reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
Muszę wam się delikatnie wyżalić
2 lata temu w wigilie będąc u rodziców widziałam w oddali blok rodziny która dopiero się wprowadziła nie mieli rolet ani zasłon
I taka piękna dziewczynka tańczyła w sukienusi i ona się tak kręciła wokół niej . Malutka miała może 3 latka. Ten widok mam do dziś przed sobą i płakać mi się chce :( mam nadzieje ze będzie mi dane mieć córeczkę.

Wierze w to mocno bo bóg dał mi dwóch chłopców. Pewnie jakbym miała już parke to bym się nie zdecydowała na trzecie. A tak bóg mi daje szanse mieć trójkę dzieci i trzecia będzie córcia... wierze w to
O jak ja dobrze Cię rozumiem... Tylko ja akurat kręconych sukienek mam po wyżej uszu ale jak mój brat miał 2go syna to aż mnie skręciło - nie o to chodzi, że mu zazdrościlam ale o to że on chciał 2 synów i ot tak w zasadzie z wpadki (bo z żoną nie planowali ani 1 ani 2go). Jak widziałam ciuszki, wózek itd itd to u mnie w środku, tak głęboko w środku wszystko krzyczało jak to jest?! Kurde ha znów te nieszczęsne sukienki, spódnice i rajstopy. Jeszcze starsza ma etap rozu którego ja nie trawie, no może jako dodatek ale ona chce być cała różowa od stóp do głowy ehhhh. Mało tego w Msc pozniej sąsiada zza ściany z płaczem przylaza że nie dość że wpadka to chłopak, a moja kuzynka jakoś w 6msc później jak urodziła się moja młodsza córka urodziła bliźniaki Karola i Marcina... W całym środowisku tylko ja i koleżanka córki reszta chłopcy... Ehhhh...

* o mnie: 2 córy, 'walczymy' o syna :)

Szczypiorkowa czyli się rozumiemy. :(
Bo mi jakieś znajome mówią ze wpadki i maja córeczki albo parki to mnie kur... wica bierze. Ze ludzie maja ot tak. Kocham moich chłopców dają mi tyle radości ale widzę ze maja swoj męski świat, a ja bym chciała kokardki coś różowego, spineczki.

Wierze w to ze będę mogła na prawdę wierze w to. Wiem ze jak będzie chłopiec to 2 dni pobucze pod nosem ale będę i tak szczęśliwa. Będziemy rodzinka pl.

Ja rozumiem ciebie ty rozumiesz mnie.

Znajoma ma dwóch synów , i trzecia córkę teraz. Mówi ze dopiero teraz czuje ze ma wszystkich w domu ze jest spełniona inaczej się wychowuje córkę a inaczej syna. Ze te różnice są piękne. Chce je poznać.

O jak ja dobrze Cię rozumiem... Tylko ja akurat kręconych sukienek mam po wyżej uszu ale jak mój brat miał 2go syna to aż mnie skręciło - nie o to chodzi, że mu zazdrościlam ale o to że on chciał 2 synów i ot tak w zasadzie z wpadki (bo z żoną nie planowali ani 1 ani 2go). Jak widziałam ciuszki, wózek itd itd to u mnie w środku, tak głęboko w środku wszystko krzyczało jak to jest?! Kurde ha znów te nieszczęsne sukienki, spódnice i rajstopy. Jeszcze starsza ma etap rozu którego ja nie trawie, no może jako dodatek ale ona chce być cała różowa od stóp do głowy ehhhh. Mało tego w Msc pozniej sąsiada zza ściany z płaczem przylaza że nie dość że wpadka to chłopak, a moja kuzynka jakoś w 6msc później jak urodziła się moja młodsza córka urodziła bliźniaki Karola i Marcina... W całym środowisku tylko ja i koleżanka córki reszta chłopcy... Ehhhh...

Nic nie mówcie, u mnie wkoło tez same dziewczynki. Sąsiadka urodziła 3 dziewczynkę i ma depresje bo chciała chłopczyka. Wszystkie koleżanki córeczki, nawet nauczycielka synka bliźniaczki ma [emoji24]
Oglądam film babeczka w ciąży i rodzi co??? Dziewczynkę, ostatnio sie poryczalam jak ta głupia [emoji23]
Ale ja bym tak chciała tych sukienek, tych spinek i gumek i tych różowości....
@szczypiorkowa12345 u mnie Twoja córka dostała by niestrawności od ilości różu [emoji23][emoji23][emoji23]

Strasznie to niesprawiedliwe, że ludzie tak bardzo pragną synka czy córki i nie mają... a innym sie „trafia” Ot tak bo chcą [emoji47]

