reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Oj ja tez musze ruszyc ale mam problemy z obiadami. Dzis na obiad ryz z wazywami mialam ;) wczoraj zupa brokulowa ale bez makaronu i ziemniakow

reklama
Oj ja tez musze ruszyc ale mam problemy z obiadami. Dzis na obiad ryz z wazywami mialam ;) wczoraj zupa brokulowa ale bez makaronu i ziemniakow

Oj dieta to i dla mnie ciężki temat [emoji85]
Ja wykupiłam polecana przez @Imama apkę my fitness pal i tam
Dokładnie mi liczy ile i czego jem. Np mam ustalone procentowo i wagowo ile protein i przy każdym posiłku mi wylicza ile czego było, z tego wiem ze Np przy kolejnym posiłku muszę zmniejszyć ilość tłuszczy np bo sie nie wyrobie w limicie [emoji3]
U mnie makarony, i pierogi rządząc koktajle z kaszki dla bejbikow,
Z samych warzyw to wszystkie strączkowe mocno ograniczyłam, bo wpływają na estrogeny.
Brokuł podnosi testo wiec max trzy razy w tyg [emoji6]
Mogę podesłać na priv kilka przepisów i liczę na wzajemność [emoji3]

atdc9vvjktz16vlw.png

Oj dieta to i dla mnie ciężki temat [emoji85]
Ja wykupiłam polecana przez @Imama apkę my fitness pal i tam
Dokładnie mi liczy ile i czego jem. Np mam ustalone procentowo i wagowo ile protein i przy każdym posiłku mi wylicza ile czego było, z tego wiem ze Np przy kolejnym posiłku muszę zmniejszyć ilość tłuszczy np bo sie nie wyrobie w limicie [emoji3]
U mnie makarony, i pierogi rządząc koktajle z kaszki dla bejbikow,
Z samych warzyw to wszystkie strączkowe mocno ograniczyłam, bo wpływają na estrogeny.
Brokuł podnosi testo wiec max trzy razy w tyg [emoji6]
Mogę podesłać na priv kilka przepisów i liczę na wzajemność [emoji3]

atdc9vvjktz16vlw.png

Dzięki ściągnęłam sobie ta aplikacje
A procentowo jak te tłuszcze itp powinny się rozkładać ?
Nie masz dużego apetytu przy kp ?

Belle81 klikasz tam gdzie pokazuje strzałka a potem na ikonkę druga od lewej, i dalej sobie poradzisz^^

Moze coś w tej diecie jest... Choć jadłam zawsze dużo i podjsdlaam tylko zdrowe rzeczy np: rzodkiewki, jabłka, banany czy ogórki. Zero słodyczy, z mięsa kurczak i to rzadko. Jadłam przede wszystkim produkty pochodzenia roślinnego, nawet na jakiś czas zrezygnowałam z miesa i nabiału (ponieważ tu was zaszokuje jest szkodliwy dla zdrowia) i nie solilam. To taka ogólna moja dieta. A mój mąż ma bzika na punkcie zdrowego żywienia i mamy dwie córki : ) więc teraz musze się zmienić... Nawet wczoraj zrobiłam gulasz wolowy ale z kasza jaglana... to chyba źle że była kasza nie? Kupiłam chipsy solone i coca cole hehe (aż się boję) czy lepiej zmienić w ogóle żywienie na tyle miesiecy a może nawet lat czy zadziałać uderzeniowo przed np 6,3mieisce jak zalecają?
Jak myślicie?
1517513753-7645bad3017dd9f1-aaaaaa.png

Kitqa a z ta cola to ostrożnie bo ona chyba zakwasza a to zalecane przy dziewczynce. Ale nie jestem pewna.... chipsy jak najbardziej ;)

Luisa przy kp to musisz te górne granice obrać w tłuszczach i proteinacg to samo kcal
Kitqa HE dietę robi się 6 tyg przed starankami. Myśle ze nie ma sensu żebyś już o tym myslala. Tylko na spokojnie jak się zdecydujecie na trzecie dziecko to wprowadzisz sobie dietę razem z suplementami. Dieta HE czyli high everything to odwrotność LE czyli low. I ty akurat na odwrót i lepiej tego nie przedłużać bo to złe wpływa na staranka. Tak czytałam. A znów LE to przynajmniej 12 tygodni a lepiej dłużej bo lepsze efekty.
Ja mam syna pierwszego po dukanie diecie. Dużo białka. Ale dużo schudłam.
Drugi tez schudłam i dieta wegańska ale podjadałam dużo
Trzeci LE dieta i tez schudłam w 4 miesiące 8 kg a później przed ta ciąża 2 kg czyli 10 w ciągu 7 mieisecy jedząc właśnie LE. Tylko te dwa poronienia pomiędzy. Zero podjadania- 2 rzadko 3 posiłki

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Dzięki ściągnęłam sobie ta aplikacje
A procentowo jak te tłuszcze itp powinny się rozkładać ?
Nie masz dużego apetytu przy kp ?

Ja sobie ustaliłam jak na zdjęciu
1517514338-09a2d396b6c9e8f2-aaaaaa.jpeg

I staram sie nie jeść wczesniej jak o 11 [emoji2]
Rano tylko kawa, albo dwie z cynamonem. Woda w dużych ilościach, błonnik był trzy razy dziennie ale wg Imamy starczy raz.
I jak jestem bardzo głodna to dodaje jeden posiłek tzn trzeci. Bo raczej są dwa. Chyba ze skręca mnie z głodu aż słabo mi to jem. [emoji6]
Tylko mleka roślinne i te sprawy

atdc9vvjktz16vlw.png

Dobra Imama nie ma co na sile zjadać mięsa :)
Dieta tyczy się bardziej kobiet prawda? Mąż to tylko jakieś suplementy?
Mnie szkoda właśnie ze u ciebie nie ma dziewczynki. Bo zrobilas dużo i nie wyszło... Przynajmniej powinnas mieć je dwie.
A tu (_! _)
Nie korci Ci aby spróbować jeszcze raz? : ) i zrobić wrozce na przekór :)

Dziewczyny, ja tak podczytuje Was z ta dieta i widzę ze u mnie z tym naprawdę słabo. Akurat s tym cyklu starankowym wyjątkowo dużo jadłam dopiero ostatni tydzień wróciłam na tor jedzenia mniejszych ilości. Leeleth, Imama twardzielkin z Was, mi jak się uda nie jeść śniadania do godz.10 to jest naprawdę dobrze.
Kitqa, tez mam niedosyt ze Imama naprawdę mega dużo zrobiła. Zabrakło tego małego ułamka szczęścia. Ja do dzisiaj jakoś nie dowierzam ze to Synek.

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

reklama
Kurcze dziewczyny jak wy dakecie rade na 2 posilkach... to kiedy i co jecie? Podpowiedzcie? Rozumiem ze o 11 obiad? Skoro to pierwszy posilek. Kurde nie wiem czy dam rade... albo jak ja dam rade ;) ja przy kp mam taki odkurzacz ze szok

Do góry