reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Ależ Wy tu wszystkie jesteście kochane:)
Oczywiście ze będę zaglądać na bieżąco. Oprócz tego czytam całe forum w tym temacie od początku i wyłapuje ciekawe podpowiedzi. Jest to trudne bo postów jest naprawdę dużo ale są bardzo mądre i inspirujące.

reklama
Mama-synków gratuluję kolejnej pociechy.
Trzymam kciuki za dziewczyneczkę.
Swoją drogą to już fajna gromadka. Jak dajesz radę ogarnąć tyle chłopa? ;)

Mama-synków gratuluję kolejnej pociechy.
Trzymam kciuki za dziewczyneczkę.
Swoją drogą to już fajna gromadka. Jak dajesz radę ogarnąć tyle chłopa? ;)

Wiesz po drugim to juz nie ma różnicy, starsi juz sami sie ogarniają, sa bardzo samodzielni.. nie musze latac i robic kanapki
. Sami nawet jajecznice usmażą . A najmlodszy jest grzeczny więc nie mam z nim puki co problemów

Ostatnia edycja:
Kitqa tez mnie zawsze to ciekawi. Jak takie pomyłki. A jednak są- niestety bo jak człowiek się nastawi i nakupuje wyprawkę to jest szok.
Mama-synków witaj, gratuluje ciąży i kciuki za córeczkę. Nie jedna tutaj z „wpadki” ma córeczkę a chciała planować. Gwarancji nie mamy a stres i pieniążki na suplementację czy diety jest niestety.
Wklej zdj nuba. Jak to faktycznie 13 tc to bardzo duże szanse na córkę. Rzadko kiedy pomyłki po 13 tc ale niestety zdarzają wiec poczekałaby a raczej pewnie bym poleciała do lekarza na dodatkowe usg przed samymi świetami i taki prezent super zrobiła dla męża różowy [emoji7]
Belle to prawda dużo tego bardzo i nieraz sprzeczne info. Np z kawa się zmieniło. Wcześniej ze absolutnie kawa beee a teraz znów ze 3-4 kawy to na córeczkę. I jest tego mnóstwo.

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Patrząc na moją najbliższą rodzinę to szansa na dziewczynkę jest duża.
Może napiszę coś ze statystyk.
Moja mama pochodzi z wielodzietnej rodziny(siostry i bracia) nas miała 5(3 dziewczyny i 2 facetów) starszy brat ma parkę (1+1) siostra parkę (1+1) młodsza siostra -syn i druga ciąża stracona 80%dziewczynka.
Teraz rodzina męża mama - siostry i bracia
Mój mąż na dwie siostry które mają po dwójce dzieci oczywiście 1+1.
Więc tak to wygląda.
Aaanto też ważne. Piszecie że stasze mamy mają większą szansę na dziewczyki...
Moja mama urodziła najmłodszego brata mając 38lat. Między nami jest po 4 i 5 lat różnicy wieku.
Patrząc na wyniki powinniśmy mieć dziewczynkę zamiast drugiego synka,ale...
Mój młodszy synuś to błogosławieństwo. Po 11 latach przerwy znów tuliłam maleństwo do piersi.
I teraz znów to mam ,ten instynkt...

To nub mego bejbiaka z prenatalnego. Nie mam z calego profilu

Załączniki

• 20171209_103615-1111x833.jpg
    20171209_103615-1111x833.jpg
    152,9 KB · Wyświetleń: 109
Ślicznosci:)
Pięknie maleństwo widać więc duża szansa ze widać też kogo tam nosisz pod serduchem.
Imama na rację zrób usg jeszcze przed świętami jeśli chcesz bardzo wiedzieć.

U nas mama miala nas 4ke 2 chlopcow i 2 dziewczynki, jej siostra 2 chlopcow i 1 dziewczynke, ze strone meza 2 chlopcow i 2 corki..wiec tez mieszanie jest..a moi rodzice mają 7 wnuków. Brat ma 2 synow, siostra 2.synow i ja 3 synow jeden brat jest bezdzietny. Tak wiec babcia patrzy na te wnuczke z utęsknieniem. Puki co o ciazy nikt nie wie..

Imama,więc sugerujesz nie czytać wpisów od początku bo dużo się zmieniło?
Więc może powinnam się skupić na tym tak max rok do tyłu.
Co do kawy,rozpoczynam nią każdy dzień i jest to mocna "fusiara". Potem w ciągu dnia jeszcze jedną lub dwie.
Ja od zawsze taka kawę. Jak zaszlam w ciążę z synkiem to odrzucenie od kawy było pierwszym objawem.

reklama
Więc jak to jest z tą genetyką. Może to teraz wpływ środowiska? Sama nie wiem...
Mama-synków tym wieksza będzie niedpodzianka jeśli okaże się ze teraz będzie rządził róż:)

Do góry