reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Belle81 klikasz tam gdzie pokazuje strzałka a potem na ikonkę druga od lewej, i dalej sobie poradzisz^^

Moze coś w tej diecie jest... Choć jadłam zawsze dużo i podjsdlaam tylko zdrowe rzeczy np: rzodkiewki, jabłka, banany czy ogórki. Zero słodyczy, z mięsa kurczak i to rzadko. Jadłam przede wszystkim produkty pochodzenia roślinnego, nawet na jakiś czas zrezygnowałam z miesa i nabiału (ponieważ tu was zaszokuje jest szkodliwy dla zdrowia) i nie solilam. To taka ogólna moja dieta. A mój mąż ma bzika na punkcie zdrowego żywienia i mamy dwie córki : ) więc teraz musze się zmienić... Nawet wczoraj zrobiłam gulasz wolowy ale z kasza jaglana... to chyba źle że była kasza nie? Kupiłam chipsy solone i coca cole hehe (aż się boję) czy lepiej zmienić w ogóle żywienie na tyle miesiecy a może nawet lat czy zadziałać uderzeniowo przed np 6,3mieisce jak zalecają?
Jak myślicie?
1517513753-7645bad3017dd9f1-aaaaaa.png
Kitqa dziękuję:) Faktycznie to proste,tylko muszę zacząć od aplikacji ;)

reklama
Dziewczyny bo u mnie się dzieje coś dziwnego, test pozytywny wyszedł w środę, dziś piątek a ja czuję się jakbym dziś /wczoraj wieczór/ miała owulacje... Cały czas się wręcz 'leje' brzuch ciągnie, jakbym zjadła piłkę [emoji23] ale to co możliwe że dopiero jakoś 40h po wyniku pozytywny owu?
Wczoraj odpuscilisny psychicznie , bo stwierdziłam że jak siadło to już po ptokach i dzis sama przyjemność o co?! No mój mąż 'pokazał magię' [emoji23] [emoji48] ahahahahahahaha

2 córy, 'walczymy' o syna :)

Dodatkowo tak czytam i czytam, jeju ja nawet w 5% nie robie tego co wy i chyba zmniejszylam sobie tym szansę...
Dziś dop 2gi a ja już bym chciała test robić [emoji23]
A potem jak wyjdzie pozytywny to ja chyba zejdę na zawal o płeć... Ale połowa rodziny modli się żeby był chłopak [emoji39][emoji41] (nie śmiać się!, wiem że zaściankowe może ale ja muszę, chce IP potrzebuje wierzyć! :))

Dodatkowo tak czytam i czytam, jeju ja nawet w 5% nie robie tego co wy i chyba zmniejszylam sobie tym szansę...
Dziś dop 2gi a ja już bym chciała test robić [emoji23]
A potem jak wyjdzie pozytywny to ja chyba zejdę na zawal o płeć... Ale połowa rodziny modli się żeby był chłopak [emoji39][emoji41] (nie śmiać się!, wiem że zaściankowe może ale ja muszę, chce IP potrzebuje wierzyć! :))

Ja sie nie śmieje, u mnie cała „wspólnota” sie modli o córcię dla mnie [emoji7]

Chciała któraś ściągi na córkę,to jest [emoji6] szukajcie na tym wątku gdzieś w okolicach sierpnia

atdc9vvjktz16vlw.png

Szczypiorkowa ogromne kciuki za powodzenie. Nie wiem co to za objawy a może zagniezdzanie? Śluz też masz? Bo po owu już nie powinno być ewentualnie biały kremowy. No musisz te 2 tyg wytrzymać. A potem płeć... może lepiej nie znać do końca?
Wiara czyni cuda, w coś trzeba wierzyć.
Lele ten kalendarz lunarny to u mnie niestety nie podolal przy córce więc wiesz... Ona ze wszystkich stron powinna być chłopcem a jest urocza dziewczynka[emoji4]
Miciurka kiedy testujesz?
I któraś ma jeszcze testować ale się pogubilam która...w każdym razie kciuki za dwie kreski.

Napisane na SM-J510FN w aplikacji Forum BabyBoom

Szczypiorkowa ogromne kciuki za powodzenie. Nie wiem co to za objawy a może zagniezdzanie? Śluz też masz? Bo po owu już nie powinno być ewentualnie biały kremowy. No musisz te 2 tyg wytrzymać. A potem płeć... może lepiej nie znać do końca?
Wiara czyni cuda, w coś trzeba wierzyć.
Lele ten kalendarz lunarny to u mnie niestety nie podolal przy córce więc wiesz... Ona ze wszystkich stron powinna być chłopcem a jest urocza dziewczynka[emoji4]
Miciurka kiedy testujesz?
I któraś ma jeszcze testować ale się pogubilam która...w każdym razie kciuki za dwie kreski.

Napisane na SM-J510FN w aplikacji Forum BabyBoom
Kurcze śluzu mam mniej ale dopiero dziś... Niby test mówi tym że owu ma być od 12 do 48h więc w zasadzie mogę mieć na samym końcu więc i tak męskie Rycerzyki mogą do tego czasu paść zważywszy na to że u nas kobiece plemniki są chyba niezniszczalne [emoji23]

Dziewczyny ja już naprawdę nie wiem nic, zglupialam pomimo tego że u mnie 30stka na karku i naprawdę myślałam że znam swój organizm a tu masz...

Dziękuję za kciuki i każde złożenie rąk w górze :)

* o mnie: 2 córy, 'walczymy' o syna :)

Kurcze śluzu mam mniej ale dopiero dziś... Niby test mówi tym że owu ma być od 12 do 48h więc w zasadzie mogę mieć na samym końcu więc i tak męskie Rycerzyki mogą do tego czasu paść zważywszy na to że u nas kobiece plemniki są chyba niezniszczalne [emoji23]

Dziewczyny ja już naprawdę nie wiem nic, zglupialam pomimo tego że u mnie 30stka na karku i naprawdę myślałam że znam swój organizm a tu masz...

Dziękuję za kciuki i każde złożenie rąk w górze :)

* o mnie: 2 córy, 'walczymy' o syna :)
Kochana,u Ciebie to na pewno stres. Tak długi już jesteś w takim napięciu za organizm płata Ci już figle.
Wszystkie tu stoimy murem i trzymamy łapki za twoje powodzenie:)

reklama
Przy staraniach na dziewczynkę zalecane jest min.800kwasu foliowego/h.
Na innym forum doczytałam coś o szkodliwości nadmiernego spożycia tego suplementu. Czy któraś coś o tym słyszała?
I jeszcze jedno. Biorę wit.D od września,wiadomo sezon jesienno-zimowy brak słońca więc suplementuje.
Czy szkodzi "dziewczynkowo"?

Do góry