reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Imama, j&d robiłam po 2/3 minutach. Myśle ze ta lukrecja mogła sporo osłabić plemniki. Lukrecji mąż niebierze już ponad miesiąc. OLE łyka cały czas. Już sama nie wiem, napaliłam się żeby mieć jedno przytulanko w dni płodne, moze rzeczywiście to e4d będzie lepsze [emoji849]Teraz jeszcze nie wiem co z tym clo. Moze na kolejny cykl go odstawić a z kolei zacząć łykać soję.wiesz cos więcej na temat tego suplementu? Gdzieś kiedyś czytałam staranka jednej z dziewczyn, dokładnie jak u mnie 2 cykle clo, potem już bez ale z soya i doczekała się córki.
Tak jak piszesz, zawsze jakieś pocieszenie jest, płodność spadła to większe szanse na dziewczynke-podbudowała mnie trochę ;)
Kitqa, tak jest! Na pewno się nie poddam i walczę dalej o swoje marzenie. Kolejny cykl czeka!
Mama-synków, powoli gratuluje i dziękuje za wpis. Taki post naprawdę buduje i daje nadzieje, ze może i mi/nam się uda [emoji12]trzymam kciuki, żeby nic nie urosło i nadal była zdrowa .Jestem świeżo w miarę wyszkolona jeśli chodzi o nuby, ale tez bym oszacowała dziewczynke. Jeśli jest to zdjęcie z 13 tyg to na 99% dziewczynka, nub płaski jak stol ;)
Miciurka, testuje testami plytkowymi, raczej z tych lepszy h zakupione w aptece. Nie łudzę się ze w tym cyklu zaskoczyło. Szykuje się do kolejnych staranek.

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

reklama
Dzieki dziewcYny za komentarze.. moze zaczne w wierzyć w te corke

Moze to smoeszne , ale jedyne co u mnie by sie sprawdzilo to chinski kalendaz... z 3ma synami i teraz niby dziewczynka by sie zgadzala , no i metoda Jonasa..czyli ta księżycowa.( w zaleznosci w jakim znaku zodiaku jest ksiezyc w momencie zaplodnienia/ owulacji) taka keat płec dziecka). laska mi sprawdzala i wielu innym osobom jeszcze jak nie znalam plci i obstawiala dziewczynke. No ale w takie cudasne metody nie kazdy wierzy, a mi ..jak juz zaciążylam to nie szkodzilo sprawdzić.

Mama synkow- ja myślę że to może ta tabletka jednak u Ciebie przewazyła z powodu tych uplawow czy coś , skoro mowisz ze podobbie z synem mialas,js akurat w kalendarze nie wierzę bo wg jednego mam dwie córki wg drugiego syna i córkę (A mam dwóch synkow), Ale według tej metody baby dust ktora ja wlasnie tez sobie zapozyczylam na moje starania to u Ciebie bardziej by się ku dziewczynce skłaniało bo 2 dni przed owulacja I 1 dzień przed to tak 50/50 z większym naciskiem na płeć żeńska , mam nadzieję że zostanie u was ta dziewczynka a kiedy masz polowkowe ?
Była tu też jedna staraczka która czasem wpada napisać co u niej to też wpadka i córka będzie ;)

Belle-wszytsko co robię z męża strony to żeby osłabić plemniki męskie i dać tym żeńskim szansę :) , niby wg jednej metody nie ma różnicy czy jest abstynencja czy jej nie ma ale mój mąż ma takie herosy plemniki że ja to zastosuje co się da [emoji23]

Gosica - soja ponoć też dobra , gdzieś coś czytalam.o staraniach że laska brała soje też jej wyszła córka , ciekawe czy można z clo łączyć (trzeba poczytac ciekawi mnie to) ps. Dołączę do Ciebie w styczniu jak u mnie okaże się fałszywy alarm a czuje że tak będzie

Zwariuje dziś z moimi facetami wszyscy wyja ..

Napisane na SM-G935F w aplikacji Forum BabyBoom

Miciurka a u mnie różnie. Raz lepiej raz gorzej.
Mama-synków Ja myśle ze jak nam pisana córka to obojętnie co by się nie zadziałało to będzie dziewczynka i odwrotnie oczywiscie. Wątpię żeby jeden czynnik te zakwaszenie coś dało bo jednak jak dziewczyny faktycznie patrzą na te pH to kontrolują je co 3 h bo to wzrasta i trzeba aplikować nastapna dawkę. Zreszta teorie z pH obalili naukowcy i podobno i XX i XY mogą żyć w niskim pH.
Miałaś bardzo mała różnice między pierwszymi synami bo tylko rok, tak? Karmiłaś wtedy piersią jak zaszłaś w następna ciąże? Z tego to powinna być właśnie dziewczynka. Ale tu nic nie ma 100%
Rozumie ze szkoda kasy bo tu święta na karku ale nub serio dziewczynkowy! Wiec zobaczysz będzie córka [emoji171]
Gosica wiem ze facet powinien jak najwiecej soji a u kobiet to może iść na odwrót. Czytałam ze często weganki maja jednak synów ze względu właśnie na ta soję. Na bank pisała o tym Atomic ostatnio. Bo Ja dużo soi przy drugim synu jadłam tzn piłam w postaci mleka sojowego i w sumie hamburgery sojowe itd. Teraz unikałam.
Mam na instagramie dużo weganek i maja one w większości synów bo podobno właśnie ta soja. Interesowało mnie to bo one maja typowe diety LE. Wiec to analizowałam.
Belle ale na osłabienie możesz zastosować codzienny sex (z zabezpieczeniem) a jedne docelowy w płodne bez zabezpieczenia. Nie musi być to abstynecja.

A i probiotyki są na chłopczyków Belle. Antybiotyki u kobiet podobno tez ale to różnie bo niektóre maja córeczki po. Facet na antybiotykach to tez podobno sprzyja poczęciu córki.

A co do kawy to nie chodzi o zakwaszenie itd. W sumie nie wiadomo dlaczego działa ale niby w statystykach jest wysoko wiec to dziewczyny stosuja- duże ilości kawy

7u229jcg4s0byzyg.png

No właśnie z tym obniżeniem sprawności żołnierzykow to abstynecja mi nie pasowała,raczej częste "opróżnianie zbiorników".
Kawa to u mnie konieczność i lubię więc przyjemne z pożytecznym.
M był ostatnio chory więc to też chyba wpływa na jakość?

No właśnie zaszlam w ciążę w roczek synka karmilam niespałna 2 miesiące.

Ech tak pragnę kupix w koncu te sukieneczke.. bo mi te chłopięce ciuszki bokiem wchodzą

reklama
Do góry