reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Miciurka, gdybym nie wspomagała się luteina to tez FL byłaby długa. U mnie. Cykle 45 dniowe to byla norma. Przy starankach to jednak sporo mniej szans na ciaze-3cykle w roku z głowy.
Vitex jest bardzo tani. Kupowałam castagnus ale 30 tab kosztowalo18 zł. Vitex wychodź wiele taniej:
Link do: Vitex (Chasteberry) 400mg 120kaps - suplement diety
Imama, brałaś 2 tabletki na dzień ale tylko od 1dc to ovu. Po ovu już nic? Można pic miętę po ovu bo już głupieje.
To aż tak dużo nie przytyłaś, oby tak dalej.

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

reklama
Imama, link który wrzuciłam wymaga logowania, wiec nie poczytam. Ja podpijam czasem miętę-srednio raz na 2 dni. zastanawiam się na saw palmetto. Brałaś go może przed starankami? Jak stoi w statystykach?

Gosica No niektóre na kwietniowkach (większość) to ma pare kg na plusie. Ale ja znam siebie. Jak nie robię diety i ograniczeń to tyje zawsze
Vitex brałam do owu. Już później nic. W każdym cyklu starankowym trzeba brać do owu bo nie wiaodmo czy ciąży z tego nie będzie a to jednak szkodzi.
Miętę tak samo tylko do owu pic bo może opóźniać owulacje itd.
Miciurka a Ty nie brałaś przy ostatnim planowaniu w synem castagnusa?
Na twoim miejscu jakbym się napaliła na metodę babydust to napewno bym nic nie dodawała. Jednak nie wiesz czy wogole będzie jakiś efekt odrazu w pierwszym cyklu itd. Z żurawina myśle można brać vitex.

z tym vitexem macie racje to kwestia idywidualna ja w sumie nie mialam problemow ani z owul ani z @ i nie potrzebnie bralam w zasadzie, pewnie dlatego tak podzialal na mnie, chciałam chyba podrasowac sobie cykl :)
Jak sobie radze z hemoroidami ? mam sposob od ginekologa w ostatniej ciazy pomogl i teraz tez pomaga mocze moja szanowna w wannie w nadmanganianie potasu dwa, trzy razy dziennie po 10 min bo czopki to nie dzialaja na mnie, a po za tym jak mam sobie czopka wsadzic jak boli okropnie, ja polecam szczerze te metode, powoli mi odpuszczaja mocze sie 3 dzien po 3 razy i jest poprawa.

Ana, dzięki za radę. Oby mi się nie przydała ta rada, ale w obu ciążach miałam tego typu problemy wiec przy trzeciej nie wierze ze mnie ominą.
Tak to jest z tym vitexem, czasami można przedobrzyć w druga stronę [emoji12]

Ana-jeju współczuję ekscesow :/ , "uroki ciąży" .

Imama-dzieki za info,wiesz co mi zależy na krótszych cyklach i właśnie myślę czy brać to może czy już bez kombinowania..

moj pierwszy syn jest z castagnusem ;) drugi z innych specyfików[emoji23]

Gosica dzięki za link

Napisane na SM-G935F w aplikacji Forum BabyBoom

Gosica brałam SP po poronieniu przed ta ciąża tylko. Bo wcześniej karmiłam piersią wiec nie mogłam.
W statystykach stoi średnio. Ale lukrecja również. Ja wolałam wziasc chociaż tez to różnie pisało. Nasz Millo brała i mnie skusiła [emoji6]
Miciurka Ty to widzę niezły dylemat. No nie dziwie się. Ja tez co cykl to kombinowałam i zmieniałam. Sproboj bez zobacz czy trafisz trzy dni przed bo tak z vitexem to ciężko wyczuć jak zadziała.

Ja tylko 2 cykle chce spróbować jeśli się nie uda idę do pracy [emoji23] hahaha, no wiesz denerwuje mnie że ta owulacja tak daleko, FL mam krótką chociaż bez tragedii bo 10-11dni, narazie bez niczego zobaczę tylko baby dust i może replens ewentualnie, ale mąż dalej na suplach,

Napisane na SM-G935F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
@Gosica jak dzisiaj? robiłas może test? :)

@Imama a co sądzisz o Inofoliku? Wiem że to na PCO ale ja ostatnio zazyłam dwa opakowania inozyny ze względu na nerwice. Tak myślalam czy wiesz cos na temat jej wpływu na płeć?

Jejku jak sobie wspomnę moją ciążę to tylko wzystkim takiej zyczyć. Zero mdłości, ekstra samopoczucie fizyzne i psychiczne. Pracowałam jeżdziłam autem do 2 dni przed porodem. Latałam z psem z 3 piętra. Dziecko kopało ale nie uciskało na pęcherz więc w nocy góra 1 raz siku. Jedyne co to lekka zgaga w 8-9 mies i bol miednicy w nocy. Uwielbiałam być w ciąży!

Dziewczyny a co do mnie to wracam na pole bitwy na wiosnę. Będę tu nadal bo Was lubię czytac i Wam bardzo kibicuję. Biorę teraz leki przy których nie mogę zajść w ciążę. Niestety moja psychika sprawiła mi psikusa bez powodu (po 14 latach nerwica mnie zaatakowała nie wiem czemu). Ostatnie 1,5 miesiąca były koszmarem. Teraz czuję się już dobrze, ale muszę kontunuować leki. Pocieszam się faktem że nie urodzę jesienią czego bardzo nie chciałam :) trzeba sobie jakies pozytywy znależć.

Do góry