reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Witam z poranna kawka z cynamonem :-)
Dziewczyny wczoraj spać nie mogłam ale przeglądałam forum i była tu kwestia szyszek chmielu dla męża i Lukrecji. Możecie mi powiedzieć gdzie kupujecie te suple i na co trzeba Zwrócić uwagę? Bierze się je bez przerwy czy z odstępem?

reklama
Miciurka, mam zainstalowana apke Premom. Chyba o niej pisalas i tak z ciekawości ja sobie wrzuciłam. Co do ov to trochę się zdziwiłam ze już mogła być w 15dc, prawie tak wczesna ovu mi się nie zdarza, ostatnio przy vitexie miałam w 17/18 dc. Testować za bardzo nie umiem, chociaż dałabym sobie rękę uciąć ze 13 i 14dc były negatywy. Dopiero prawie pozytyw był w 15dc, a szyjka poszła do góry w 16dc, chociaż śluzu było najwiecej w 15dc. Skok tempki na wykresie widac w 16dc śle tylko o 15, a nie 20 jak gdzieś czytałam. W rym cyklu poszło mi ze 20 testów bo robiłam je często i rownolegle 2 marki.
Luisa, ja tez miałam kiedyś wątpliwości czy podołam z 3-beczka ale z każdym miesiącem staran mam coraz mniejsze obawy.
Szczypiorkowa, ale masz niezle przemyślenia [emoji12]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Gosica ja przy drugiej ciąży chciałam mocno córkę i długo nam nie wychodziło
Aż odpuściłam i zaczęłam brać te zioła ojca sroki ( poprawiaja płodność ) i wyszedł synuś. Było mi to już obojętne po prostu bardzo chciałam być w ciąży
Podejrzewam ze teraz tez będzie podobnie :)

Dokładnie tak jak piszesz, po dłuższych staraniach zaczynamy inaczej podchodzić do płci. Nie powiem nadal zależy mi bardzo na córce, nie jest łatwo się od tego wyzwolić. Ale pocieszające jest to ze przestałam non stop o tym myśleć. Poki co mam jeszcze trochę sił żeby powalczyć z suplementami i poczekać pare cykli. Ale jeśli się nie uda to przyjdzie taki moment ze machnę ręka na te wyliczone staranka, testy ovu i pójdziemy na żywioł. My tak naprawdę staramy się od sierpnia. Straciłam 3 cykle na o+12, niestety przy moich cyklach ciężko wyłapać ovu. W międzyczasie były 2 cykle z clo, a teraz już tylko i aż suplementy, mąż lukrecja, OLE, szyszki -tak od czerwca z przerwami z lukrecja. A ja sporo w mieczy czasie zmieniałam, finalnie na: vitexie, saw palmetto, vit c1000; kwas foliowy.

Gosica możesz mi poradzić jakiej firmy masz szyszki i ile ich masz bierze no i lukrecję?
Bo albo mi się śni albo raz czytałam ze to facet bierze lukrecję albo kobitka i nie wiem! :)
I co to Ole?

Ja wcześniej wariowalam z dieta, bałam się nawet ziemniaka powąchać hah.
Ale teraz wszystko w granicach rozsądku :)

Ja teraz chce po prostu schudnąć. Raz ze się przyda , dwa to ze pomoże mi nie być znowu orka w ciąży i chce się trochę poruszać. Jeśli ma to wpłynąć na dziewczynkę to super jak nie to nie. Z supli biorę wapno i magnez bo mi się i tak przyda , folian i pije herbatki

Luisa, szyszki mam te: https://m.i-apteka.pl/product-pol-2746-SZYSZKA-Chmielu-x-30-tabletek.html
Lukrecja firmy swanson, wersja forte 750, mąż łyka 1 kapsułkę/dzień. Dobrze czytałaś, z reguły facet bierze lukrecję ale ostatnio gdzieś Miciurka pisała ze kobietki tez moga brać od 1dc do ovu-podobno duza skuteczność. Ja jeszcze się na to nie zdecydowałam.
OLE mąż teraz bierze firmy swanson, ale czasami zamiast tych kapsułek daje mu w płynie-musze zakupić bo się skończył :
Link do: LIŚĆ OLIWNEGO GAJU SOK 500ml Bez konserwantów suplement diety
Ja z dieta nie szaleje, jem nie za dużo bo zawsze tak było, chociaż mam akcje ze odkurzam spore ilości. Ja już nie mam z czego schudnąć dlatego ta dieta nie za bardzo mi pasuje.
Kiedyś tez brałam wapno i magnez, ale odpuściłam bo niby dodatkowe wartości odżywcze.

Gosica dziękuje:) a ile dziennie mąż bierze tych szyszek chmielu? 6 ...:o?

A ten OLE to 30 ml dziennie wg ulotki?

Lukrecję jedna ? Coś mi świta ze chyba przerwy się robiło po jakimś czasie ale nie pamietam dokładnie

Dużo tego muszę coś wybrać :) nie chce za dużo wydawać bo wtedy pochłonęło mnie w setkach to wszystko a potem rzuciłam tym w diabli ;)

Luisa, 1 tabletkę szyszek. Z tego co konarze to takie kest zalecenie na ulotce.
Tak, OLE 30 ml, w kapsułkach-1.
Lukrecję warto aby mąż brała od1dc-ovu. A przerwa taka chyba z miesiąc po pół roku przyjmowania.
Fakt, trzeba się zastanowić co warto kupić a potem brać żeby kasa nie poszła w błoto. My usporo bierzemy, ale mąż miał bardzomocne plemniki. Nam wystarczył 1 cykl staran nawet z zakwaszanie i j&d od razu po stosunku i była ciąża. Teraz już tak nie wychodzi, wiec suple osłabiły plemniki. Nie wykluczam odstawienia Lukrecji, bo może plemniki są z kolei teraz za słabe. Szyszki są bezpieczne, wiec myśle ze w to możesz śmiało wchodzić, podobnie OLE-poprawia jakość plemników, podobno więcej jest zdrowy h X-ów w spermie, i pH spermy się obniża.

Gosica dziękuje za rady :*
Muszę się zastanowić co z tego zestawu wybrać ale chyba szyszki :)

Nam długo zeszło z drugim dzieckiem wiec albo plemniki słabe albo moja psychika siadła ze chce dziecko i nie wychodziło
Kto wie. Mój mąż już prawie 40 ma ;)
Nie wychodziło nam nawet w dni płodne itp itd.

No ale zobaczymy. Ja karmie piersią to chyba nie chce dla siebie Lukrecji chociaż poczytam o tym.

reklama
Właśnie wygrzebałem jakieś info ze po OLĘ niby były badania i więcej jest xx. Ciekawe to.

A szyszki chmielu maja działanie uspokajające to całkiem całkiem

Aaaaa i chyba na prawdę orzestane jeść te śniadania. Znajoma ma córkę a je dużo mięsa, sexy co dwa dni i mąż przyjmował preparaty na wzmocnienie plemników. I jedyne co robiła dziewczybkowefo nieświadomie to jadła dopiero po 13.00 ..

CZlowiek durny w coś chce wierzyć:)

Do góry