reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

@kredkaczarna castangusa nie można chyba przy kp [emoji55]
Ja biore vitex i kw. foliowy, kawa z cynamonem, wapń i mg od czasu do czasu jak mi sie przypomni plus żelazo bo pod koniec ciąży anemię miałam ale jak ca i mg jak mi sie przypomni, dieta LE, mąż lukrecja, szyszki i ekstrakt z liści oliwek.
Mam zamiar spróbować clo jak nie będzie sie udawało [emoji6]
Odstawiłam produkty pochodzenia zwierzęcego masło, mleko i mięso. Od czasu do czasu pierś z kurczaka.

atdc9vvjktz16vlw.png

reklama
@kredkaczarna castangusa nie można chyba przy kp [emoji55]
Ja biore vitex i kw. foliowy, kawa z cynamonem, wapń i mg od czasu do czasu jak mi sie przypomni plus żelazo bo pod koniec ciąży anemię miałam ale jak ca i mg jak mi sie przypomni, dieta LE, mąż lukrecja, szyszki i ekstrakt z liści oliwek.
Mam zamiar spróbować clo jak nie będzie sie udawało [emoji6]
Odstawiłam produkty pochodzenia zwierzęcego masło, mleko i mięso. Od czasu do czasu pierś z kurczaka.

atdc9vvjktz16vlw.png
mogłabyś zdradzic swoje przykladowe menu?:)

pamietam jeszcze ze wit D byla polecana w staraniach dla chlopca, czy cos sie zmienilo?
bo widze,ze bierzecie na dziewczynke.
chociaz wit d pomaga wchłonąć wapn..

Leeleeth No nie chce nic narzucać żebyś później nie żałowała itd [emoji6] ale ja zreszta wiecie bazowałam na GD wiec dla mnie jeden stosunek to miało działać i tak zrobiłam, możesz próbować przed na BD metodę ale No przy kp to ciężko o regularne cykle i o wstrzelenie się 2-3 dni przed.
Dziewczyny ja planowałam dziewczynkę karmiąc piersią od stycznia w kwietniu zaciazylam ale poroniłam. Co najważniejsze: nie można brać hormonalnych leków tj Saw Palmetto, czy za dużo mięty pieprzowej pic. Jeśli chodzi o cal i mag to można ale wiadomo nie przekraczać dawek z opakowania chociaż na każdym pisze żeby w ciąży nie brać i przy kp wiec to do końca przebadane nie jest. I ja osobiście nie brałam.
Żurawina rozrzedza krew i to tez przechodzi na maluszka. Do tego wit C jest w większych dawkach poronna. Jak już się zdecydujecie brać to jak już są sexy to jednak po owu odstawiajcue- bo zawsze może być ciąża i wtedy to już szkodzi fasolce.
Ja na brałam tylko vitex czyli castagnus. Czasem troszkę wapnia i magnezu ale małe dawki. Błonnik w kapsułkach. Później jak już nie karmiłam to dodałam inne supelemnty.
Ale u mnie chłopczyk w brzuszku [emoji6]
Luisa kawa z cynamonem obniża poziom cukru we krwi dlatego jest zalecana na córkę. Do tego 2-3 posiłki dziennie czyli duże przerwy tak samo działają.
Ale przy kp to bardzo dobre warunki na córeczkę, hormony z reguły niskie testosteron i estrogen do tego cukier niski bo jednak się karmi, i mało śluzu przeważnie, i miałam tez niskie pH mimo ze nie brałam żurawiny.

