reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Oj u mnie choróbsko. Ale od dzisiaj już naszczescie lepiej. Syn starszy z gorączka i bólem gardła a to taki panikarz ze tragedia jakaś! Dobrze ze już się uspokoiło.
Miciurka dlatego nie warto się przejmować tym czasem przed owu, naprawdę. Lepiej skupić się na innych czynnikach bo z tym trafieniem i żeby zaskoczyło różnie bywa.
Nowoja witaj. Ja w czas nie wierze kompletnie! Mam syna drugiego z 5-4 dni przed owu. Także te teorie do mnie wogole nie przemawiają. A robiłaś coś więcej czy tylko patrzyłaś na ten dzień staranek?
Masz mieszane w rodzinie dzieci także duże szanse ze z tym 3 będzie córka. U mnie na 12 wnuków jest jedna córka u brata także dupa. Szanse znikome, nic nie podziałało i jest syn numer 3 [emoji6]
Aha i mi clearblue dziewczyny wychodziła buźka tak samo jak owulacyjne. A bardzo drogi to wychodzi. Nie wiem jak w pl ale Ja płaciłam 30€ za 7 testów tylko tych digitalnych.

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

reklama
DSC_2921.JPG
Ja myślę że u mnie ta flora zawaliła sprawę ;) pierwszy syn z częstych staranek, mąż był wtedy tylko na tydzień w domu i wyszła niespodzianka :) moja koleżanka dalej nie może uwierzyć że będę miała drugiego syna :) nawet to zdjęcie z początku 23 tyg jej nie przekonuje hehe

Załączniki

• DSC_2921.JPG
    DSC_2921.JPG
    994,2 KB · Wyświetleń: 376
Nawoja jajka i siusiaczek jak malowane. U mnie tez nikt nie wierzył ze drugi syn. Po porodzie każdy pytał czy naprawdę synek.
Co do flory to to jednen z czynników i tez wątpię żeby aż tak nieraz przeważał. Ja zakwaszalam się i byłam po poronieniach i duuuuuzo mega dużo innych rzeczy a trzeci syn. Także to jak wygrana- trzeba mieć szczęście i nie każdemu jest jednak pisana ta córka- taka smutna prawda

NAWOJAA22 piszesz ze masz syna z częstych staranek, tzn? Jak czesto współżyliście? I w jakim czasie cyklu?

Napisane na WAS-LX1A w aplikacji Forum BabyBoom

Kitqa a Ty kochana nadal analizy. Widzę ze Ci to pochłonie- uciekaj hehe. Nie No żartuje. Ale znajoma tez teraz ma syna z codziennego od @ do końca cyklu! A chciała oczywiscie córeczkę.

Diety żadnej nie stosowałam, znalazłam Wasze forum jak już było po fakcie :) ale ogólnie piłam sporo kawy i dużo nabiału bo lubię. jak mi lekarz pokazał to zdjęcie to już żadnych złudzeń nie miałam :) jeszcze się lekarz śmiał że tak dobrze widać wszystko. Mego męża siostra zaszła w ciążę dzień przed dniami płodnymi, owulacja musiała jej się przesunąć i wyszła dziewczynka. A od lat stosuje kalendarzyk małżeński. Koleżanka ma dwóch synów i 3 córka dzień po okresie i wpadka. Była pewna że to niepłodne dni

Mąż był w tyg w którym miałam płodne i tak prawie codziennie się przytulalismy i raz się zapomnieliśmy i z tego wyszedł synek dzień przed owu lub w sama owulacje

Nawoja wiesz to nie daje gwarancji. Na forum mamy dużo dziewczyn co maja córki z codziennego w płodne jak i w owu i jednen dzień przed. Także to napewno nie jest czynnik przeważający. Twojego męża siostrze wcale nie musiała przesunąć się owu.
Wg baby comp to taki elektorniczny kalendarzyk to w owu więcej dziewczynek jest poczętych a chłopców więcej przed owulacja: Link do: Planowanie dziecka.

Czyli to zależy od szczęścia. Coraz częściej sobie myślę że może ta córka nie jest mi pisana. Zawsze jak myślałam o dziecku to widziałam dziewczynke. Ale z drugiej strony trzeba się cieszyć że w ogóle możemy mieć dzieci :)

reklama
Miciurka dziś mam 4 dpo. Jak narazie nic nie czuję że się udało, a jeżeli pojawi się taka myśl że jednak może coś z tego wyjdzie to widzę oczyma przyszłości jednak synka jakoś nie mogę wyobrazić sobie tej córki ze mogła by być z tego.

Do góry