reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Nic nie mówcie dieta dziewczynkowa jest okropna [emoji23][emoji23][emoji23]
Czasem siedzę i patrzę na nią i patrzę i myśle, że chyba wolałabym byc głodna [emoji23][emoji23][emoji23]
Ale schudłam 4kg, dokładnie jak ustaliłam wiec jest moc [emoji1320]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

reklama
Ja liczę na 10 kg mniej :)

Z ćwiczeniami nieco gorzej bo brak czasu ale staram się codziennie spacerować 5km schodzi mi średnio godzina. Mam nadzieje ze to się liczy ;)

I biegam troszkę ale nieregularnie bo pogoda kiepska i czasem orbi 40 min

Hej dziewczyny ja dzis odpoczywam jutro zapisuje starszaka do szkoly , ślęcze w papierach ugh :/

Mieta zatrzymuje laktacje,lukrecji nie wolno podczas kp jak juz pisalam, chodzi mi o tabletki ale chyba herbatke tez bym sobie darowała,

Leeleeth- dobrze Ci pokazuje apka, podwyzszenie temp znaczy ze nastąpiła owulacja - czyli jajko zostalo wypuszczone podniosl sie progesteron i dzieki temu temp. Mialas rowny test czyli pozytyw czy prawie pozytyw? Pozniej jeszcze testowałas i juz nie bylo ciemniejszego ?

Jak bedziesz miala teraz temp na wyzszym poziomie to moze byc ciaza i taki 3 fazowy wykres hehe to by bylo cos -.. szybkiego :D ha powodzonka ,

Gosica - implantacja moze byc tak wczesnie jak 5dpo, a nawet w porywach do 10 dni po , niby mowia ze patrzec na temp w dniach 7 -10 , ale plus minus kilka dni

Napisane na SM-G935F w aplikacji Forum BabyBoom

@Miciur-ka nie miałam prawie równego ani równego paska, cały czas testowałam bo myślałam, ze owu sie przesunie a tu nagle coraz bledsze [emoji854]
No kurczę, myśle, że na 90 % nic nie będzie bo zaraz po staraniach ten rephresh użyłam [emoji23]
Ale z bdm złe trafiłam, prawda? Nie jest dziewczynkowo. [emoji17]

Dziewczyny czy jest możliwe, że dwczoraj i dzis mam śluz po owu??? Jest dokaldnie taki jak piszecie że być powieninen... Ale jeśli już to owu miałam w pt/sb

Jezus nie ogarniam już nic :(

* o mnie: 2 córy, 'walczymy' o syna :)

Lele no i toak wlasnie jest z ta owu my sobie planujemy a ona sie przesunie i o niewiadomo.

I weź tu planuj płeć [emoji23][emoji23][emoji23]

atdc9vvjktz16vlw.png

Wiecie co z tymi testami to różnie. Warto właśnie jeszcze mierzyc temp bądź badać szyjkę, z śluzem tez ciężko przy dietach.
Stres Szczypriorkowa może strasznie namieszać i nawet test wyjdzie pozytywny a owulacja się przesunie o pare dni. Tak naprawdę tylko na podstawie temp idzie mieć pewnosc. A śluz wiaodmo po owu tez może być płodny bo niektóre zachodzą jakimś cudem w ciąże po itd. Lepiej już nie patrz na śluz czy inne znaki i czekaj czy dostaniesz @ czy to ciąża.
Gosica ja tez przeważnie miałam spadek Ok 7 dpo i wtedy ciąża z tego była. I później wysokie ale skokowe temp.
Miciurka mam to samo. Za tydz jedziemy do polski i tez papierki żeby go zapisać do szkoły i do tego egzamin ma 19 lutego.
Który Ty masz już dpo? Testujesz?

Miciurka, Imama nic mi nie pozostaje jak obserwować tempke. W tym cyklu starankowym dzialalismy w okolicach ovu, wiec jakieś szanse są. Owszem j&d było, ale zakwasilam się bardzo mało po. Na tyle ze pH po stosunku było 7, aż boje się ze za wysokie, zbyt chłopczykowe. Ale stwierdziłam, ze zaryzykuje. Tym bardziej ze myślałam ze ovu będzie raczej za 1,5-2 dni [emoji15]

reklama
Leelet, ja już dość długo mierze tempke, robię testy i nadal jakoś nie ogarniam.
Miciurka, u Ciebie to czyje ze cos z tego cyklu będzie [emoji110]
Imama, to macie akcje z tymi szkołami, ale ze egzaminy dla takich 6-latków? Zjeżdżacie już do Pl?

Do góry