Najbardziej bolą mnie wiadomości typu konkubent matki znowu skatowal 3miesieczna dziewczynkę [emoji24][emoji24][emoji24]
Wtedy aż mnie gniew bierze jak ustawiony jest ten świat, No jak?!

atdc9vvjktz16vlw.png

Ja to zaczynam mieć wrażenie ze córka jest czymś nieosiągalnym czymś dla wybrańców losu.. ze tak ciężko ja ustrzelić jak totolotka. Czasem sobie wyobrażam jak lekarz mówi na usg ze to dziewczynka a ja płacze ze szczęścia. :(

Dobra popłakałam sobie trochę i mi lżej. Dobrze, ze jestem Sama w domu bo wyglądam jakby jakaś katastrofa się wydarzyła ;)

Szczypiorkowa-pij wino i jeszcze poprawiajcie jak to moja gin powiedziała na ukrwienie macicy [emoji23] wtedy łatwiejsza implantacja,

Z takiego działania u mnie syn ;)

Powodzenia i kciuki

Ps. Jak plemniki mogą żyć 72h skoro była na forum klientka z jednego razu 7 dni przed owu zaciazyla haha[emoji23][emoji23][emoji23] -ti jest wszystko na oko chyba są wyjątki hehe

Gosica-wlasnie miałam pytać czy chora ale mi się przypomniało że przecież pisałaś [emoji23][emoji28], wygląda owu 15 dc wzrost temp. Mialas , wiec owu - a wbijasz tempki na FF? Bierzesz dalej vitex ?

Ja mam fajna apke co robi fotki też testów będę korzystać w następnym cyklu , wtedy można porównać testy jak są jeszcze mokre jeden pod drugim ,

Luisa-jak a chcesz robić odstęp z Baby dust method ? Czy co myślisz? Raczej plamienie owulacyjne bym brała bardziej pod uwagę jako objaw, bo ból jajników etc może być i przed albo w trakcie owu,

Kitqa- probiotyk doustny jako suplement taki wiesz żywy, w sensie z lodówki najlepiej ,

Napisane na SM-G935F w aplikacji Forum BabyBoom

Miciurka a ten baby dust to ta metoda abstynencji 10 dni i trafić w 2-3 dni przed owu? Jeśli tak to sama nie wiem czy jak się uda

Niestety plamienie srodcyklcizne raz mam raz nie wiec ciężko przewidzieć.

Jeszcze teraz mi znajoma pisze ze córkę będzie miała!
Mówi ze sex co 2 dni i dużo kwasów i witamin dla niej i dla męża
I córa ah

reklama
Szczypiorkowa czyli się rozumiemy. :(
Bo mi jakieś znajome mówią ze wpadki i maja córeczki albo parki to mnie kur... wica bierze. Ze ludzie maja ot tak. Kocham moich chłopców dają mi tyle radości ale widzę ze maja swoj męski świat, a ja bym chciała kokardki coś różowego, spineczki.

Wierze w to ze będę mogła na prawdę wierze w to. Wiem ze jak będzie chłopiec to 2 dni pobucze pod nosem ale będę i tak szczęśliwa. Będziemy rodzinka pl.

Ja rozumiem ciebie ty rozumiesz mnie.

Znajoma ma dwóch synów , i trzecia córkę teraz. Mówi ze dopiero teraz czuje ze ma wszystkich w domu ze jest spełniona inaczej się wychowuje córkę a inaczej syna. Ze te różnice są piękne. Chce je poznać.
Moje córki to typowe 'chłopaki w kokardkach' czyli uwielbiaja zabawy typowo chłopiece ALE są dziewczynkami pełną gębą, takie strojnisie :)
Jak poznałam płeć młodszej córki to przez tydzień było ciężko, ojej aż głupio się przyznać ale naprawdę było ciężko... Ehhh aż mąż się zaczął na mnie wkurzac i wiem że miał rację, ale to było silniejsze ode mnie. Teraz podobnie jak Ty tak cholernie mocno chce wierzyć ale aż się boję, boję się rozczarowania...
Mimo wszystko proszę, blagam [emoji120]... Nic więcej mu nie pozostaje :) nie jestem nawiedzona katoliczka - uwierz, ale teraz naprawdę chyba cała Góra jaka długa i szeroka słyszy o mnie i moim ciuchym i gleboko skrywabym marzeniu. Już pisałam tutaj, że to moje marzenie musi być skryte bo NAPRAWDĘ NIKT poza wami tutaj tego nie rozumie :)

Do góry