reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Rany, dziewczyny ale to zleciało za chwileczkę bedą z Wami maluszki, wyczekane, wystarane...
te ostatnie chwile z brzuszkiem są okropne, trzymam kciuki by jak najszybciej się pojawiły Bąbelki [emoji1307][emoji1307][emoji1307]

@kura33 to prawda, że większość ma jakieś preferencje ale liczy się dziecko samo w sobie. Ja przy moich pięciu chłopakach bardzo marze o córce. Z każdego synka się cieszę i kocham, wiadomo, ale wciąż ta potrzeba jest niezaspokojona. Dzięki dziewczynom tutaj uwierzyłam, że nawet u mnie jest to możliwe [emoji6] choć i tak nastawiam się na chłopczyka. Ale całym sercem czuje, że będzie dziewczynka. No powiem Wam, że czuję, że będę miała córkę [emoji23][emoji23][emoji23]

Wg wykresu jestem po owu, temp poszła w górę, i chyba trafiłam 2-2,5 cut off [emoji1320]
Teraz do Walentynek i test [emoji6]
@Miciur-ka kiedy Ty testujesz?
@Gosica?
@Marzycielka87 a jak u Ciebie staranka?

@kinga_z1 Ty tez sie już starasz czy masz przesunięcie?
Przepraszam ale czasem jeszcze nie ogarniam, która na jakim etapie i na kogo celuje [emoji6]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

reklama
Dziewczyny również uważam, ze najważniejsze zdrówko naszych dzieci niezależnie od płci. To jest najcenniejszy skarb.
Leeleth, tez czasami czuje ze może akurat trafi nam się córeczka ale wypieram na sile te myśli żeby nie było rozczarowania. Zadzialalismy we środę wieczorem, wydawało mi się ze jeszcze we czwartek szyjka była dość nisko jakby przed ovu. Śluzu ogólnie w tym cyklu mało, ale najwiecej we środę -i tak mąż narzekał ze z nim klawo [emoji57]
Skok tempki odnotowałem dopiero dzisiaj. Jak z waszego doświadczenia jest-ile po ovu jest ten skok? Cały czas analizuje jaki mieliśmy odstęp, pomimo ze do końca w gonie wierze.
Już nie mogę doczekać się testowania. A to jeszcze min tydzień. Jajko zniosę! [emoji19]

@Gosica dokładnie tak samo mam! Czuje, że dziewczynka to kwestia czasu ale wypieram to z myśli, żeby mnie nie bolało [emoji6]
Czekamy na te testy! [emoji1307][emoji1307][emoji1307]

Apropo żeli- śledzę posty dziewczyn - i zawsze wychodzi pół na pół np. Zel preeseed- dużo dziewczyn pisało że ma po nim chłopców ale też pisały że i po 2 dziewczynki na tym żelu,
Conceiveplus- mam znajomych co mają i chłopców i dziewczynki ale przewaga chłopców, sama po sylku mam syna [emoji23], bierzecie dziewczyny na syna probiotyk, na GD używają,

Marzycielka - jak tam ? Już mieliście 1 podejście ? Bo miałaś zaczynać w styczniu :)

Ja nigdy dużo nie jadłam i chłopaki u mnie a gruba raczej nie jestem bo 65kg i 180 cm , ale lubię słodycze [emoji14]

Szczypiorkowa-czyli już wiesz co robić , siada na kanape wcinaj słodycze i nic nie rób haha [emoji23][emoji87]
Tak możliwe że masz owulacje pozno, po pozytywnym teście może wystapic od 12 h do 48h,

Belle-o matko ale ostro się bierzesz do akcji

Kitqa- jedz słodycze , nie pij coli (dziewczynkowa) , podjadaj, ale to dopiero jak będziesz chciała się starać teraz tylko wiedzę warto zbierać,

Leeleeth- to wykupiłas wersję płatną tej apki i sobie zrobiłaś limity procentowe i mówi ci ile jeszcze możesz zjeść? Dobrze zrozumiałam?

Gosica-jak tam ? Który dc ? Już po Owu?

A gdzie nam biedronka uciekła?

