reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Biedronka No mam nadzieje ze przyjdziesz z pozytywem świątecznym.
Gosica jaka strategia na ten cykl?
Miciurka i jak tak będziesz dzisiaj u tego lekarza? Trzymam kciuki żeby wszystko z fasoleczka było wporzadku
Mamasynkow jeśli chodzi o potty shot to akurat w 13 tc nie powinno się go robić bo to raczej nie miarodajne. Ale wyrostek mega prosty co wskazuje na córkę. Na forum na fb to tylko pare razy była sytuacja ze nub dziewczynkowy a chłopczyk był. Wiec to jakieś 5-10% szans na chłopca wiec bardzo mało.

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

reklama
Cześć dziewczyny byłam u lekarza wczoraj Ale mi nie miałam siły pisać bo późno wróciliśmy

Info jest takie - Dziecka nie będzie , Nie tym razem czyli w sumie tak jak czulam jednak testy prawde Ci powiedza

może spróbujemy w styczniu czy lutym będę jeszcze dzwonić i gadać z lekarzem jutro bo zapomniałam się zapytać dwie rzeczy

najprawdopodobniej to była pozamaciczna! ,której organizm sam zaczął się "pozbywac" mówi że gdyby hcg wyszło dodatnie to by mnie kierował od razu do szpitala na zabieg ale że wyszło ujemne to mam się obserwować i w razie nagłego bólu szybko szpital,
Dostanę krwawienia normalnie i powinno wszystko się rozwiązać samo

Trochę mnie wystraszyl

Napisane na SM-G935F w aplikacji Forum BabyBoom

@Gosica ja mam przerwę i w tym cyklu celowo nie współzylismy w owu. Dzisiaj mam jakos 16 dc. Musze sie wspomagac trochę lekami, więc starania tymczasowo nie wchodza w grę. Nie wiem skąd u mnie te stany nerwicowe, przyszły nagle i zupełnie bez powodu. Kiedyś miałam taki epizod 3-4 miesiące z życia, ale to było 13 lat temu!!! Mam nadzieje że tak jak wtedy znikną bezpowrotnie.
Tak poza tym ja raczej nie chcę urodzic w miesiącach padziernik - grudzień więc może to i lepiej żebym do wiosny zrobiła przerwę w staraniach, z drugiej strony czas ucieka nieubłaganie:( Myślę że życie samo zadecyduje jak to bedzie.
PS. Moja szwagierka ma juz termin CC na 27 grudnia. Wczoraj sie z nią widziałam, ma mega dużą "piłkę" :D za 2 tygodnie utuli drugiego synka.

Oj Miciurka ściskam, współczuje. Ale dobrze ze już wiesz i w sumie dobrze ze bez szpitala.
Mam nadzieje ze szybko nadejdzie @ i myśli skoczą na planowanie następne [emoji7]

@Miciur-ka o kurcze pozamaciczna? Jesli tak, to chociaż dobrze, ze organizm sam sie uporał. U mnie przy pozamacicznej HCG skakało z 300 do 520 max i nie mogli jej zobaczyć, ale w końcu po miesiącu obserwacji dostrzegli w jajowodzie coś mikroskopijnego . Dodam że w tym czasie mialam okres i ciągłe plamienia. U mnie zamiast zabiegu laparo był zastrzyk z chemii po którym nie monza zajsc w ciaze 3-6 miesiecy. Beta do zera spadła mi w 2 tygodnie od zastrzyku (a maj-sierpien zakaz starań :( )Więc w tej sytuacji skoro i tak nie ma u Ciebie ciąży w macicy to dobrze że beta ujemna bo tym szybciej będziesz mogła sie na nowo starać kochana!

Imama, jeszcze nie wiem jak podchodzić do kolejnych staranek. Może teraz zechcemy spróbować raz blizej ovu lub co 4 dni, ale alezy jak wyjdzie ovu czy po świętach w tamrajcie itd. Mamy wyjazdowe święta wiec może nie być szans na przytulanka [emoji51]
Jeszcze trzymam męża na Lukrecji, jeśli nie zajdę w kolejnym cyklu to wtedy odstawię lukrecję i wdrożę szyszki.
Miciurka, szkoda ze nie wyszło ale dobrze ze nie nastawiałas się na ciaze, dzięki temu łatwiej przyjąć te wiadomość. Trzymam kciuki żebyś nie musiała już odwiedzać szpitala.
Bb_Anna, rzeczywiście wspominałaś o przerwie, skleroza u mnie się kłania. Mi jeśli chodzi o termin porodu to już wszystko jedno, może być jesień i zima, chce już być w ciazy.

Miciurka, wobec tego kciuki za następny cykl. Jeśli obyło się bez niczego to myślę że można starać się od razu [emoji4]

BB_Anna, tak naprawdę żadnego znaczenia nie ma termin porodu. Cały rok się dzieci rodzą. Ja urodziłam we wrześniu i też byłam przerażona że będzie lato gorąco A ja z brzuchem. Lata nie było gorącego i przynajmniej mogłam wsunąć japonki na stopy[emoji4] grudzień też brzmi fajnie bo lato z małym brzuchem a potem na święta z maluszkiem. No i zawsze jubilat jest najmłodszy z towarzytwa[emoji4] Każdy termin ma swój urok[emoji4] także do dzieła i nie patrz na to[emoji4]

Ja nie wiem co u mnie. Miałam robić monitoring taki skrupulatny. Zawsze owu mam 15dc. Wczoraj 12dc a na usg brak pęcherzyka. Lekarz twierdzi że już po bo zobaczył płyn w zatoce Douglasa i chyba ciałko żółte. Śluz był rozciagliwy ale tylko przedwczoraj a zawsze miałam kilka dni. Temperatura niska i testy owu negatywne....[emoji53] zastanawiam się czy w ogóle ten cykl był owulacyjny czy może jednak nie. Jak jutro temp nie podskoczy to raczej bez owulacji. Styczeń tuż tuż a u mnie d... [emoji53] pobralam dziś krew na tsh zobaczyć jak wygląda bo ostatnio było 2,8....

Napisane na SM-J510FN w aplikacji Forum BabyBoom

Kinga, masz racje każdy miesiąc porodu ma swój urok [emoji12]
Orany dziwny cykl, szkoda gdyby okazał się bezowulacyjny. Chyba, ze obu była tylko wcześniej niż zwykle. A staraliście się, czy spisujesz ten cykl na stratę?

Tak organizm sam zwalczył że nie trzeba zabiegu uff... "fart"..

Ale lekarz powiedział że do kontroli w styczniu czy już tego nie ma no i zakaz starań na 3 miesiące :/ bu

Napisane na SM-G935F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Wszyscyśmy się mylili :) taka myśl, a co ma być to będzie

Dziękuję Wam za życzenia i gratulacje :*
Mała jest bardzo grzeczna, dużo śpi i je jak smok hihi
Czuję świetnie aż sama jestem w szoku, że tym razem tak szybko doszłam do siebie :) co prawda jeszcze trochę boli, ale tyle to nic.
A to moja iskierka z brudna mordką od mleczka [emoji7]
1513181393-92dd2cfc1c0a3510-aaaaaa.jpeg

Następna do rozpakowania w kolejce jak dobrze pamiętam jest @PrzyszłaMama87 i @Mikallo powodzenia!

A pozostałym mamom nadal życzę dwóch upragnionych kreseczek i spełnienia marzeń [emoji178][emoji170]

Do góry