reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

@gorligorligor tak to jest z czasem z rodziną. Moja tesciowa odwiedza nas nie powiem, ale potrafila przyjechac jak mialam pierwsze dziecko maleńkie, siedziec tydzien u nas, wnuczki na rece nie wziąść a jeszcze musialam ją ugaszczac a na prosbe o pomoc odpowiadac że musi leciec do córki, ktora wtedy była singielka i mieszkała niedaleko nas by jej poprasowac bo jest jej ciężko :/ eh temat rzeka

Już po wizycie. Mialam zwykłą bo zapomnialam powiedziec, że ma to byc usg 3 trymestru. Ale wszystko i tak zbadał i zmierzył. Mały waży 1600g. Odwrócony pleckami, że nic nie było widać oprócz pupy i placków haha
Szyjka dluga i zamknięta. Do porodu jeszcze daleko :)
Nastepna wizyta 11.01.18
To moj bedzie pewnie wiekszy jak bylam w 30 tyg to wazyl juz 1380 :-) nastepna wizyte mam 28.obstawiam juz jakos ok 2 kg :-)

reklama
@leeleeth moj mlodszy to chyba probuje rodzicow ustawiać, bo sie zrobil jakis rozdarty, wszystko na nie a moze to bunt 2 latka :) a starszy to dopiero gigus brak slow, ale daje wiecej klopotow zmartwien jak mniejszy wiadomo.
@Mikallo to przykre ze tesciowa nie kwapi sie by pomoc w koncu to tylko pare dni, moze jeszcze cos wymyslicie do czasu porodu mam nadzieje. Ciesze sie ze wszystko ok po wizycie ja mam chyba 8. 01 wizyte.
@Imama najwazniejsze ze z synkiem wszystko ok, i ze ta pepowina nie zaslania ci ujscia i idzie ku gorze.
Dziekuje wam wszystkim za slowa otuchy odnosnie porodu.

Dzikuje dziewczyny [emoji7] cieszę się ze wyniki dobre bo już się tez tym stresowałam bo sama mam wadę serca.
Gosica czynnik szczęścia myśle tutaj najważniejszy [emoji6] poprostu czasem warto wyluzować bo jak widać na moim przykładzie to nie daje gwarancji.
Całe szczęście Bezproblemowo zachodziłam w ciąże i w sumie wszystko poszło po mojej myśli.
Synek chciał być z nami taka prawda [emoji170] i tego poprostu nie idzie zmienić....

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Mikallo gratuluje wizyty, ważne ze pomierzony w miare. Mój tez niezbyt chętnie się pokazuje. Jak córka taka malusia to pewnie synek do 4 kg nie dobije [emoji6] Ja tez wole żeby po 3 kg był bo takim większym jestem zawsze przerażona

Imama fajnie że wszystko ok z synkiem i z łozyskiem no moje tez bylo nisko ale poszlo w górę więc i Twoje pójdzie.
Powiem wam że ja mam super teściów zawsze na nich mogę liczyć bo moich rodziców już nie ma...pozdrawiam

Imama gratuluję zdrowego synka ja też mam trzech no i doszła mi przyszła synowa Syn jak się pojawia w domu to już tylko ze swoją narzeczoną więc już oprócz córki pojawiła się następna kobieta a potem pewnie dojdą jeszcze dwie i będzie równowaga

Imama gratuluje synusia, tez miałam podobne zdjęcie na połówkowych i do tego czasu 3 razy synka lekarze stwierdzili Wiec o pomyłkę ciężko ale jak widać płci nie idzie zaplanować Wiec my pewnie pozostaniemy przy dwóch urwiskach :D ja miałam połówkowe w 23tyg i mały ważył wtedy chyba 450g a dzisiaj jak byłam na wizycie w 36tyg ma już 2500 ;) nie wiem gdzie on się tam mieści hehe ja przytyłam mało w tej ciąży w sumie niecałe 6kg.
Mikallo Ty chyba jesteś zaraz po mnie ;) jak nastawienie? Ja się coraz bardziej boje porodu i chciałabym jeszcze raz dostać znieczulenie zewnątrzoponowe

Dzikuje dziewczyny [emoji7] cieszę się ze wyniki dobre bo już się tez tym stresowałam bo sama mam wadę serca.
Gosica czynnik szczęścia myśle tutaj najważniejszy [emoji6] poprostu czasem warto wyluzować bo jak widać na moim przykładzie to nie daje gwarancji.
Całe szczęście Bezproblemowo zachodziłam w ciąże i w sumie wszystko poszło po mojej myśli.
Synek chciał być z nami taka prawda [emoji170] i tego poprostu nie idzie zmienić....

Gratuluję udanej wizyty :D Ważne, że z dzidziulkiem wszystko dobrze. Widać synek chciał być z Wami :D
Masz super podejscie! Nie dziwię się, że synek wybrał Ciebie na mamę :D

reklama
Majorcia i jak tam synowa? Zadowolona jesteś?
Wiadomo nie ma co się przejmować na przyszłość.... martwić się o synowe ze mi synów zabiorą (bo tak zawsze sobie myślałam) ale z drugiej str może trafic się nieodpowiedni mąż dla córki i tez makabra- tak jak moja siostra miała- całe szczęście w koncu zakończyła to wszystko.
Dlatego Ja się cieszę z ciąży i ostatnich chwil dzidzi w brzuszku i czekam i tak z ekscytacja na mojego bobo bo znów tyle się zmieni w moim i dzieci życiu [emoji7]

Do góry