Zonami dzięki za info o becie, :)

Kredka czarna - ja jem śniadanie o 12 a nawet i w porywach o 14! Wow, później obiad 17-18 i później już zwykle nic albo mała kolację , ok 21, I spać, mam duzo zajec że w sumie nawet nie mam czasu, ciągle coś , na śniadanie bułeczka ogórek, obiad,makaron warzywa lub ryz warzywa, kolacja - jak jem to znowu bułka jakieś jajko, czyli bez szału

Kura33-witaj ,napewno miło dziewczynom że dołączy kolejna staraczka o synka bo więcej tu nas walczy o córkę ,

Imama- Ja to bym chyba się bała spróbować ten 4 raz, chyba że masz jakieś nowe info i wiesz że się uda napewno ale to raczej nigdy nie wiadomo - jak ma być to twoja absolutnie ostatnia ciąża to chyba tylko ivf , żeby mieć pewność , chyba już zacznę zbierać na swoje tak wierzę w te moje starania [emoji23][emoji28] hah

Napisane na SM-G935F w aplikacji Forum BabyBoom

Belle- na forach o dziewczynkę biorą folate zamiast folic aci bo lepiej się wchlania,Ja dopiero biorę jak już jestem po owulacji , bo chyba gdzieś czytałam że lepiej nienbrac przed w staraniach o córkę ale już nie pamiętam gdzie [emoji23]

Szczypiorkowa-a nie ma szansy że to śluz po starankowy ?

Gosica -pokaż wykres temp, u mnie zwykle jest dip przed owulacja zawsze 2-3 dni ,

Marzycielka - przepiękna sukienka !

Napisane na SM-G935F w aplikacji Forum BabyBoom

Leeleeth, dokładnie. Nic nam nie pozostaje jak poczekać na testowanie. Po przytulankach z tego cyklu aż tak dużego j&d nie zrobiłam. Jedynie lekkie zakwaszenie medivagiem 5h przed, ale to jakieś 1/3 dawki wiec musiały się jakieś plemniki przedrzeć. Zobaczymy... kiedy testujesz? Ja chyba z tydzień w pon, to będzie OK.11dpo.
Miciurka, tak już chyba 2 dni po ovu, zakladam ze była we czw wieczorem. Przytulana 24h wcześniej-z teorii odstępu to chłopiec. Ale nie chciałam robić aż takiego dużego cut off bo długo mi się ciągnie ze starankami. Wkleję potem wykres jak ściągnę z baby compa, może cos wyczytasz [emoji12]

Miciurka, ponizej mój wykres
IMG_5323.jpg

Zerknij proszę na który dzień (linia X) szacowalabys ovu ;)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Załączniki

• IMG_5323.jpg
    IMG_5323.jpg
    106,8 KB · Wyświetleń: 348
Te pierwsze tempki są zaburzone, bo goraczkowalam, często byłam na ibupromie. Dopiero jakoś 11 dc jest w miarę miarodajny.

reklama
@Miciur-ka raczej nie, ja myślę że z czw/pt miałam owu, pierwszy raz w życiu czułam coś takiego taki dziwny bol ciagnacy w dół. Plus miałam równocześnie taka ochotę po tym bólu że mój Pan mąż stwierdził, że dla niego mogę mieć owulacje codziennie ahahahahshahs[emoji23][emoji23][emoji23]

Ja juz naprawdę nie ogarniam kompletnie nic w tym momencie, nie mam pojęcia co i kiedy siadło.
Poniedziałek - przytulanki ok 23- byłam pewna że to owu bo ok 22 miałam biega bol jajnikow
Wtorek - przytulanki ok 13 - ale mąż stwierdził że z tego dzieci nie będzie [emoji23]
Środa - pozytywny test - przytulanki
Czwartek - powtórka przytulanek
Czwartek/Piątek - Bol ogromny, ciagniecie i jednocześnie taaaaaka ochota - przytulanki
Piątek - przytulanki z ochoty
Sobota - się okaże [emoji23][emoji23][emoji23][emoji23]

No to teraz która mi powie, w którym dniu zaszła w ciążę i jaka będzie płeć?! [emoji23] ja obstawiam w czwartek i będzie chłopak - zaraz przed owu i odpuscilismy zupełnie bo pewnie i tak już siadło a początek tygodnia był DRAMATYCZNY, wszystko takie trochę 'na sile i matematyczne' a wtedy było tak z samych siebie dla full przyjemności [emoji41][emoji39] no i przed opitolilismy kebaby - usterki i nie zdrowe jo musi być chłopak a z takich uniesień musi siąść!!![emoji7]

Wiem odbija mi [emoji23][emoji23][emoji23][emoji23][emoji23][emoji23][emoji23][emoji23]

* o mnie: 2 córy, 'walczymy' o syna :)

Do góry