reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

'zależy to od fazy cyklu miesiączkowego, do zapłodnienia dochodzi po owulacji, która najczęściej ma miejsce ok. 14 dnia cyklu. Komórka jajowa musi być zapłodnionado 24h, inaczej obumiera. Plemniki są zdolne do zapłodnienia przez ok. 72h po stosunku.'
Dziewczyny ale jest realna szansa na chłopca... Jeju może akurat...

* o mnie: 2 córy, 'walczymy' o syna :)

reklama
Edit oczywiście przyjmując że cykl zaliczamy do udanych [emoji41]
Maz mi nie pozwolił dziś wypić wina bo cyt 'w ciąży jesteś' [emoji23] [emoji23] [emoji23] [emoji23]

Szczypiorkowa oby oby!!!:)

Ja nie wiem jak celować. Po 1 o drugiego syna staraliśmy się 2 lata wiec hmmm mój mąż może ma już słabe plemniki?:p ( pod 40 podchodzi ... )

Wiec boje się odstępu 2-3 dni

Szczypiorkowa oby oby!!!:)

Ja nie wiem jak celować. Po 1 o drugiego syna staraliśmy się 2 lata wiec hmmm mój mąż może ma już słabe plemniki?:p ( pod 40 podchodzi ... )

Wiec boje się odstępu 2-3 dni
Ja miałam celowac idealnie o owu... Wyszło zupełnie inaczej najpierw przez blade odczytanie sygnałów organizmu a potem przez opóźniona owulacje... Liczę na to, że z mechanicznych przytulanek nic nie wyszło a z tych prawdziwych uniesień i 'pełnego przygotowania' męża na luzie złoty skrzal...

Ale naprawdę to było okrutnie czuć, pon/wl/śr to ja obstawialam że wogole nic nie siadze bo to było tak cholernie mechaniczne sztuczne matematyczne i nje ukrywam, że mąż również hmmm jakby to ująć dyplomatycznie - na ostatnim wydechu, barszo na siłę i tylko na zasadzie 'żeby było cokolwiek'... Więc tak przykro... Natomiast w taki środa/czw mu pow, że już po ptakach co ma być to będzie i tyle, teraz przytulanki dla samej przyjemności... No i poooooszlo [emoji23][emoji23][emoji23]

U mnie owulacje czasem czuć bardzo czasem wcale

Momentami miałam mega ból jajnika a potem krwawienie owulacyjne.. często je miewam ale nie miesiąc w miesiąc. Tylko nie wiem czy to krwawienie oznacza ze już po owu i była dzień wcześniej. Czy co

Ale temp nie będę raczej mierzyć. Wstaje często na kp wiec myśle ze nie będzie to miarodajne.

Aha i ja mam w głowie swoją teorie z chłopcami zawsze Miałam orgazm ;) i pewnie zwiększało to pH ;)
Teraz spróbuje bez ale ciężko będzie hyyyy

Miciurka obojętnie jaki probiotyk? I jak go brać?

Trzymam kciukasy za testerki [emoji110]

Napisane na WAS-LX1A w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Muszę wam się delikatnie wyżalić
2 lata temu w wigilie będąc u rodziców widziałam w oddali blok rodziny która dopiero się wprowadziła nie mieli rolet ani zasłon
I taka piękna dziewczynka tańczyła w sukienusi i ona się tak kręciła wokół niej . Malutka miała może 3 latka. Ten widok mam do dziś przed sobą i płakać mi się chce :( mam nadzieje ze będzie mi dane mieć córeczkę.

Wierze w to mocno bo bóg dał mi dwóch chłopców. Pewnie jakbym miała już parke to bym się nie zdecydowała na trzecie. A tak bóg mi daje szanse mieć trójkę dzieci i trzecia będzie córcia... wierze w to

Do góry