reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Imama, nie mogę się doczekać Twojego usg oby wszystko było OK. Trzymam moocno kciuki.
Dugme, ja również nie widzę fotki ze zdjęciem nuba.
Majorcia, starania zaczynamy w najbliższy piątek, dopiero 5:6 dc ale w tym cyklu działamy co 4 dni., a ze w sobotę wyjeżdżamy to ostatni dzwonek na przytulanka będzie w pt, a potem po powrocie we wtorek ;)- akurat 4 kolejne dni. Eh bardzo marze to 2 kreseczkach.
Ana, pamietam Twoje staranka a można powiedzieć masz już z górki.

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

reklama
@Imama no to trzymam kciuki za jutrzejsza wizyte :) przygotowania do swiat? no ida ida powloli, ale do przodu ,mąz mi nakazał sie oszczedzac, zebym czasem za predko nie urodzila, bo nie mamy z kim najmlodszego w razie czego zostawic, bo dopiero po nowym roku tesciowa przyjezdza w polowie stycznia
@leeleeth Twoj kroliczek ma juz 3 mce ponad :) ja tez sie doczekac nie mogłam i zla bylam ze musze czekac rok po CC zeby zaczac staranka, a ze nie masz jeszcze miesiaczki to nic, przylezie niebawem :) a jak tam Twoj kroliczek grzeczny? zdrowy? I masz racje matki synow chyba zawsze widza jajka na Usg :D do teraz nie potrafie uwierzyc, ze byc moze pipka sie tam chowa i chyba uwierze dopiero jak zobacze przy porodzie.
@Gosica tez Ciebie pamietam :) i trzymam kciuki za szczesliwy cykl. :)
@Majorcia zdrowka, nas tez dopadly jakies wiruski poprzeziebiani wszyscy lacznie ze mna, nosy zasmarkane...
A swoja droga zaczynam sie bac porodu glupie? moze, ale świadoma CC bede miała pierwszy raz i powinnam sie cieszyc, bo o to mi chodziło, moge sobie zaplanowac wszystko, a zamiast tego zaczynam srać w gacie :baffled:

Ana, myśle ze to normalne ze im blizej porodu tym większe obawy-nawet jeśli to kolejny poród. Chociaż u Ciebie pierwsza cesarka-masz wskazania medyczne? Mąż ma racje, niech dzidziuś posiedzi ile może, każdy tydzień na wagę złota wiec się oszczędzaj.
Imama, jak nastroje przed usg?
Leeleth, nie ma metody dającej 100%gwarancjina płeć dziecka. My tworzymy teorie itd a natura zrobi swoje [emoji51]

Imama - kochana udanego usg! Oby dzidzia się pokazała :*

Ana-oszczedzaj się dużo !

Gosica - powodzenia w tym cyklu !! Kciuki mocne

Napisane na SM-G935F w aplikacji Forum BabyBoom

@ana. Króliczek jest wymarzonym dzieckiem. Ładnie śpi, przesypia całe noce. Ładnie je. Nie miał specjalnie kolek. Ot takie bezproblemowe dziecko [emoji3] teraz zaczyna już gadac i uśmiechać sie wiec to bajka. Gorzej z tymi starszymi bo sie rozregulowali. Biją sie, krzyczą i wszystko strasznie psują. Wymuszają płaczem itp także czasem łeb jak baniak na kapustę [emoji33]
Uwierz w swoją pipke, niech rośnie zdrowo [emoji1307]
Co do porodu to ja tak sie bałam trzeciego. Irracjonalnie ale jednak...
cóż porod to jednak zawsze wielka niewiadoma a mając ta świadomość trudno nie czuć leku. Nie martw sie na zapas [emoji1307][emoji1307][emoji1307]

@Gosica ano prawdę mówisz... my swoje a natura swoje....
Nie lubię [emoji87]

Nadal mam problem z dieta. Wciąż przekraczam wartości tłuszczu i protein[emoji17]
Zaskoczyło mnie to, myślałam , ze spoko koło samo pójdzie a to kosztuje mnie mega dużo kombinowania. W zgodzie z aplikacja nie często sie udaje. Ale kalorie trzymam [emoji1320]

:) czas tak leci, tyle spraw. W zeszły czwartek byłam u gin.a dziś już wtorek.
Tak mąż się mizialił i wczoraj w końcu były serducha. A dziś robię test i pokazuje owulację (24h). No jeśli zajdę wciążę, to ponownie wyjdzie bardziej w stronę chłopca. Niewiele zdążyłam jeszcze zrobić z tego całego planowania :( no i mieliśmy to całe tsh unormować. Jak wyjdą 2 kreski to będę biegiem do jakiegoś endo lecieć po hormony, bo czas nagli, jeśli nic nie wyjdzie, to idziemy obraną drogą. Badania, decyzja gin.ewentualnie hormon na tsh i dopiero starania (ostatnio mialam tsh 3,4). Męża uduszę!!!

Wkoncu po ublaganiu bratowej przyjedzie mi do dzieci. Ale będzie sajgon bo ona z trójka w tym 9 miesięczny bobo. Myślałam ze już odwoływać będę musiała wizytę.
Ale idę na 14:15 także kciuki się przydają. Mam nadzieje ze wszystko będzie Ok.
Ana chyba każda z nas się boi porodu. A ty jak masz zaplanowane to myśle ze większy strach ale to tuz przed bo tak to nigdy nie wiadomo kiedy nas łapnie. Leżałam z taka dziewczyna w szpitalu i jej to było piąte dziecko i nigdy nie zapomnę jak ona się bała.
Leeleeth No to nic tylko robić dzieci jak takie maluchy grzeczne. Wiadomo, straszę to już maja swoje humorki i etapy.
Gosica troszku stres jest wiadomo ale cieszę się ze zaraz będzie po i mam nadzieje ze będzie wszystko w normach to się uspokoję bo to jednak takie poważne i dokaldne usg.
Miciurka pewnie jajka i siurek będzie hehe ale mam nadzieje ze chociaż foto dostanę

reklama
@Imama kciuki za wizytę! Daj znac zaraz po :)
Ja mam dzis USG 3 trymestru :) mam nadzieję, że przed wizytą zobacze jeszcze info od Ciebie :D
@ana. to nic dziwnego, że boisz się porodu. Ja mam bardzo dobre wspomnienia z 1 ale i tak się boję. Mam wieksza świadomość co może pójść nie tak, no i gdzies z tylu głowy myśl, że jak nikt mi do córci nie przyjdzie to bede musiała rodzic sama :(

Do góry