reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

cześć dziewczyny czy mogę do was dołączyć? przypadkiem znalazłam to forum. Jestem mamą dwoch córek i chciałabym teraz synka, dodam że będzie to moja trzecia i ostatnia ciąża i fajnie by było gdyby się udało. Podczytuję was kilkanaście stron wstecz ale nie idzie tego nadrobić, czytałam też o baby dust, testach owulacyjnych a może jakaś dobra dusza która też marzy o chłopcu w skrócie napisze metody wspomagania albo odeśle do konkretnej strony forum... byłoby super
pozdrawiam

reklama
Kitqa może i mnie korci żeby spróbować ale jak zacznę myśleć to nie mam nawet co zmienić bo tak naprawdę wszystko co wyczytałam wprowadziłam w życie i nawet rzeczy których nie planowalam były bardziej pod córkę. Także odpuszczam będę Wam kibicować [emoji7]
Gosica ja tez niedowierzam no ale jednak przyrodzenie jest [emoji1320]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

A i Kitqa dieta dla kobiet. Mąż ewentualnie suplementy. I na dziewczynkę bieganie i palenie papierosów. A na chłopczyka to nawet nie wiem co mąż ma robić.

Imama młoda jesteś więc jeszcze nic nie jest stracone [emoji6] skoro zrobiłaś wszystko jak trzeba to może męża weź pod lupę, coś u niego zmienić?

Muszę się przyznać że mój biegał... Teraz akurat ma przerwę bo nie ma czasu, ale odgrażał się że znowu zacznie[emoji19] jak może jakoś się dowiesz co facet ma robić to daj znać. Budowanie masy odpada... hmmm

kura33, dołączaj witamy. Ja marzę o synku, ale nie mam obranej strategii. Teraz staranka są odłożone ale cały czas zgłębiam wiedzę. Wkleję to co kiedys skopiowałam, ale nie wiem jak ma się to do teraźnieszych wytycznych bo ciągle cos się zmienia. Mamy tu większość dziewczynkowych staraczek ale ze swoich doświadczeń mogą dużo pomóc, kto jak nie matki synów:)

Suplementy dla kobiet, pomagające w wytworzeniu śluzu o zasadowym ph:

Olej z wiesiołka (Evening Primrose Oil):
maximum 1 000 mg dziennie,
3 razy dziennie do dnia owulacji
pomaga w osiągnięciu roziągliwego śluzu

Robitussum lub Guaifenesin tablets:
maximum 400 mg,
3 razy dziennie po 2 tabletki,
rozrzedza śluz,
do 3 dnia po owulacji.

Alka Selzter Gold:
nie więcej niź 3696 mg dziennie,
podwyższa ph.

Zielona herbata w kapsułkach (Green Tea):
maximum 315mg.

Potas w tabletkach:
99 mg.

False unicorn:
maximum 900 mg,
podwyższa ph,
pomaga w osiągnięciu rozciągliwego śluzu.

Witamina E:

- 400 iu.

Olej lniany (Flaxseed Oil):
1000 mg,
rozrzedza śluz.

L-karnityna ( L-Arginine):
500mg,
podwyższa testosteron,
pomaga w osiągnięciu rozciągliwego śluzu.

Royal Jelly i Bee Pollen:
podwyższa ph,
pomaga w owulacji.

Kwas foliowy (folic acid):

minimum 2 000 mg.

Suplementy dla ojców:

Cynk (Zinc):
nie więcej niż 50mg dziennie,
podwyższa testosteron.

Witamina B12:
pomaga we wzroście liczby plemników.

Żeń - szeń (Ginseng):
500mg
podwyższa testosteron.

L-karnityna ( L-Arginine):
500mg
podwyższa testosteron,

Witamina E:
400 iu,

Fish oil:
1000mg,
pomaga we wzroście liczby plemników,
podwyższa poziom ph.

Kwas foliowy (Folic acid):
800 mg.

Jedzenie:
- Sałata lodowa (inne sałaty zawierają wapno)
- Seler
- Pomidory (wszystkie rodzaje)
- Marchewki amserdamskie (znane jako baby carrots)
- Brzoskwinie
- Gruszki
- Mięso (ale nie ryby)
- Ziemniaki (bardzo bogate w potas)
- Morele
- Banany
- Jabłka
- Czereśnie
- Ananasy
- Pomarańcze
- Żelatyna
- Biały ryż
- Arbuz (posiadają magnez, dlatego nie nadużywaj)
- Cukinia.

