reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Imama, nie mogę się doczekać Twojego usg oby wszystko było OK. Trzymam moocno kciuki.
Dugme, ja również nie widzę fotki ze zdjęciem nuba.
Majorcia, starania zaczynamy w najbliższy piątek, dopiero 5:6 dc ale w tym cyklu działamy co 4 dni., a ze w sobotę wyjeżdżamy to ostatni dzwonek na przytulanka będzie w pt, a potem po powrocie we wtorek ;)- akurat 4 kolejne dni. Eh bardzo marze to 2 kreseczkach.
Ana, pamietam Twoje staranka a można powiedzieć masz już z górki.

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

reklama
@Imama no to trzymam kciuki za jutrzejsza wizyte :) przygotowania do swiat? no ida ida powloli, ale do przodu ,mąz mi nakazał sie oszczedzac, zebym czasem za predko nie urodzila, bo nie mamy z kim najmlodszego w razie czego zostawic, bo dopiero po nowym roku tesciowa przyjezdza w polowie stycznia
@leeleeth Twoj kroliczek ma juz 3 mce ponad :) ja tez sie doczekac nie mogłam i zla bylam ze musze czekac rok po CC zeby zaczac staranka, a ze nie masz jeszcze miesiaczki to nic, przylezie niebawem :) a jak tam Twoj kroliczek grzeczny? zdrowy? I masz racje matki synow chyba zawsze widza jajka na Usg :D do teraz nie potrafie uwierzyc, ze byc moze pipka sie tam chowa i chyba uwierze dopiero jak zobacze przy porodzie.
@Gosica tez Ciebie pamietam :) i trzymam kciuki za szczesliwy cykl. :)
@Majorcia zdrowka, nas tez dopadly jakies wiruski poprzeziebiani wszyscy lacznie ze mna, nosy zasmarkane...
A swoja droga zaczynam sie bac porodu glupie? moze, ale świadoma CC bede miała pierwszy raz i powinnam sie cieszyc, bo o to mi chodziło, moge sobie zaplanowac wszystko, a zamiast tego zaczynam srać w gacie :baffled:

Ana, myśle ze to normalne ze im blizej porodu tym większe obawy-nawet jeśli to kolejny poród. Chociaż u Ciebie pierwsza cesarka-masz wskazania medyczne? Mąż ma racje, niech dzidziuś posiedzi ile może, każdy tydzień na wagę złota wiec się oszczędzaj.
Imama, jak nastroje przed usg?
Leeleth, nie ma metody dającej 100%gwarancjina płeć dziecka. My tworzymy teorie itd a natura zrobi swoje [emoji51]

Imama - kochana udanego usg! Oby dzidzia się pokazała :*

Ana-oszczedzaj się dużo !

Gosica - powodzenia w tym cyklu !! Kciuki mocne

Napisane na SM-G935F w aplikacji Forum BabyBoom

@ana. Króliczek jest wymarzonym dzieckiem. Ładnie śpi, przesypia całe noce. Ładnie je. Nie miał specjalnie kolek. Ot takie bezproblemowe dziecko [emoji3] teraz zaczyna już gadac i uśmiechać sie wiec to bajka. Gorzej z tymi starszymi bo sie rozregulowali. Biją sie, krzyczą i wszystko strasznie psują. Wymuszają płaczem itp także czasem łeb jak baniak na kapustę [emoji33]
Uwierz w swoją pipke, niech rośnie zdrowo [emoji1307]
Co do porodu to ja tak sie bałam trzeciego. Irracjonalnie ale jednak...
cóż porod to jednak zawsze wielka niewiadoma a mając ta świadomość trudno nie czuć leku. Nie martw sie na zapas [emoji1307][emoji1307][emoji1307]

@Gosica ano prawdę mówisz... my swoje a natura swoje....
Nie lubię [emoji87]

Nadal mam problem z dieta. Wciąż przekraczam wartości tłuszczu i protein[emoji17]
Zaskoczyło mnie to, myślałam , ze spoko koło samo pójdzie a to kosztuje mnie mega dużo kombinowania. W zgodzie z aplikacja nie często sie udaje. Ale kalorie trzymam [emoji1320]

:) czas tak leci, tyle spraw. W zeszły czwartek byłam u gin.a dziś już wtorek.
Tak mąż się mizialił i wczoraj w końcu były serducha. A dziś robię test i pokazuje owulację (24h). No jeśli zajdę wciążę, to ponownie wyjdzie bardziej w stronę chłopca. Niewiele zdążyłam jeszcze zrobić z tego całego planowania :( no i mieliśmy to całe tsh unormować. Jak wyjdą 2 kreski to będę biegiem do jakiegoś endo lecieć po hormony, bo czas nagli, jeśli nic nie wyjdzie, to idziemy obraną drogą. Badania, decyzja gin.ewentualnie hormon na tsh i dopiero starania (ostatnio mialam tsh 3,4). Męża uduszę!!!

Wkoncu po ublaganiu bratowej przyjedzie mi do dzieci. Ale będzie sajgon bo ona z trójka w tym 9 miesięczny bobo. Myślałam ze już odwoływać będę musiała wizytę.
Ale idę na 14:15 także kciuki się przydają. Mam nadzieje ze wszystko będzie Ok.
Ana chyba każda z nas się boi porodu. A ty jak masz zaplanowane to myśle ze większy strach ale to tuz przed bo tak to nigdy nie wiadomo kiedy nas łapnie. Leżałam z taka dziewczyna w szpitalu i jej to było piąte dziecko i nigdy nie zapomnę jak ona się bała.
Leeleeth No to nic tylko robić dzieci jak takie maluchy grzeczne. Wiadomo, straszę to już maja swoje humorki i etapy.
Gosica troszku stres jest wiadomo ale cieszę się ze zaraz będzie po i mam nadzieje ze będzie wszystko w normach to się uspokoję bo to jednak takie poważne i dokaldne usg.
Miciurka pewnie jajka i siurek będzie hehe ale mam nadzieje ze chociaż foto dostanę

reklama
@Imama kciuki za wizytę! Daj znac zaraz po :)
Ja mam dzis USG 3 trymestru :) mam nadzieję, że przed wizytą zobacze jeszcze info od Ciebie :D
@ana. to nic dziwnego, że boisz się porodu. Ja mam bardzo dobre wspomnienia z 1 ale i tak się boję. Mam wieksza świadomość co może pójść nie tak, no i gdzies z tylu głowy myśl, że jak nikt mi do córci nie przyjdzie to bede musiała rodzic sama :(

Do góry