reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

@Gosica u mnie w 11dpo pokazal sie taki bladziszek , ze sama go tylko chyba widzialam po godzince dopiero, wiec niby nie wazny w 10 dpo testowalam, bo wlasnie patrzalam na owuf i mam wpisane neg. a 12 dpo juz wyszedl mega pozytywny, ze nie bylo zludzen, wiesz napewno ze ten hormon podwaja sie co drugi dzien chyba, wiec jeszcze nic straconego jednym wychodzi 10dpo innym nie, ja tam bym jutro sprobowala znowu tesciora zrobic. .
Ja po wizycie wszystko ok a z plci to nadal nic pewnego tak mialo scisniete nozki, ze nic a nic nie bylo widac co chowa miedzy nogami.

reklama
Gosica trzymam nadal kciuki żeby jednak coś z tego było [emoji8]
Miciurka to są właśnie te testy o których ci pisałam. Różowe. I tak jak pisałam. Robiłam zielone i te. Na te trzeba uważać bo czasem bladzioch bladzioch i bum odrazu pozytyw. Ale super do sprawdzania są.

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

@leeleeth ja bralam vitex tylko pare dni w pierwszych dniach cyklu i wtedy mi sie pierwszy raz opoznila owulacja nie wiem czy to przypadek, ale odstawilam i w nastepnym cyklu tak jak zawsze juz mialam

Ana-co ty taka niewierząca w te córkę [emoji23]

Gosica- jeszcze jest czas na test może jeszcze coś tam się kroi a jak temp ? Wysoko?, ja to teraz czekam minimum na 12 dni po , bo jak coś nie chce wiedzieć że to biochemiczna itp. :/ chyba za dużo wiedzieć nie chce heh

Biedronka - no to powodzonka - chociaż tyle.ze krótki cykl a staracie sie jeszcze czy odpuscilas ? u mnie ta późna owulacja mnie dobija ale jest regularnie to nie chce nic brać na przyspieszenie żeby nie rozwalić cyklu

Ale dziś zimno i buro u mnie :/
Mój starszy syn już któryś dzień bawi się w Policję i straż pożarna i mi tu wyje jaj syrena cały dzień jajo zniose[emoji23] [emoji14]

Imama- Jak tam.:)?

Napisane na SM-G935F w aplikacji Forum BabyBoom

Leeleeth jeśli chodzi o vitex to dzięki niemu możesz właśnie szybciej dostać @. Bo on obniża prolaktyne. I wiem ze dziewczyny na GD brały większe dawki żeby właśnie odzyskać plodnosc. A robiłaś testy owu? Może jednak już jesteś płodna? Czy aż taki zarloczek z tego Emilka?
Ana jak ja bym chciała być tak blisko rozwiązania! Strach wiadomo jest ale i tak niestety jak to mówią weszło to musi wyjsc hehe
Miciurka żyje żyje. Ale jakoś czuje się jak klocek a tu jeszcze trzy miesiące

maciurka no to masz wesolo z synem heh no ciezko mi sobie to wyobrazic, ze mogłabym miec córkę, mam dwoch chłopcow pewnie dlatego i lekarz nie daje mi pewnosci Z ostatnim synem nie bylo mowy o pomyłce i wiedziałam na 100 % .
Imama zleciało mi szybko nawet nie wiem kiedy, ja tez czuje sie jak klocek, ale ciąza to przeciez tak piekny okres :) no tak, ale koncówka to juz nie wesoło i od paru dni strach przed porodem odchodzi, bo juz mi zaczynaja dokuczac hemoroidy ze usiasc ciezko nie mowiac o toalecie,:/ bole plecow usiedziec 5 min nie moge a nigdy tak nie miałam, twardnienia brzucha coraz silniejsze i mało przyjemne bo az ciezko zlapac oddech, zadyszka przy najmniejszej aktywnosci, kopniaki w rozne narzady :/ zgaga itd.

