reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Belle81 klikasz tam gdzie pokazuje strzałka a potem na ikonkę druga od lewej, i dalej sobie poradzisz^^

Moze coś w tej diecie jest... Choć jadłam zawsze dużo i podjsdlaam tylko zdrowe rzeczy np: rzodkiewki, jabłka, banany czy ogórki. Zero słodyczy, z mięsa kurczak i to rzadko. Jadłam przede wszystkim produkty pochodzenia roślinnego, nawet na jakiś czas zrezygnowałam z miesa i nabiału (ponieważ tu was zaszokuje jest szkodliwy dla zdrowia) i nie solilam. To taka ogólna moja dieta. A mój mąż ma bzika na punkcie zdrowego żywienia i mamy dwie córki : ) więc teraz musze się zmienić... Nawet wczoraj zrobiłam gulasz wolowy ale z kasza jaglana... to chyba źle że była kasza nie? Kupiłam chipsy solone i coca cole hehe (aż się boję) czy lepiej zmienić w ogóle żywienie na tyle miesiecy a może nawet lat czy zadziałać uderzeniowo przed np 6,3mieisce jak zalecają?
Jak myślicie?
1517513753-7645bad3017dd9f1-aaaaaa.png
Kitqa dziękuję:) Faktycznie to proste,tylko muszę zacząć od aplikacji ;)

reklama
Dziewczyny bo u mnie się dzieje coś dziwnego, test pozytywny wyszedł w środę, dziś piątek a ja czuję się jakbym dziś /wczoraj wieczór/ miała owulacje... Cały czas się wręcz 'leje' brzuch ciągnie, jakbym zjadła piłkę [emoji23] ale to co możliwe że dopiero jakoś 40h po wyniku pozytywny owu?
Wczoraj odpuscilisny psychicznie , bo stwierdziłam że jak siadło to już po ptokach i dzis sama przyjemność o co?! No mój mąż 'pokazał magię' [emoji23] [emoji48] ahahahahahahaha

2 córy, 'walczymy' o syna :)

Dodatkowo tak czytam i czytam, jeju ja nawet w 5% nie robie tego co wy i chyba zmniejszylam sobie tym szansę...
Dziś dop 2gi a ja już bym chciała test robić [emoji23]
A potem jak wyjdzie pozytywny to ja chyba zejdę na zawal o płeć... Ale połowa rodziny modli się żeby był chłopak [emoji39][emoji41] (nie śmiać się!, wiem że zaściankowe może ale ja muszę, chce IP potrzebuje wierzyć! :))

Dodatkowo tak czytam i czytam, jeju ja nawet w 5% nie robie tego co wy i chyba zmniejszylam sobie tym szansę...
Dziś dop 2gi a ja już bym chciała test robić [emoji23]
A potem jak wyjdzie pozytywny to ja chyba zejdę na zawal o płeć... Ale połowa rodziny modli się żeby był chłopak [emoji39][emoji41] (nie śmiać się!, wiem że zaściankowe może ale ja muszę, chce IP potrzebuje wierzyć! :))

Ja sie nie śmieje, u mnie cała „wspólnota” sie modli o córcię dla mnie [emoji7]

Chciała któraś ściągi na córkę,to jest [emoji6] szukajcie na tym wątku gdzieś w okolicach sierpnia

atdc9vvjktz16vlw.png

Szczypiorkowa ogromne kciuki za powodzenie. Nie wiem co to za objawy a może zagniezdzanie? Śluz też masz? Bo po owu już nie powinno być ewentualnie biały kremowy. No musisz te 2 tyg wytrzymać. A potem płeć... może lepiej nie znać do końca?
Wiara czyni cuda, w coś trzeba wierzyć.
Lele ten kalendarz lunarny to u mnie niestety nie podolal przy córce więc wiesz... Ona ze wszystkich stron powinna być chłopcem a jest urocza dziewczynka[emoji4]
Miciurka kiedy testujesz?
I któraś ma jeszcze testować ale się pogubilam która...w każdym razie kciuki za dwie kreski.

Napisane na SM-J510FN w aplikacji Forum BabyBoom

Szczypiorkowa ogromne kciuki za powodzenie. Nie wiem co to za objawy a może zagniezdzanie? Śluz też masz? Bo po owu już nie powinno być ewentualnie biały kremowy. No musisz te 2 tyg wytrzymać. A potem płeć... może lepiej nie znać do końca?
Wiara czyni cuda, w coś trzeba wierzyć.
Lele ten kalendarz lunarny to u mnie niestety nie podolal przy córce więc wiesz... Ona ze wszystkich stron powinna być chłopcem a jest urocza dziewczynka[emoji4]
Miciurka kiedy testujesz?
I któraś ma jeszcze testować ale się pogubilam która...w każdym razie kciuki za dwie kreski.

Napisane na SM-J510FN w aplikacji Forum BabyBoom
Kurcze śluzu mam mniej ale dopiero dziś... Niby test mówi tym że owu ma być od 12 do 48h więc w zasadzie mogę mieć na samym końcu więc i tak męskie Rycerzyki mogą do tego czasu paść zważywszy na to że u nas kobiece plemniki są chyba niezniszczalne [emoji23]

Dziewczyny ja już naprawdę nie wiem nic, zglupialam pomimo tego że u mnie 30stka na karku i naprawdę myślałam że znam swój organizm a tu masz...

Dziękuję za kciuki i każde złożenie rąk w górze :)

* o mnie: 2 córy, 'walczymy' o syna :)

Kurcze śluzu mam mniej ale dopiero dziś... Niby test mówi tym że owu ma być od 12 do 48h więc w zasadzie mogę mieć na samym końcu więc i tak męskie Rycerzyki mogą do tego czasu paść zważywszy na to że u nas kobiece plemniki są chyba niezniszczalne [emoji23]

Dziewczyny ja już naprawdę nie wiem nic, zglupialam pomimo tego że u mnie 30stka na karku i naprawdę myślałam że znam swój organizm a tu masz...

Dziękuję za kciuki i każde złożenie rąk w górze :)

* o mnie: 2 córy, 'walczymy' o syna :)
Kochana,u Ciebie to na pewno stres. Tak długi już jesteś w takim napięciu za organizm płata Ci już figle.
Wszystkie tu stoimy murem i trzymamy łapki za twoje powodzenie:)

reklama
Przy staraniach na dziewczynkę zalecane jest min.800kwasu foliowego/h.
Na innym forum doczytałam coś o szkodliwości nadmiernego spożycia tego suplementu. Czy któraś coś o tym słyszała?
I jeszcze jedno. Biorę wit.D od września,wiadomo sezon jesienno-zimowy brak słońca więc suplementuje.
Czy szkodzi "dziewczynkowo"?

Do góry