reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Na bank będzie dziopka! :D

* o mnie: 2 córy, 'walczymy' o syna :)
No czemu jesteś taką pesymistką?
Powtarzaj sobie że będzie syn. Kup niebieskie śpioszki i uwierz że tak będzie.
Trzeba wizualizować swoje marzenia. Zobacz dziewczyny mają różowe ubranka. Ja sama kupiłam dziewczynkowe skarpetunie,zwiazałam je różową wstążka i włożyłam pod poduszkę. Pod łóżkiem mam drewnianą łyżkę a na ręku bransoletkę z rozwego kwarcu. To dopiero "czary mary".:)

reklama
Lele ale gdzie załącznik? nic nie umiem ocenić bo nie wiem co oceniać?:)) ale bardzo bardzo trzymam kciuki za Twoją córkę, ubranka przepiękne. ja też teraz na wyprzedażach wyłowiłam kilka skarbów dla mojego synka którego jeszcze nie mam tak a propos:) leżą i czekają cierpliwie....

Cała ja pochłonięta planowanie fotki nie dodałam [emoji23][emoji85]
1517608179-652a35a6269a1f82-aaaaaa.jpeg

atdc9vvjktz16vlw.png

Kinga o Boze co to za babsko!! .szok

Ja juz przy Jasiu chcialam coreczke..i zawsze jak patrzylam na mamy z corkami to im zazdrosicilam i czulam sie gorsza wiem ze to durne...przeszlo mi po jakims czasie moze jak Jas mial ze 2 latka.Juz wtedy nie zwracalam uwagi na dziewczynki wokol.

Teraz gdybym zamiast Jagody urodzil sie chlopak wiem ze bym go kochala ale czulabym jakis taki niedosyt i uklucie.

Moze to glupie ale jak mam to corke teraz to chce by wszyscy wiedzieli ze to dziewczynka i najlepjej bym ja cala na rozow ubrala by sie nikt czasami nie ponylil;D

Ale kocham swoje dzieci bez wzgledu na plec po rowno! Jak mozna odrzucic takje male dziecko ....

Napisane na LG-K350 w aplikacji Forum BabyBoom

No czemu jesteś taką pesymistką?
Powtarzaj sobie że będzie syn. Kup niebieskie śpioszki i uwierz że tak będzie.
Trzeba wizualizować swoje marzenia. Zobacz dziewczyny mają różowe ubranka. Ja sama kupiłam dziewczynkowe skarpetunie,zwiazałam je różową wstążka i włożyłam pod poduszkę. Pod łóżkiem mam drewnianą łyżkę a na ręku bransoletkę z rozwego kwarcu. To dopiero "czary mary".:)
Ale ja odp na wiadomość leeleeth :D
U mnie lrzciez będzie chłopak to Wy nie wiecie jeszcze?!, :D

Igor- najpiękniejsze męskie imię. Pamiętam jak byłam nastolatką to powiedziałam sobie, że mój syn będzie miał na imię Igor... także czekam na Niego, a póki co mam śliczną córeczkę, fajna jest, ma już 1,5 roku i coraz więcej z niej radości:) a jak przyjdzie usiądzie mi na kolanach i się przytuli swoją buźką to mam wyrzuty sumienia naprawdę, że tak usilnie chcę synka... glupio mi po prostu ale wiem, że Wy mnie tu rozumiecie bo nawet przez myśl nie przeszloby mi powiedziec to w głos komuś znajomemu....
Mam znajomą która tez chciała syna. Pierwszą urodziła córkę, dopiero drugiego syna. Syna kocha ponad wszystko a tą Małą strasznie odtrąciła. Z reszta kiedyś wprost mi powiedziała że jej nie kocha bo nigdy jej nie chciała, chciała mieć syna a nie córkę. Strasznie mi szkoda tej dziewczynki bo jest taka śliczna, ma już 6 lat a widzę jak się stara dorównać temu swojemu bratu aby mama była dla niej choć w połowie taka miła jak dla niego. Smutno mi sie na to patrzy.... I czasami czuję się własnie tak jakbym była do podobna do tej matki, choc wiem, że moja Mała jest dla mnie wszystkim i nie oddałabym jej nikomu za żadnego chłopczyka, chętnie przygarnę dodatkowo ale nie zamienię:) ale głupio mi samej przed soba że tak bardzo pragne tego synka mając takie cudo obok... Ehhh...
Nieeee no udusilabym babe ehhh ja rozumiem moec marzenia i do nich dążyc ale nie za wszelką cene i kosztem innych a już tym barsziej małych i bezbronnych dzieci :( ja sama zawsze chciałam mieć synów, nie mam pojęcia skąd mi się to wzięło, mam i siostrę i brata ale zawsze miałam schemat: ja, mąż, 2 synów i córka...
Skąd poniekąd takie rozczarowanie na wieść że będzie córka najpierw pierwsza potem druga... ALE jak piszesz, w życiu nigdy przenigdy nie oddalabym moich pociech. Kocham je obie tak samo i jestem pewna że 3cie bez względu na płeć będzie tylko dopełnieniem naszej rodziny... A jeśli będzie (tzn będzie!) chłopak to będzie cudownie i będzie to spełnienie marzeń ale nie warunek ostateczny lub podziału miłości wobec dzieci. To jest wyrafinowane i egoistyczne zachowanie rodzica... I zdania na ten temat nie zmienie, podobnie jak dziewczyny wczensiej pisały o usuwaniu ciąży bo im płeć nie pasowała - no ludzie...

trzmam kciuki za wasze marzenia odnosni płci no i piekne ciuszki dziewczyny :)
@leeleeth mi jak bylo blisko owul to bylo wyraznie ze nie miałam problemu czy to pozytyw, zawsze tlusta krecha i jedna i druga, a czasem testowa wyrazniejsza , testowalam dwa razy w ciagu dnia, na moje oko to nie pozytyw, ale ekspertka nie jestem ;) moze duzo piłas i duzo siusiałaś
zonami @ajlak gratuluje zdrowych corek ajlak ja tez nie wierze, wiec wiem co czujesz ;) i tez dlugo ociagałam sie z zakupami.
@Mikallo jak tam ? nadal sie kulasz?:) ty lada moment termin masz. Angelisia ty rowniez jak sie dziewczyny macie ?

Ostatnia edycja:
Ja zawsze chciałam mieć trójkę dzieci i marzyła mi się pierwsza corka i tak było szalałam że szczęścia, drugą ciąża to już było mi obojętne i jest druga cieszę się bo się dogaduja i teraz trzecia to chciałabym chlopca mąż myślę że też choć kocha córki i na chłopaków by nie wymienił ale teraz dla lekkiej równowagi chciałabym tego chłopczyka :) jeśli mimo wszystko będzie dziewczynka to też super ale powiem wam że z drugiej strony gdybym miała swych synów to wiem że zależałoby mi bardzo na tej córce. Jednak człowiek podświadomie ma jakąś preferencje plci.... Choć grunt i podstawa to przede wszystkim zdrowie, zdrowe dziecko to najwspanialszy skarb obojętnie jakiej płci się urodzi.

@Mikallo jak tam ? nadal sie kulasz?:) ty lada moment termin masz. Angelisia ty rowniez jak sie dziewczyny macie ?
Kulam się @ana., kulam choc juz marzy mi się poród ;P termin na 15.02 wiec jeszcze teoretycznie 2 tyg ;) Moze męża zbalamuce by troche pomog naturze ale sił juz nie mam i musze porzadnie się na to nastawic ;P
Przypomnij mi proszę, kiedy masz planowane cc?
@andzelisia jak u Ciebie?

reklama
Kulam się @ana., kulam choc juz marzy mi się poród ;P termin na 15.02 wiec jeszcze teoretycznie 2 tyg ;) Moze męża zbalamuce by troche pomog naturze ale sił juz nie mam i musze porzadnie się na to nastawic ;P
Przypomnij mi proszę, kiedy masz planowane cc?
@andzelisia jak u Ciebie?
ja sie nie dziwie ze marzy ci sie porod juz, bo ja mam teoretycznie na 17.02 i tak samo jak ty konca doczekac sie nie moge, macica sie stawia jak glupia nieprzyjemnie, ze chodzic nie moge, i wiele innyc dolegliwosci o czym pisac nie ma potrzeby , bo kazda z nas je zna :) a Cc zaplanowane na wtorek 6.02 teraz :/ nawet pedicure zrobilam sobie sama jakimis cudem na podlodze, :p a co tam jak bede lezec na tym stole to bede miala ladne stópki chociaz :-D

Do góry