gina to chyba byłby ryk i wycie [emoji23]

@szczypiorkowa12345 ja chętnie bym Ci oddała moja umiejetność płodzenia chłopców i wzięła Twoją -dziewczynkową [emoji854]
Jaka szkoda ze sie nie da [emoji17]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Leeleth tez czuje ze dostałabym spazmów ze szczęścia. No cóż wierze ze to po prostu kwestia czasu :*
U nas starania dopiero w kwietniu, chciałabym już....

Leeleth, ale byłoby grubo gdyby się udało. A pisalas ze tak dużo Rephresh dałaś? Cała dawkę? Ile przed przytulankami?
Kinga, ja tez podchodzę do staranek z myślą ze to ostatnia ciąża. Chociażby ze względu na wiek [emoji19] na szczęście trochę wyluzowałam bo bardzo się nakręciłam i nie wychodziło. Mam nadzieje, ze teraz będzie z górki i niedługo się uda. U mnie 7/8 dpo. Na razie temp w gorze. Wczoraj pobolewal mnie jajnik i troszkę sobie wkręciłam ze może to dobry znak. Monitoring zdecydowanie lepszy, ja przy clo robiłam teraz odpuściłam. Ale jeśli nie wyjdzie w tym cyklu to w kolejnym starankowym chyba pójdę znowu na monit.
Luisa, dlaczego twierdzisz ze baby dust ryzykowna? Myśle ze warto po prostu jeden stosunek w dni płodne. Statystyki i moja analiza wskazuje ze wtedy jest duży procent dziewczynek.
Szczypiorkowa, fajne ubranko,,takie pozytywne [emoji177]

@Gosica ja z 3min po sie myłam i wlałam cała zawartość wiec chyba nie ma szans [emoji23]
Choć nie powiem już sie nakręcam bo mam objawy, tylko nie wiadomo czego [emoji23]
Odrzuciło mnie od kawy, i rano mnie zemdliło, wczoraj zrobiłam test ale biało. Mega zmeczona byłam i spałam w dzień co mi sie nie zdarzyło od roku [emoji6]
Ale akcja [emoji6]
Szóste dziecko i takie świry

@Gosica ja z 3min po sie myłam i wlałam cała zawartość wiec chyba nie ma szans [emoji23]
Choć nie powiem już sie nakręcam bo mam objawy, tylko nie wiadomo czego [emoji23]
Odrzuciło mnie od kawy, i rano mnie zemdliło, wczoraj zrobiłam test ale biało. Mega zmeczona byłam i spałam w dzień co mi sie nie zdarzyło od roku [emoji6]
Ale akcja [emoji6]
Szóste dziecko i takie świry

A aaaaa bedzie dzidziuś!!! Tzn mała leeleeth'owa[emoji7]

* o mnie: 2 córy, 'walczymy' o syna :)

Leeleeth- tak duphaston podwyzsza temp , to jest sztuczny progesteron, mi tez sie wydaje ze strzeliliscie haha, jesli sie ytrzyma na wysokim poziomie to napewno ,kiedy testujesz ? A kiedy mieliscie starania AM czy PM ?

Marzycielka- szalejesz z zakupami :)! Sliczne ciuszki [emoji7]

Luisa-ja bym ci radziła zaczac co 4 dni, chyba ze dokladnie wiesz kiedy owu jest

Ana-wielkie gratulacje! W koncu uwierzyłas haha -a z waga faktycznie kawał dziewuchy !!

Kinga-niby ten lubrykant preeseed ma ph 7 to jak chcesz to sprobuj na forum pisza ze do staran o chlopca to jest ale dziewczynki ludzie maja uzywajac tego lubrykantu takze od razu mowie ze to zadna magia nie jest z tym , statystyki na baby dust 107 sukces, 7 porazka, jeden baby sway reszta girl sway, dalej juz tam nie sledziłam czy cos nowego , zaraz cos poczytam ,ty kochana musisz miec seks w owu i po bo im wiecej nasienia w srodku tym bardziej alkaiczne srodowisko i wieksza szansa na chlipca ale tylko 2 razy seksy bo jak wiecej moze ci dziewczynka wyjsc tak tak tu dziewczynom - ktore juz urodziły a mialy seks codziennie ,

Mikallo-jak tam malutki :)?

Ja dzis zatestowałam i negatyw, takze odpadamy w tym cyklu
:( buuu ... no trudno ... ,pewnie wszystko wybiłam , ale mam juz plan na nowy cykl, bede sie starac po pozytywnym tescie owu, maz abstynencja z 10 dni , dam replens ale z 12 h przed staraniami i 30 min po ,

Napisane na SM-G935F w aplikacji Forum BabyBoom

Hej dziewczyny

I ja powoli dołączam do marzycielek dziewczynkowych.
Mam rocznego wspaniałego synka Leosia. Od zawsze chciałam mieć córkę, ale w pierwszej ciąży postawiłam wszystko na los. Najważniejsze było szybko zajść w ciążę. Stranki od kwietnia 2016, udało sie, niestety ciąża biochemiczna. W maju juz zaskoczyłam w ciążę z synkiem. Mąż od zawsze chciał miec pierworodnego synka, nawet imię już wybrał dawno temu. Ja chciałam mieć parkę, ale córkę chciałam mieć pierwszą. Uważam, że o synka łatwiej sie wystarać.
Starania córkowe chcemy zacząć od marca/kwietnia. Zakupiłam juz suplementy, wprowadzilam od stycznia diete lekkostrawną, ale i tak czuję, ze to nie wystrczy. Myślę, ze to po prostu szczęście.
Wytlumaczcie mi proszę co to jest to OLE co podajecie tatusiom oraz co to jest to j&d? Czytam forum pd kilku dni i czesto sie to przewija.

Pozdrawiam :)

reklama
Ana. Szczere gratulacje [emoji313][emoji312][emoji323] najważniejsze że już jeście'po' i wszystko jest dobrze : )
I że Marzenie spełniło się [emoji7]

Szczypiorkowa trzymam kciuki [emoji110]za pozytywny test! I pozdrowienia dla super szefa [emoji106]

Kinga_z1 dzięki że pytasz :*
U mnie Sajgon :D ale ogarniam
Cały dzień jestem sama, nie ma mi kto pomoc bo moja mama nie żyje, teściowa ma wywalone, siostra mieszka w innym mieście, tylko raz, dwa razy w tyg przyjdzie do mnie bliska ciocia jak ją poproszę. Ale po mimo trudności losu jestem szczęśliwa[emoji41] a córka dopiero od września idzie do przedszkola-już nie mogę się tego doczekać [emoji133]
Maz przyniosl do domu wirusa... Starsza córka zwymiotowala w niedzielę przy śniadaniu... Trochę gorączkowala ale wydaje się już być zdrowa, mnie męczył katar ale dziś już jest lepiej dzięki Bogu [emoji120] mojej juniorce nic nie jest! Tfu tfu
Chciałbym zaczac staranka, no ale jeszcze jest za wcześnie. Zresztą męża jeszcze nie namowilam [emoji57] dopiero szykuje grunt i co jakiś czas mówię mu np aby zaczął jeść wołowine i przestał biegać bo to dziewczynkowe haha a ona się głupio do mnie uśmiecha

Kinga a ty kiedy powtarzać badania krwi? Jaką metoda będziesz się starać?

Miciurka właśnie jak tam baby dust na chłopczyka a forum? Nadal wysoko? Kiedy testujesz?

Imama nie obawiasz się podróży do pl w tak wysokiej ciąży? Wiem że poniekąd musisz. Trzymam kciuki [emoji110] za donoszone i nie tylko ;)
Mikallo trzymam się? :)

Leeleeth spoko wykres [emoji106][emoji110]

Przy 'szykaniu' owu nie jest najważniejszy śluz? Kurcze testy testami ale symptomy organizmu moim zdaniem są najważniejsze.

Napisane na WAS-LX1A w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry