reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

@Gosica jak dzisiaj? robiłas może test? :)

@Imama a co sądzisz o Inofoliku? Wiem że to na PCO ale ja ostatnio zazyłam dwa opakowania inozyny ze względu na nerwice. Tak myślalam czy wiesz cos na temat jej wpływu na płeć?

Jejku jak sobie wspomnę moją ciążę to tylko wzystkim takiej zyczyć. Zero mdłości, ekstra samopoczucie fizyzne i psychiczne. Pracowałam jeżdziłam autem do 2 dni przed porodem. Latałam z psem z 3 piętra. Dziecko kopało ale nie uciskało na pęcherz więc w nocy góra 1 raz siku. Jedyne co to lekka zgaga w 8-9 mies i bol miednicy w nocy. Uwielbiałam być w ciąży!

Dziewczyny a co do mnie to wracam na pole bitwy na wiosnę. Będę tu nadal bo Was lubię czytac i Wam bardzo kibicuję. Biorę teraz leki przy których nie mogę zajść w ciążę. Niestety moja psychika sprawiła mi psikusa bez powodu (po 14 latach nerwica mnie zaatakowała nie wiem czemu). Ostatnie 1,5 miesiąca były koszmarem. Teraz czuję się już dobrze, ale muszę kontunuować leki. Pocieszam się faktem że nie urodzę jesienią czego bardzo nie chciałam :) trzeba sobie jakies pozytywy znależć.

To kuruj sie i szybciutko do nas wracaj [emoji8]
Każdy negatyw ma swoj pozytyw [emoji6]

atdc9vvjktz16vlw.png

reklama
BBAnna pozazdrościć takich ciaz! Ja akurat wypiłam glukozę i czekam godzinkę na badanie krwi.
Co do inofolic to jak najbardziej dziewczynkowy. Tylko No właśnie niby przy PCOS stosuja ale jak myśle ma się problemy z zajściem w ciąże to warto spróbować.
Zdrówka życzę. Psychicznie złe się czuć to chyba gorsze od bólu. Jeśli chodzi o wszystkie leki na nerwice itd to są mega mega dziewczynkowe. Wiec może jakiś jedyny plus tego będzie!

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Imama, zastanawiam się nad tym saw palmetto. Kurczę z tym korzeniem Lukrecji to mi się wydaje ze przy 1 stosunku +korzeń Lukrecji statystyki są naprawdę wysokie!
Bb_Anna wczoraj nie zdarzyłam kupić dobrego testu. Zrobiłam ten Allegro i nadal biel. Dzięki za wiarę i pamięć [emoji56] tylko pozazdrościć takiej ciazy. Dużo zdrówka i mam nadzieje ze na wiosnę ruszysz ze starankami czego Ci życzę.

Gosica Hmm nie mam pojęcia. Bierzesz vitex to obniża hormony. SP ma te samo zadanie. Musisz uważać bo może masz za niskie i dlatego nie zachodzisz w ciąże.
I co do Lukrecji. Nie wiem czy nie będziesz musiała jej odrzucić u męża. Bo skoro nie miałaś problemów żeby zajść w ciąże to ta lukrecja może mieszać. Zamień to na szyszki.
Te statystki to nie do końca takie jasne. Bo zawsze coś ktoś robi innego bądź tego samego a nie ze tylko dwie metody. No ale podwyższa napewno to szanse. Ja bym tyle cykli to zmęczona była tym wszystkim- podziwiam?

Dziewczyny czy łapie się na ta metodę baby dust jeżeli 15 dc było przytulanka a w 17 test owu jest pozytywny? A i przytulanka były w 9dc z zabezpieczeniem i 15 bez zabezpieczenia.

Marzycielka łapiesz się jak najbardziej o ile żołnierze przetrwają bo jak masz 48h po pozytywnym teście owu to daje ci 4 dni odstępu. U nas ponad 2 dni niestety nie wychodziło, ale mi się wydaje że mojemu prawie 40latkowi płodność spadła ;-) no i wg babydust jest dopuszczalny przed tym ostatecznym stosunkiem stosunek z zabezpieczeniem ale najlepiej się wstrzymać min 10 dni bez żadnej penetracji, mąż oczywiście 'sam' może.

Zonami dzięki. U mnie owu jest zaraz po pozytywie Max do 24 H od pozytywu co by dawało 2-3 dni odstepu. Mąż wziął sprawy w swoje ręce i powiedział że będzie Kiedy on chce a nie kiedy ja :-D ma już dość liczenia i czekania :-) A miało być dopiero w owu przytulanko :-(

Imama, zgadza się mam przez Vitex pewnie niższy progesteron, a saw palmetto jest na obniżenie testosteronu?
Lukrecję poki co odstawiłam u męża, zostały szyszki. Mi się wydaje ze to j&d i przede wszystko za szybkie powoduje problem z zajściem w ciaze. Fakt długo się staramy, chociaż cykli starankowych z o+12 nie wliczam, bo przy moich cyklach to chyba awykonalne. W rzeczywistości 4 cykle starankowe za mną. Fakt, jestem tym trochę zmęczona. Powoli eliminuje czynnik po czynniku na zwiększenie szans. Staram się być cierpliwa, mam nadzieje ze zostanie mi to wynagrodzone [emoji12]
Tak jak tez Zonami piszesz, u mojego męża pewnie tez ta płodność spadła, chociaż była mega duża. Wystarczyło nam zwykle 1/2 podejścia i ciąża była nawet z tym j&d i zakwaszaniem.
Marzycielka, mój mąż tez się denerwuje ze teraz ja dyktuje kiedy staranka. Tłumacze mu ze wtedy in chciał doczekaliśmy synów to może teraz moja kolej [emoji51]

Leeleeth- baby dust - To tylko jeden stosunek na cały cykl idealnie to 2-3 dni przed owulacja ja akurat jakoś chyba 3-4 dni przed będę całować,ale najlepiej nie wychodzić poza to bo 5dni i wiecej to już bardziej chlopczykowo, , 7 dni po O też trzeba się wstrzymać w razie co,Jak np. O się przesunie, mąż nie musi mieć abstynencji tylko stosunku być nie może żeby ph nie zmienić ,

generalnie narazie 4 osobom się nie udało i tylko tym co się starały o córkę , starania chlopczykowe dla wszystkich były udane odkąd tam śledzę wątek,

BBanna- to miałaś idealną ciążę !
Spokojnie leki odbierzesz i akurat może do lata się uda żeby urodzić na wiosnę :)!

Imama- w DE sami badają glukoze sami czy ty prywatnie ? U mnie nie badaja[emoji23]

Marzycielka - idealnie ! Około 3 dni będziesz miała odstęp, Tylko szkoda że nie 1 stosunek ale moze i się uda, na baby dust niby dziewczyny piszą że można z zabezpieczeniem ale już wtedy można mieszać z ph i ja bym się "bala" , tzn chce zrobić jak najwięcej mogę , ja też będę 15dc ślub 16 miała starania hehe, tylko ja szybko mam.owu po pozytywie tez,

Gosica - A może mężowi zmniejsz lukrecje trochę na początek a później odpuść jak mówi Imama, szkoda cykli , no i pokaż może chwilę chyba za szybko to j&d ,

No wiecie dziewczyny a może to dobrze że troszkę to zajmie ja z chłopakami też szybko zaszłam to może teraz dla nas po dziewczynce tylko trzeba poczekać [emoji23]

Napisane na SM-G935F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Miciurka no tak wyszło bo mieliśmy się jeszcze nie starać a tu mąż niespodziewanie zmienił sobie zdanie i po ptokach :-) ogólnie miałam inna strategię chciałam z abstynencja i w owu.

Do góry