Imama, dziękuje za kciuki. Wole się nastawić na kolejny cykl i w razie czego pozytywnie zaskoczyć [emoji7]
Ana, z vitexem to kwestia indywidualna-jak go brałam to w końcu miałam ovu w 16dc anie 21dc a nawet później.
Miciurka, temperatura jeszcze wysoko. Zwykle spada 2/3 dni przed @ wiec jeszcze jest czas.
Mnie tez późne ovu dobijają, dlatego tak Vitex misie spodobał.
Imama, pamiętasz jakie dawki vitexu braly dziewczyny z GD? Ja biorę 2 tab po 400mg i nie wiem czy nie za dużo.
Dużo Imama przytyłaś ze czujesz się jak klocek? W III trymestrze chyba najciężej bo już dziecko uciska na przeponę, ja z oddychaniem miałam największy problem i szybko dostawałam zadyszki. O rany, kiedy to było!
Ana, u mnie tez pojawiały się hemoroidy właśnie tak w 7/8 mies ciazy. Jak sobie z tym radzisz? No tak mówią ze to taki piękny okres, aczkowiek czuje się momentami jakby schodził z tego świata [emoji19]

Imama - może to tylko chwilowe odczucia! A jutro bedzie lepiej

Gosica- ja mam krótką FL u mnie już by spadła bo mam tylko 11 dni jak coś teraz jestem 8 dni po,
Właśnie rozważam vitex żeby może szybciej mieć owulacje i krótsze cykle,

Ana-u Ciebie to już zaraz , ja mialam podobny termin rok temu i chyba w zimę ciężej być już w 3 trymestrze aniżeli w lato (bynajmniej tu gdzie ja mieszkam ) [emoji23]

Dziewczyny słuchajcie jeszcze się nie dowiedziałam na co biorą laski Licorice root bo nikt mi nie odp.ale pisała dziewczyna że wiele kobiet co bierze to im się udaje dziewczynka .. niby jest jakaś tajna sway group co tego używają zaraz wam dodam screena,

No i powiedzcie vitex - ile taka przyjemność ?;) Imama - co myślisz spróbować żeby sobie przyspieszyć O ? Mogłabym brać vitex i żurawinę?!

1515440418-186f7db873bb5674-aaaaaa.png

Napisane na SM-G935F w aplikacji Forum BabyBoom

Ana No końcówki najgorsze. Tez mam właśnie problem z oddychaniem straszny i ten ciągły ucisk i zgaga- wszystko mi do góry idzie.
Gosica tez brałam waśnie 400 mg dwa razy dziennie później już tylko raz.
Przytyć przytyłam w sumie już 10 kg aleto i tak nie tak złe jak na mnie hehe w ostatniej ciąży to już miałam 15 kg na plusie. A pod koniec to waga raczej mi stoi bądź spada. I już coraz mniej jem bo jednak czuje się cały czas pełna.
Miciurka ciekawe to co piszą. Ale patrz na to:
Jednak wg Atomic to LR brane przez kobietę może podwyższać estrogen i cisnienie krwi itd
1515441526-7ba0bd80600db679-aaaaaa.jpeg

Bałabym się brać tego jak to nie sprawdzone. A te 8/8 kobiet to może jeszcze robi inne rzeczy (napewno w sumie te same) wiec nie brałabym przekonana ze to lukrecja akurat.
Tu cały post: SAW PALMETTO, PEPPERMINT TEA, LICORICE ROOT - IN DEPTH AND HOW TO
https://r.tapatalk.com/shareLink?sh....com/forum/showthread.php?t=7108&share_type=t

7u229jcg4s0byzyg.png

reklama
Pisze właśnie ze nie wiadomo jak długo działa lukrecja w organizmie kobiety i może być niebezpieczna dla ciąży i dziecka.
Ja to jestem przewrażliwiona wiem wiem hehe. Ale tyle się naczytałam ze ktoś jakaś głupotę popełnił i to miało na przyszłość skutki ze wole się upewniać.

Do góry