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Leeleeth No nie chce nic narzucać żebyś później nie żałowała itd [emoji6] ale ja zreszta wiecie bazowałam na GD wiec dla mnie jeden stosunek to miało działać i tak zrobiłam, możesz próbować przed na BD metodę ale No przy kp to ciężko o regularne cykle i o wstrzelenie się 2-3 dni przed.
Dziewczyny ja planowałam dziewczynkę karmiąc piersią od stycznia w kwietniu zaciazylam ale poroniłam. Co najważniejsze: nie można brać hormonalnych leków tj Saw Palmetto, czy za dużo mięty pieprzowej pic. Jeśli chodzi o cal i mag to można ale wiadomo nie przekraczać dawek z opakowania chociaż na każdym pisze żeby w ciąży nie brać i przy kp wiec to do końca przebadane nie jest. I ja osobiście nie brałam.
Żurawina rozrzedza krew i to tez przechodzi na maluszka. Do tego wit C jest w większych dawkach poronna. Jak już się zdecydujecie brać to jak już są sexy to jednak po owu odstawiajcue- bo zawsze może być ciąża i wtedy to już szkodzi fasolce.
Ja na brałam tylko vitex czyli castagnus. Czasem troszkę wapnia i magnezu ale małe dawki. Błonnik w kapsułkach. Później jak już nie karmiłam to dodałam inne supelemnty.
Ale u mnie chłopczyk w brzuszku [emoji6]
Luisa kawa z cynamonem obniża poziom cukru we krwi dlatego jest zalecana na córkę. Do tego 2-3 posiłki dziennie czyli duże przerwy tak samo działają.
Ale przy kp to bardzo dobre warunki na córeczkę, hormony z reguły niskie testosteron i estrogen do tego cukier niski bo jednak się karmi, i mało śluzu przeważnie, i miałam tez niskie pH mimo ze nie brałam żurawiny.

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

masz racje, z tymi suplementami trzeba uważać przy kp

chyba kupie magnez i wapn bo to mi sie i tak przyda ale dawki małe
i bede podjadać żurawinę

sprobuje sie przestawic na 3 posilki. dieta to najwieksze wyzwanie bedzie:D
i sprobuje biegac, to ponoc tez pomagalo..sport...

Twojej dzidzi dobrze w brzuszku :D
Ja też się jeszcze kulam, dzis zaczelam 38tc wiec mam jeszcze chwilę ale rozmawiam z juniorem żeby w okolicy 4.02 już wychodził ;P Daj znać jak urodzisz :)
@ana. ,@andzelisia jak u Was?
milo ze pytasz, ja wczoraj bylam na KtG wszystko ok, ale spadlo mi zelazo i bralam tabletki przez 3 ostatnie tyg, a do cc juz tuz tuz, wiec czasu nie ma za wiele gin zdecydowal ze to niebezpieczne i trzeba szybko uzupelnic, dostalam kroplowke z zelaza, a w nocy myslalam ze zejde:( tak mnie klatka piersiowa bolala od mostka promieniowalalo na lopatki jesssu co za nieprzyjemne uczuciee, ale sie uspokoilo i dzis w sumie lezalam caly dzien po troszku dopiero wieczorem sie lepiej poczulam, w koncu! bo juz zaczynalam swirowac. A kulam sie tez, mialam skurcze wczoraj trzy jakis falszywy alarm, bo wszystko zamkniete.

IMG_20180127_102609.jpg
Jak myślicie?! Ja już zglupialam :(
Ten ciemny pasek jest z wczoraj po 14h temu, reszta z wczoraj później ok 10h temu i z dziś... Dla mnie ten test nie jest pozytywny ale dlaczego kolejne już są takie jasne?! Dodam że ta ciemna kreska zr się w ok 10/15' po zrobieniu testu.

Działać?!

Załączniki

• IMG_20180127_102609.jpg
    IMG_20180127_102609.jpg
    471,5 KB · Wyświetleń: 469
Najgorsze jest to że sama nie wiem kiedy i co u mnie będzie w sensie :( może być dziś, może być w pon lub w czw...
Wszystko przez to że się popiepszylo z okresem. Poprzednim razem wedlug testów miałam owulacje 3 dni wcześniej niż licząc na piechotę... Zwariueje :(

reklama
Do góry