reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Imama gratuluje zdrowej dzidzi, ja nie widze nic na tych zdjęciach usg, ale skoro synek, to znaczy że tak miało być.

Dziękuje.
Jest jest synek. Często lekarz patrzy na płeć dziecka od dołu od kibelka, są nóżki i co pomiędzy jest. Tutaj wkleję Ci zarys bo warto wiedzieć na co patrzeć. Nóżki złączone ale on rozszerzył na chwilkę, zreszta jakby to była córka to wargi i łechtaczka tak daleko by nie sięgały tylko mniej więcej do połowy tego
1513763799-70fa6c02c6b77aa7-aaaaaa.jpeg

7u229jcg4s0byzyg.png

reklama
@Imama aaa faktycznie! Dziękuje za zaznaczenie. Widac nóżki, ugięte kolanka i stopki, no i między nogami sa kulki. Swoją drogą to chłopcy sie rodzą z wielkimi narządami :D Później dziecko rośnie a elementy sie wyrównują haha, ale pamietam te wielki różowe worki. Trzeba było odsunąć żeby umyć pachwinki.

Imama gratulacje, zazdroszczę synka[emoji6] pamiętam jak kilka lat temu jeszcze nie miałam dzieci i byłam fanką serialu "rodzinka.pl" to marzyła mi się taka rodzina- Ja, mąż i trzech synów[emoji4]

Zachodze w głowę jak to możliwe że praktycznie każda z Was ma jednego, dwóch, trzech...synów. Jak to Wam się udało? Może to ten młody wiek? Myślę że ja z moimi 32 to chyba marne szanse na syna..

Ja jak już pisałam zużywam zakupione suplementy i odpuszczam. Skoro Tobie po takich przygotowaniach nie wyszła córka to ja też tego nie przeskocze. Będzie co ma być.

Pozdrawiam Was wszystkie.

Napisane na SM-J510FN w aplikacji Forum BabyBoom

BBAnna to akurat siusiak był hehe bo rozczulił i było widać a jajka to o dziwo nie widziałam. U syna drugiego inaczej wyglądało ale to każde usg inaczej
Kinga ah a Ja bym dużo dała za ta córkę a nawet trzy [emoji7] na wiek nie patrz bo mówię ci mam dobra znajoma co męża brat ma 6(!) córek, drugi brat 2 córki oni mieli córkę za młodu i jak miała 38 a on 45 lat to syn im wyszedł! Nikt w to z rodziny nie wierzył a widzisz da się

Ja nie chce tu zniechęcać Was absolutnie, naprawdę. Próbujcie. Będziecie spokojniejsze. Bo to i tak zawsze było 70-80% szans wiec zawsze można być w tych 20 a jednak myśle ze warto chociaż coś pozmieniać i zrobić inaczej niż w poprzednich ciążach.
Na kwietniowych z GD to akurat te co chciały synów maja synów po planowaniu wiec głowa do góry, JA trzymam kciuki

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

I wiecie co wydaje mi się ze tu poprostu jest mało matek co chce mieć synów a ma dużo córek bo z kim nie rozmawiam to jak matka ma córkę to jest spełniona i pewnie nie planuje i nie kombinuje.

Imama, może masz takie odczucia bo sama pragniesz córki, ale ja znam większość kobiet pragnących syna. Wydaje mi się że wynika to też skąd pochodzimy. Na wsiach (pewnie nie wszystkich, nie generalizuję) decenia się synów bo to jeszcze zaściankowe myślenie że syn to duma. W innych przypadkach mąż naciska, choć zawsze wtedy się zastanawiam czy ma świadomość, że ożenił się z kobietą i wobec tego jak ją szanuje skoro kategorycznie nie chce córki. Skrajne przypadki idiotyzmu i buractwa... Rozumiem pragnienie dziecka określonej płci. Ale jak ktoś odrzuca swoje dziecko ze względu na płeć to naprawdę powinien zasięgnąć porady psychologa, bo to nie jest normalne i mówię to z troski a nie wytykając komuś głupotę..

@Imama
Dzisiaj o Tobie myślałam, o Teoim synku pod sercem i tak sie wzruszyłam, ze łzy mi poleciały. To będzie wyjątkowe dziecko. Będzie ukochanym synkiem. I tak sobie pomyslałam, ze jak u mnie będzie kolejny chłopczyk to tez cudnie [emoji7]

No właśnie zastanawiam sie czy nie iść na żywioł i już zacząć. Jakie hormony zrobić?
Dopiero dostałam lukrecję, wiec chciałam odczekać ze dwa miechy.
Czy pokrzywy tez dawać ślubnemu?

Swoją droga ta ja tez znam tylko mamy chcące chłopców. Dwie kombinowaly na synów [emoji17] i wyszły córeczki.

@kinga_z1 możesz dowolnie wybierać wiek od 18 do 38 lat, u mnie sami synowie [emoji7]

Czy te moje starania możecie zweryfikować?

Unikam śniadań, 3-4 kawy z cynamonem.

Dieta niby le [emoji6]
Wg aplikacje ciąż przekraczam normy dla proteino tłuszczy [emoji85]
Matko jakie to dla mnie trudne.

Jem słodkie bułki, twaróg, mleko 2-3 szkl, jogurty.
Tylko białe mięso, warzywa.
Nie jem ziemniaków, pomidorów, bananów.
Używam sezamu czarnego i kurkumy.
Herbata tylko owocowa, liście malin, mięta zielona.
Błonnik,
Zaczęłam ćwiczyć, dwie godz co drugi dzień.
Codziennie spacery intensywne.

Suplementy:
Ja
Vitex, ca, mg, vit c

Mąż
Ole, lukrecja, szyszki chmielu, zurawina(?)

Czy wit b complex i kwas foliowy to mojemu czy sobie aplikować?

Ze staranek to chciałam raz w płodne, blisko owu lub w sama ovu.
Zakwaszanie to sylk (?) dobrze kombinuje?
I nie wiem czy j&d po 10 min to nie przesada?

Cos jeszcze? Jakieś sugestie?

Znowu mam plamienia, i bolą mnie plecy i brzuch. Może @ sie rozkręci [emoji57]

Ostatnia edycja:
reklama
@kinga_z1 ja majac 34l urodzilam syna i w wieku 22 lat rowniez syna teraz mam 36 i lekarz widzi corke jedyne co teraz zmienilam to tylko przytulanka byly czeste co drugi a nawet codziennie w okresie okoloowulacyjnym i wszystko odpuscilam oprocz siemienia i kwasu foliowego, a maz lykal salfazin i imbir.
@Imama tez mam takie zdjecia jak z kibelka robione, od dołu, ale to z ostatnim synem i widac ewidentwnie przyrodzenie, nie bylo mowy o pomylce, a teraz malo co widac.
@leeleeth aby to byla małpa tego ci zycze :) a za jakis czas bede zyczyc aby jej nie bylo :D

Ostatnia edycja:
Do góry