reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Mikallo Ty chyba jesteś zaraz po mnie ;) jak nastawienie? Ja się coraz bardziej boje porodu i chciałabym jeszcze raz dostać znieczulenie zewnątrzoponowe
Jejku Ty zaraz bedziesz miała ciążę donoszona! Ja sie jeszcze nie stresuje porodem bo jeszcze mam czas :) Myślę, że po sylwestrze stres mnie dopadnie. Ja nie mam złych wspomnień z porodu wiec i stres jest mniejszy, a rodzilam sn bez znieczulenia. Za to boje się, że przegapie poczatek porodu haha
Bedzie dobrze! Mam nadzieję, że dostaniesz znieczulenie bez gadania i szybko dzidzia przyjdzie na świat :) na kiedy masz termin?
Zazdroszczę wagi, ja juz mam 9kg na plusie a jeszcze 8tyg do terminu :/ niestety w tej ciąży strasznie mnie do slodkiego ciągnie...

Ostatnia edycja:
reklama
Imama gratuluje synusia, tez miałam podobne zdjęcie na połówkowych i do tego czasu 3 razy synka lekarze stwierdzili Wiec o pomyłkę ciężko ale jak widać płci nie idzie zaplanować Wiec my pewnie pozostaniemy przy dwóch urwiskach :D ja miałam połówkowe w 23tyg i mały ważył wtedy chyba 450g a dzisiaj jak byłam na wizycie w 36tyg ma już 2500 ;) nie wiem gdzie on się tam mieści hehe ja przytyłam mało w tej ciąży w sumie niecałe 6kg.
Mikallo Ty chyba jesteś zaraz po mnie ;) jak nastawienie? Ja się coraz bardziej boje porodu i chciałabym jeszcze raz dostać znieczulenie zewnątrzoponowe

Dziękuje [emoji8] a tam dwójka, może się Wam zachce trojeczki i akurat córeczka będzie. Jak patrzę na synów jak się fajnie bawią i przytulają to naprawdę mogłabym mieć więcej dzieci. Ale patrząc realistycznie to kończymy przygodę i będę dbać o to co mam.
Ja tam dobrze widziałam co tam dynda wiec nie ma mowy o pomyłce chociaż mąż już pytał czy coś nie odpadło..
Zazdroszczę wagi. Ja to muszę przystopować bo już 8 kg na plusie hehe. A miałaś wcześniej znieczulenie? Ja to tez strasznie się boje. Pierwszy to niewiadoma, drugi to już wiedziałam ale nie do końca a teraz to już szok i mętlik w głowie.

7u229jcg4s0byzyg.png

A powie mi któraś z mam czy w ciąży krzywa cukrowa była blisko górnej granicy normy bo w poprzednich miałam super a teraz to tak ledwo czy to moze sie zamienic w cukrzyce ciazowa? Mi po 2 godz prawie w ogóle nie spadł...

@Mikallo @gorligorligor to macie podobnie jak ja. Tylko u mnie i rodzice i teście rzut beretem... a jak ze starszym do szpitala musiałam to teściowie pojechali na wczasy

@Imama super, że synek zdrowy. Ja tam jajek nie widzę [emoji85][emoji87]
Gratuluje. Najważniejsze, że Malusi zdrowy i że łożysko poszło górę! [emoji3]
Łooo ale dużo zrobiłaś [emoji15] i jak z tego córki nie ma to nie ma szans na zaplanowanie...
@andzelisia No właśnie dochodzę do tego samego wniosku, o kant te całe planowanie....

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Ja teraz mam 31+5 wiec chyba porownywalnie :) Niech bedzie mniejszy, łatwiej bedzie urodzić :D Cora urodzila się z waga 3050 i 51,5cm długa:D
z ta waga to jeszcze nic przesadzone :) mi nigdy nie chce mowic ile ma plod, bo mowi ze to nic pewnego w ostatniej ciazy tez nie mowil sama dopytywalam ,a teraz to tylko ze w normie dzieciatko, i ze 3cie dziecko najczesciej wagowo podobne do pierwszego.
@Imama ja to caly czas mam w glowie, zebym byla ze 3 lata mlodsza to moze bym jeszcze pomyslala o 4 tym :D
@PrzyszłaMama87 jejku ty juz 36 tydz na kiedy masz termin?

Majorcia i jak tam synowa? Zadowolona jesteś?
Wiadomo nie ma co się przejmować na przyszłość.... martwić się o synowe ze mi synów zabiorą (bo tak zawsze sobie myślałam) ale z drugiej str może trafic się nieodpowiedni mąż dla córki i tez makabra- tak jak moja siostra miała- całe szczęście w koncu zakończyła to wszystko.
Dlatego Ja się cieszę z ciąży i ostatnich chwil dzidzi w brzuszku i czekam i tak z ekscytacja na mojego bobo bo znów tyle się zmieni w moim i dzieci życiu [emoji7]

Imama zadowolona jak widzę jak się o niego troszczy to myślę sobie że już nie muszę się o niego tak martwić zjawił się ktoś kto mnie w tym wyręczył Teraz jak się pochorowal to już nie ja robiłam herbatki Wiadomo że to różnie bywa ale ja mam jeszcze tego małego szkraba i myślę żeby tylko udało mi się go odchować a chłopców niech zabierają byle fajne dziewczyny

Imama zadowolona jak widzę jak się o niego troszczy to myślę sobie że już nie muszę się o niego tak martwić zjawił się ktoś kto mnie w tym wyręczył Teraz jak się pochorowal to już nie ja robiłam herbatki Wiadomo że to różnie bywa ale ja mam jeszcze tego małego szkraba i myślę żeby tylko udało mi się go odchować a chłopców niech zabierają byle fajne dziewczyny

Nie umiem spbie tego wypbrazic, że wkrótce troskę o synka przejmie inna kobieta [emoji33]
To takie odległe ....[emoji55]

atdc9vvjktz16vlw.png

Majorcia fajnie jak trafi na fajna dziewczynę. Każda matka się przejmuje wiadomo.
Leeleeth ty tak naprawdę jak chcesz to i masz parcie i grzeczny jest Emilek to badaj hormony i wio starajcie się co 4 dzień. Ja bym tak zrobiła. Bo mała różnica wieku i hormony pewnie dziewczynkowe przy kp i zaraz po porodzie [emoji6]

reklama
Do góry