reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Hej:)
@Gosica my od września sie staramy, ale ten pierwszy cykl ,był bez testów i na długo przed owulacją jakies 5-7 dni,bo pozniej nie było okazji.

Ja powoli się już łamię,coraz mniej przestrzegam diety ,nie mogę pohamować chęci na słodycze :baffled:

Ja korzystam miedzy innymi z tych testów z clearblue, tylko tych różowych , czytałam o tych fioletowych ,ze u niektórych dziewczyn ta migająca buźka trwa nawet tydzien,dopiero pozniej maja tą "solid face" czyli ta nie mrugającą ,wiec można za wcześnie sie wstrzelić .

@Imama pamietam jak pisalas,ze poroniłas po locie samolotem, ktory to był tydz.? Szykuje mi sie lot akurat tydzien po owulacji i powrot dwa tyg.po niej,zastanawiam się czy to jest bezpieczne ,czy jednak odłożyć starania...

reklama
Miciurka tak to te co używałam. Ale nie robiłam ich może wystarczająco wcześnie. Wsumie nie celowałam na odstęp tylko chciałam widzieć pozytyw. U mnie nie było pustego kołeczka tylko jak już robiłam to właśnie migające słoneczko było. Tez nie wiadomo na ile wcześniej wychodzi samo kółko. No ale to wiadomo mniej więcej będzie.
Ja je w aptece kupowałam i zużywała dwa w cyklu. To nie potrzebowałam więcej. Ale na necie tez były droższe i przesyłka.
Ja milam dwa kamienie z Allegro. Ale nie pamietam tego minerału. Ale był tu w rozpisce od Pirani. Do teraz je mam syn uwielbia się nimi bawić hehe.
TymonsMom ja w dniu wylotu miałam pozytyw i poroniłam 10 dni po pozytywie (dzień przylotu). Sama nie wiem czy to tak naprawdę było powodem. Bo niby piszą ze ochrona jest z początku....

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Ja wlasnie analizuje genetyke i cos to ciezko widze ;) pradziadek meza mial 4 chlopow dziadek 2 chlopw z czego tata meza corke i syna a wujek dwie corki. Chyba na nas spadly geny dziadkow. Zaczynam myslec z mezem nad imieniem meskim zeby miec na zas ;)

Genetyka nie ma znaczenia. Bo gdyby miała, to miałabym przynajmniej jednego syna.

Dziadek męża miał dwóch synów.
Tata męża córka i syn.
Brat taty męża syn.

Mój dziadek dwóch synów.
Moj tata dwie córki.
Brat taty 3! Synów.

To nie ma sensu

Napisane na WAS-LX1A w aplikacji Forum BabyBoom

@Miciur-ka takie cuś?
1515968729-c088971c99269f9a-aaaaaa.jpeg
czy bardziej takie
1515968740-ae6b438aeaf0a9ec-aaaaaa.jpeg

To sie człowiek dokształci w zagramanicznych testach owu [emoji23]

atdc9vvjktz16vlw.png

To za 94zl!

Jeszcze nie zdarzyło się w sumie żebym gdzieś znalazła laske na forum której się zdarza żeby to słoneczko było tydzień -a dużo jest że porównują te digital do zwykłych , wszedzie gdzie przeczytam to w cyklach takich w miare normalnych to skoneczko jest 2-3 dni przed tym pikiem, No chyba że może ma się coś pomieszane z cyklem to możliwe że się pojawia długo , to już chyba trzeba dostosować do siebie , a dam jeszcze update z BDM o staraniach konkretnie zanotowane przypadki !! - akurat mi się nawineło, I lecę spać bo cała noc z dziećmi siedziałam - skuteczna antykoncepcja [emoji23][emoji23] hahah

1515998246-77d29e8fd724f9bd-aaaaaa.png

Napisane na SM-G935F w aplikacji Forum BabyBoom

Leeleeth- nie wiem czy widzisz ale te testy nie jestem w sumie pewna czy to to samo , bo zauwaz że te co ja dodałam to jest kółko słoneczko i Buzka a na twoich jest tylko kółko i Buzka ,
Generalnie chodzi o to żeby ten test clearblue był dual digital- czyli taki test który wykrywa i estrogen i LH razem ,

@Miciir-ka znalazłam zamówiłam [emoji1307]
Rany ale jestem przejęta i trochę wystraszona [emoji23][emoji23][emoji23]
Boje sie zacząć z clo ze względu na kp, i trochę mi sie miesza.
Co radzicie?

Leeleeth- ja zaczynam bez clo,osobiście , bo nie chce mi się strzelać kiedy mam.owulacje wolę wiedzieć i zrobić to bez, bo wolę zachować odstęp a martwię się że mi się przesunie mocno , A czy faktycznie jakoś to przewaza w płci - Może jakaś milisetna odsetka,ostatnio czytałam posta o clo właśnie laska się pytała czy mają córki po tym bo ona dostała a stara się o córkę i mi mojemu zaskoczeniu to też było pół na pol, bardziej aniżeli przewaga dziewczyn, właśnie byłam zdziwiona że aż tylu chłopaków po clo jest ,

Generalnie chyba to całe baby dust złych wyników nie ma jak na tyle osób które chciały płeć tylko kilku się nie udało , to tragedii nie ma , to ja zostaje przy tym plus jakieś moje wydziwienia,

Nie wiem.czy clo ma.cos do kp, Może Imama wie ale ja właśnie też nie chciałam niczego brać jak kp. Super że już zamówiłas a zaczynasz od razu czy najpierw obserwacja ?

reklama
Leeleeth ja pytalam Atomic czy mogę clo przy kp i pisała ze nie ma przeciwskazan.
Z tym clo a planowaniem to trzeba wziasc więcej czynników. Owszem po clo są chłopczyki bo jednak jest to lek który powinno się stosować na problemy z płodnością i owulacja. Takie osoby stosuja jeszcze inne wspomagacze. A wiadomo co poprawia plodnosc to jest chłopczykowe. Stosując clo wiadomo trzeba do tego dodać inne czynniki. Ja znów naprawdę jak się starałam to mega dużo udanych Girl sway po clo było. I strasznie się napaliłam. ZreztA Atomic sama pisała ze to jedna z najlepszych taktyk na córkę. Ze jak jest możliwość to żeby stosować

Do góry