reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
Szczypiorkowa o znam to. Mi do kościoła tez daleko ale proszę Boga o córkę... jeju jak to brzmi, wiem hipokrytka ale codziennie wieczorem dziękuje mu za to co mam i proszę o córkę jednocześnie zaznaczam ze zgodzę się z każda jego wola i zaakceptuje wszystko co mi da. Bardzo w to wierze.

Mój mąż po usg w 2 ciąży był smutny bo „ chciał córkę dla mnie „
Bo on marzył o chłopcu i ma. Ale matka jak to matka kocha swoje dziecko od samego początku :) wiec szybko się otrząsnęłam.

A teraz przy trzecim zdecydowałam się dopiero wtedy kiedy zadałam sobie pytanie czy chce córkę czy dziecko. Dopiero jak przeanalizowałem sobie ze mam tez wizje trzech chłopców na boisku i wizji rodzinki pl to stwierdziłam ze jestem gotowa :) owszem będzie mi smutno ale przeżyje :)

.... ciche marzenie o córce jest
I wiem jedno
MarEnie na pewno się nie spełni jeśli nie podejmę próby :)

Szczypiorkowa o znam to. Mi do kościoła tez daleko ale proszę Boga o córkę... jeju jak to brzmi, wiem hipokrytka ale codziennie wieczorem dziękuje mu za to co mam i proszę o córkę jednocześnie zaznaczam ze zgodzę się z każda jego wola i zaakceptuje wszystko co mi da. Bardzo w to wierze.

Mój mąż po usg w 2 ciąży był smutny bo „ chciał córkę dla mnie „
Bo on marzył o chłopcu i ma. Ale matka jak to matka kocha swoje dziecko od samego początku :) wiec szybko się otrząsnęłam.

A teraz przy trzecim zdecydowałam się dopiero wtedy kiedy zadałam sobie pytanie czy chce córkę czy dziecko. Dopiero jak przeanalizowałem sobie ze mam tez wizje trzech chłopców na boisku i wizji rodzinki pl to stwierdziłam ze jestem gotowa :) owszem będzie mi smutno ale przeżyje :)

.... ciche marzenie o córce jest
I wiem jedno
MarEnie na pewno się nie spełni jeśli nie podejmę próby :)
Pięknie powiedziane :)
Podpisuje się obiema rękami... [emoji7]

* o mnie: 2 córy, 'walczymy' o syna :)

Miciurka, mówisz 15dc ovu-wtedy zadzialalismy. Hehe punkt w ovu, ale jaja, albo o+pare godzin[emoji12] ja już głupieje z tymi testami, obserwacjami. Tylko nie do końca mi się składa bo wcześniej robiłam testy i były raczej negatywne. Dopiero 15dc prawie pozytyw, ciemniej niż poprzedniego dnia. Tempke nigdzie nie wbijam, Vitex biorę dalej i od wczoraj 1tab duphaston.
Apke na testy ovu sobie zainstalowal, ale jeszcze nie uzywalam. Może w kolejnym cyklu.
Luisa, ja tez w tym cyklu od 3 tyg jadę na vit c1000. Gorligor pisała ze działa podobnie, ale trochę poczytałam, ze jednak takie mega duże dawki typu 2000, 3000 tak działają, wiec na razie przy tym zostanę.
Dziewczyny, ostatnio z marzeniami trochę wyluzowałam w sensie już nie myśle o córce 24 h jak jeszcze 2 mies temu. Robimy co możemy, nawet mąż już się nie buntuje na moje wskazówki itd, jemu tez zależy na córce. Wiem jedno, trafi się syn to będziemy go kochać bezgranicznie i będziemy zadowoleni ze spróbowaliśmy i rodzina nam się powiększy.

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Marzycielka, nie używam apki na tempki-jest to wykres wygenerowany przez babycompa.

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Mam trzy przemyślenia dot ciąży i planowania plci:
1 zaraz po seksi (no dobra max do 3dni po) powinien nam się zaswiecic nos z sygnałem 'ding ding ding' że jest ciąża, wiecie jak w tych maszynach do gry [emoji23]
2 jak nie nawiąże @ bo wszystko boli i jestem rozlazła, tak powinien być jakiś przycisk i @ w tracie staran o dziecko powina trwać max 1/2 dni, być bezbolesna i mieć miejsce 2 x w miesiącu [emoji23]
3 jak już się planuje płeć to powinna być jakaś sygnalizacja pt niebieskie i różowe np para z uszu czy coś... Ile by to ułatwiło [emoji23]

* o mnie: 2 córy, 'walczymy' o syna :)

reklama
Luisa-metoda baby dust to jeden seks 2-3 dni przed owulacja,mąż nie musi mieć abstynencji ale seks może być tylko ten jeden docelowy,

Szczypiorkowa- ja się płci drugiego dziecka nie dowiedziałam wcale bo się "bałam" mojej reakcji ... Ja tak chce córkę jak ty chcesz syna , uwierz mi [emoji23]

Gosica- może i właśnie lekko po owu to się wstrzeliliscie w córkę akurat :), trzymam.kciuki! Owulacja powoduje podwyższenie temp , czyli ten punkt wypuszczenia jajeczka, A plemniki się uzdatnia ok7 h, akurat ;) hehe , a jaka apke zainstalowalas ? Femometer jest super , o wiele lepszy niż ta wcześniejsza co pisałam o niej ,

Napisane na SM-G935F w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry