reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

@Luisa2018 ja do tej pory piłam rozpuszczalna, wiec przy staraniach przeszłam na parzona, z mlekiem [emoji6]

Wg mnie sens mamzebyscie sie suplementowali bo działanie najwcześniej jest po dwóch miesiącach (?)
Co do sexow to zależy od metody w baby dust tylko raz w płodne, z odcięciem 2-3 dni, na gd jest jakoś inaczej ale to dziewczyny Ci napiszą bo ja ledwie temat ogarniam [emoji85]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

reklama
Leeleth to chyba jedyna rzecz która mnie wkurza ;) ta a studencja albo sex w gumie ;)
No bo mąż mnie ubije ;) mamy się starać o dziecko a tu sex w gumie. Niby to na dziewczynkę ale nie chce za bardzo mechanicznego sexu bo nie chce powtórki sprzed 2 lat....

Ah i mięta. Czytałam ze przy kp ostrożnie bo wpływa na hormony u dziecka! Pijecie czy to mit? Ja w sumie jedna dziennie max ale mogę zrezygnować...

A moge pic herbate ktora w skladzie ma: mieta, anyz, koper wloski, kminek zwyczajny i lukrecje?

Co do miety to ja slyszalam ze wplywa na ilosc mleka a nie na hormony ;)

Lukrecja jest zakazana przy kp @Miciur-ka pisała o tym. Co do reszty nie wiem [emoji848]

Co do mięty to ostrożnie, bo ja radośnie zrobiłam napar i laktacja mi sie zatrzymała, teraz pije co drugi dzień ale taka słabiutka. I to chodzi o miętę zielona (spearmint)

Ale ja chciałam lukrecję dla męża :) chyba ze to dla baby jest hahah

U mnie mięta nie zmniejsza laktacji ale wiadomo mój synuś już ma 1,5 roku wiec je inne rzeczy i nie jest tylko na mleku

Luisa
1) kawa nie byla polecana ze względu ze wypłukuje wapń. Ale teraz ma dobre wyniki i zalecają poć 2-3 dziennie. Rodzaj obojętnie. Jak robisz LE dietę to bez podjadania czyli bez mleka- jedynie takie mało % i mało tego mleka jak już musisz
2) lepiej suplementowac się wcześniej. Ja zaczęłam w styczniu staranka w kwietniu
3) abstynecja albo częsty albo inne metody. Celem abstynecji jest zmeijszenie ilości nasienia. Wiec ten odrazu stosunek po jest ważny. Jak powtórka to inna metoda hurry up. I ona nie jest powiązana z abst tylko poprostu sex z zabezpieczeniem a po 2 h następny bez. Ale może mąż nie być w stanie wiec ryzykowne. Jak twój mąż jest przed 40 to nie ma co tak kombinować. To nie młodzik 20 paro letni [emoji6]
Po @ możesz mieć normalnie sex. I wtedy 7 dni nic i wtedy docelowy bez. Nie musisz wogole robić teho z gumka- zreszta nie możesz. Jedynie codzienny ale bym go nie polecała bo jak coś wyskoczy choroba itd to już dupa z planem.
Nie róbcie tego mechanicznie to bez sensu i mąż się wkurzy. Tu nie trzeba do tego tak podchodzić.
Ja miałam sex po @ i później abstynecja 7 dni i docelowy po pozytywie.
Mięta nie jest polecana przy kp bo wpływa na plodnosc dizidziusia zwłaszcza jak się karmi chłopca. Ewentualnie jedna mała do owulacji.
Leeleth owufriend dobrze Ci ta owu wyliczyło. Miałaś ja w 17 dc. Bo teraz w fazie lutealnej masz temp pow lini i się wszystko napewno zgadza. Wiec wychodzi ze miałaś przytulanka dzień przed. A pozytyw Ci w 15 dc wyszedł? To by się zgadzało.

@ana. Powodzenia jutro!
Jak możesz to zobacz na pw.

Dziewczyny czy Wy tak mialyscie. Dziś temp 37,01 czyli skok ale uwierzcie że żadnych objawów owulacji nie było żadnego sluzu i szyjka średnio otwarta wręcz bym powiedziała że raczej zamknięta. Testy owu też negatywne. Dziś szyjka zamknięta, sluzu również brak. Niby 14dc więc by się zgadzało ale tak bez objawów? Zawsze miałam owu ze wszystkimi szczegółami. A może być bez?

Napisane na SM-J510FN w aplikacji Forum BabyBoom

Bylam wczoraj u rodziców i włączył mi się odkurzacz, zjadła kabanosa, słodkie rogaliki z budyniem, popilam fanta a na koniec zjadłam paszteciki z kapustą - tata zapytał czy nie jestem w ciąży ahahahaha [emoji23][emoji23][emoji23]
Maz nie pozwolił pić wina 2 dni temu bo jestem w ciąży [emoji23][emoji23][emoji23]

Czyżby panowie coś wywrozyli?! Wiedzą że jestem w ciąży wczensiej niż kona macica i jajniki ahahahaha [emoji23]

* o mnie: 2 córy, 'walczymy' o syna :)

reklama
Pozytywy nie wyszły mi realnie wcale [emoji854]najmocniejsza była w15dv i potem w 18dc ale to takie mocniejsze i niekoniecznie podobne do testowej.
No zobaczymy. Czyli nie trafiłam w bdm [emoji17]
No cóż

Do góry