Mężczyzna powinien unikać gorących kąpieli i pryszniców. Po staraniach kobieta tez nie powinna takowych zażywać.
Duża ilość cukru w krwi z samego rana sprzyja poczęciu chłopca, należy więc koniecznie jeść śniadania, najlepiej bogate w węglowodany.

Optymalne pH dla planujących synka, powinno być następujące:

- dla kobiety: 8-9 (pH śluzu szyjkowego)

- dla mężczyzny: 9+ (pH spermy)

I na koniec o wpływie jonów.

Dodatnie sprzyjają poczęciu chłopca a ujemne - dziewczynki. Wiosną jest troszkę więcej jonów - jak +, latem jest jeszcze więcej jonów -, jesienią już troszkę więcej jonów + a zimą najwięcej jonów +. Od pełni księżyca do 1 dnia przed nowiem jest więcej jonów + a od nowiu do 1 dnia przed pełnią więcej jonów -. Tak więc starając się zimą zaraz po pełni mamy większe szanse na chłopca.

Jony dodatnie emitowane są również przez: komputery, dym, elektryczność, pełnię, sód, potas, kadzidła, zimę, telefony komórkowe, prostownice do włosów, klimatyzację, złoto, telewizory, mikrofalówki, błyskawice przed burzą (ale koniecznie bez deszczu), poduszki elektryczne, bransoletki emitujące oba rodzaje jonów, linie wysokiego napięcia, piele, mikrofale, spaliny samochodowe, światło fluorescencyjne, promienie rentgenowskie i wszelkie inne medyczne skany, olejki uwalniane do powietrza, np. sosnowy, ylang ylang, rozmarynowy, sosnowy, goździkowy, jałowcowy, majerankowy.

Lele jak mam to odczytać? że od 4 marca mam szansę na syna? czy do 4 marca? Nie bardzo czaję...
kalendarz lunarny moj.jpg

Załączniki

• kalendarz lunarny moj.jpg
    kalendarz lunarny moj.jpg
    159,9 KB · Wyświetleń: 582
Kinga super to sobie napisałaś ;) szkoda ze ktos nie ma takoej ściągi na dziewczynke ;) eh ta elektryczność i promienie retntgenowskie mowia mi tez dlaczego mam 2 chlopcow telefon w rece caly czas a maz jest technikiem i pracuje w retgenie

Kitqa męża tez wzięłam własnej supelemntowalam, ciepłe kąpiele itd wiec u nas to no tak musiało być.
Kredkaczarna tu chodzi o naładowanie komórki jajowej wiec te jony dotyczą najbardziej nas kobiet. Chociaż ja w te jony nie wierze akurat. Promienie rtg uszkadzają plemniki i są szkodliwe da nich wiec akurat tu powinno być w druga str. Ale wiaodmo on tez nie może siebie tak narażać wiec pewnie są zachowane warunki bezpieczeństwa i nie ma takiego kontaktu. Mój miał prześwietlenia robione w cyklu starankowym i wręcz się bałam ze plemniki będą uszkodzone. Tak naprawdę zalecają odczekać 3 miesiące. Wiec tym się nie przejmuj.

Lele jak mam to odczytać? że od 4 marca mam szansę na syna? czy do 4 marca? Nie bardzo czaję...Zobacz załącznik 837696

Ja to odebrałam jako stosunek tego dnia najlepiej w owych godzinach.

Ja sie z tęgi śmiałam. Ale tera ni wyszło w tym cyklu ze sie idealnie pokryło wiec trochę zgłupiałam
I tez parze na ten kalendarz, jak wszystko to wszystko

atdc9vvjktz16vlw.png

reklama
Imama więc tak musiało być i kropka. Choć jeszcze jest cień cienia nadziei że po porodzie stanie się cud [emoji120] : ) a jak widzisz wszystko jest możliwe.
Kredkaczarna owszem chodzi o nadawanie komórki jajowej ale nie przez te talizmany, olejki, fazy ksiezyca, lampy solne, komórki czy Bóg wie przez co, bo to nic nie daje. Naładować odpowiednio komórkę można przez spożywanie odpowiednich produktów. Na chłopca produktów o wysokim ph a na dziewczynkę o niskim. Tak czytałam.

Napisane na WAS-LX1A w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry