reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Imama, j&d robiłam po 2/3 minutach. Myśle ze ta lukrecja mogła sporo osłabić plemniki. Lukrecji mąż niebierze już ponad miesiąc. OLE łyka cały czas. Już sama nie wiem, napaliłam się żeby mieć jedno przytulanko w dni płodne, moze rzeczywiście to e4d będzie lepsze [emoji849]Teraz jeszcze nie wiem co z tym clo. Moze na kolejny cykl go odstawić a z kolei zacząć łykać soję.wiesz cos więcej na temat tego suplementu? Gdzieś kiedyś czytałam staranka jednej z dziewczyn, dokładnie jak u mnie 2 cykle clo, potem już bez ale z soya i doczekała się córki.
Tak jak piszesz, zawsze jakieś pocieszenie jest, płodność spadła to większe szanse na dziewczynke-podbudowała mnie trochę ;)
Kitqa, tak jest! Na pewno się nie poddam i walczę dalej o swoje marzenie. Kolejny cykl czeka!
Mama-synków, powoli gratuluje i dziękuje za wpis. Taki post naprawdę buduje i daje nadzieje, ze może i mi/nam się uda [emoji12]trzymam kciuki, żeby nic nie urosło i nadal była zdrowa .Jestem świeżo w miarę wyszkolona jeśli chodzi o nuby, ale tez bym oszacowała dziewczynke. Jeśli jest to zdjęcie z 13 tyg to na 99% dziewczynka, nub płaski jak stol ;)
Miciurka, testuje testami plytkowymi, raczej z tych lepszy h zakupione w aptece. Nie łudzę się ze w tym cyklu zaskoczyło. Szykuje się do kolejnych staranek.

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

reklama
Dzieki dziewcYny za komentarze.. moze zaczne w wierzyć w te corke

Moze to smoeszne , ale jedyne co u mnie by sie sprawdzilo to chinski kalendaz... z 3ma synami i teraz niby dziewczynka by sie zgadzala , no i metoda Jonasa..czyli ta księżycowa.( w zaleznosci w jakim znaku zodiaku jest ksiezyc w momencie zaplodnienia/ owulacji) taka keat płec dziecka). laska mi sprawdzala i wielu innym osobom jeszcze jak nie znalam plci i obstawiala dziewczynke. No ale w takie cudasne metody nie kazdy wierzy, a mi ..jak juz zaciążylam to nie szkodzilo sprawdzić.

Mama synkow- ja myślę że to może ta tabletka jednak u Ciebie przewazyła z powodu tych uplawow czy coś , skoro mowisz ze podobbie z synem mialas,js akurat w kalendarze nie wierzę bo wg jednego mam dwie córki wg drugiego syna i córkę (A mam dwóch synkow), Ale według tej metody baby dust ktora ja wlasnie tez sobie zapozyczylam na moje starania to u Ciebie bardziej by się ku dziewczynce skłaniało bo 2 dni przed owulacja I 1 dzień przed to tak 50/50 z większym naciskiem na płeć żeńska , mam nadzieję że zostanie u was ta dziewczynka a kiedy masz polowkowe ?
Była tu też jedna staraczka która czasem wpada napisać co u niej to też wpadka i córka będzie ;)

Belle-wszytsko co robię z męża strony to żeby osłabić plemniki męskie i dać tym żeńskim szansę :) , niby wg jednej metody nie ma różnicy czy jest abstynencja czy jej nie ma ale mój mąż ma takie herosy plemniki że ja to zastosuje co się da [emoji23]

Gosica - soja ponoć też dobra , gdzieś coś czytalam.o staraniach że laska brała soje też jej wyszła córka , ciekawe czy można z clo łączyć (trzeba poczytac ciekawi mnie to) ps. Dołączę do Ciebie w styczniu jak u mnie okaże się fałszywy alarm a czuje że tak będzie

Zwariuje dziś z moimi facetami wszyscy wyja ..

Napisane na SM-G935F w aplikacji Forum BabyBoom

Miciurka a u mnie różnie. Raz lepiej raz gorzej.
Mama-synków Ja myśle ze jak nam pisana córka to obojętnie co by się nie zadziałało to będzie dziewczynka i odwrotnie oczywiscie. Wątpię żeby jeden czynnik te zakwaszenie coś dało bo jednak jak dziewczyny faktycznie patrzą na te pH to kontrolują je co 3 h bo to wzrasta i trzeba aplikować nastapna dawkę. Zreszta teorie z pH obalili naukowcy i podobno i XX i XY mogą żyć w niskim pH.
Miałaś bardzo mała różnice między pierwszymi synami bo tylko rok, tak? Karmiłaś wtedy piersią jak zaszłaś w następna ciąże? Z tego to powinna być właśnie dziewczynka. Ale tu nic nie ma 100%
Rozumie ze szkoda kasy bo tu święta na karku ale nub serio dziewczynkowy! Wiec zobaczysz będzie córka [emoji171]
Gosica wiem ze facet powinien jak najwiecej soji a u kobiet to może iść na odwrót. Czytałam ze często weganki maja jednak synów ze względu właśnie na ta soję. Na bank pisała o tym Atomic ostatnio. Bo Ja dużo soi przy drugim synu jadłam tzn piłam w postaci mleka sojowego i w sumie hamburgery sojowe itd. Teraz unikałam.
Mam na instagramie dużo weganek i maja one w większości synów bo podobno właśnie ta soja. Interesowało mnie to bo one maja typowe diety LE. Wiec to analizowałam.
Belle ale na osłabienie możesz zastosować codzienny sex (z zabezpieczeniem) a jedne docelowy w płodne bez zabezpieczenia. Nie musi być to abstynecja.

A i probiotyki są na chłopczyków Belle. Antybiotyki u kobiet podobno tez ale to różnie bo niektóre maja córeczki po. Facet na antybiotykach to tez podobno sprzyja poczęciu córki.

A co do kawy to nie chodzi o zakwaszenie itd. W sumie nie wiadomo dlaczego działa ale niby w statystykach jest wysoko wiec to dziewczyny stosuja- duże ilości kawy

7u229jcg4s0byzyg.png

No właśnie z tym obniżeniem sprawności żołnierzykow to abstynecja mi nie pasowała,raczej częste "opróżnianie zbiorników".
Kawa to u mnie konieczność i lubię więc przyjemne z pożytecznym.
M był ostatnio chory więc to też chyba wpływa na jakość?

No właśnie zaszlam w ciążę w roczek synka karmilam niespałna 2 miesiące.

Ech tak pragnę kupix w koncu te sukieneczke.. bo mi te chłopięce ciuszki bokiem wchodzą

reklama
Do góry