reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Jak ci się udaje ukryć błogosławiony stan. Moja mama stwierdziła moją ciążę dwa dni po zrobieniu testu. A brat tydzień pozniej powiedział że będzie chłopiec. Normalnie rentgen w oczach;)

reklama
Mama-synków dla mnie to mega mega dziewczynkowy nub. Zdziwiłabym się gdyby był z tego synek! Na 95% masz ta córkę! Ale musisz czekać na potwierdzenie chociaż na twoim miejscu już bym się cieszyła [emoji166]
Czyli u Ciebie byłaby pierwsza wnuczka!
Jeśli chodzi o pokolenia i dzieci to u mnie tez mega mieszane. Ale te pokolenie to myśle ma duży wpływ. Jak np brat męża ma córki to mąż duże szanse na córki. Ja tak w moim otoczeniu zauważyłam. I brat męża ma synów a moi bracia maja po 3 synów i jeden ma córkę. Zawsze ta córeczka może się trafic.
Jeśli chodzi o teorie ze z wiekiem więcej córek to u mnie na odwrót. Znajomych dużo ma synów właśnie przed 40 rz.

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

A kawa ma wpływać na...? Chodzi o to zakwaszanie? A czy "tam" też trzeba żeby było ph poniżej 5,5?
Czy probiotyki są w stanie się do tego przyczynić?

Hej,dziękuję że o mnie myślicie - ja tam powatpiewam że to ciąża albo jeśli to że się utrzyma oczywiście jest odsetek że niby komuś testy słabe wychodzą a ciąża jest i jest zdrowa ale ja to już się naczytalam nt.cholernego chorobska :/ , kurde ... Internet :/ mieć źle nie mieć też nie dobrze

Ja stwierdziłam że do wizyty będę brać progesteron w razie co bo w każdej ciąży musiałam brać a jeśli nic tam nie ma to odstawie po prostu i będzie lekarz kombinował jak tu wywołac okres,

Mama synków - witaj dla mnie też mega dziewczynkowy nub już bym skakala z radości! Ominął Cię naprawdę stresujące czas planowania płci i kombinacji dziewczynkowych , farciara! :)

Belle- witaj, jest dużo tego na dziewczynkę ciągle coś skrobiemy kombinujemy napewno tu coś znajdziesz :)

Ja Ci może może po krótce napiszę u mnie co kombinuje na córkę [emoji23]

Mąż-szyszki chmielu,Olive leaf extract, lukrecja , piwo codziennie lub co 2 dzień , eliminacja czerwonego miesa z diety ograniczenie jajek , a przed stosunkiem dwa piwa i gorąca kąpiel ,

Ja- dieta LE, codziennie piwo(bezalkoholowe akurat bo pijaczka ze mnie żadna [emoji23]) ,kawy niestety nie nawidze a jest bardzo zalecana, stosunek jeden w cyklu po abstynencji przynajmniej 7 dni , i obieram metodę babydust 2 dni przed owu jeden stosunek w cyklu,

Generalnie to teraz próbowaliśmy i nie wiem czy jest ciąża czy nie się wyjaśni w środę , ale ja chce pomieszać metoda baby dust plus trochę diety i innych czynników ,

W poprzedniej ciąży zrobiłam wszystko dieta jony suplementy zakwaszania zgadzało się z kalendarzem chińskim i księżycowym no wszystko co możliwe i mam i tak syna więc teraz troszkę inaczej troszkę mniej może ,

Imama- jak tam się czujesz ? Czekam na twoje usg :) Z niecierpliwością

Gosica- kochana zatestuj jeszcze , a jakimi testami testujesz ? Mi teraz tymi najtanszym nic nie wychodzi a tymi drozszymi tak więc o co chodzi z tym? Nie wiem... , jeszcze w styczniu może spróbuj ta sama metoda a jak się nie uda to zmień działanie ?!

Ja mam moje clo w ręku więc jak coś jestem gotowa na nowy cykl już z clo , no i skończyłam karmienie już na amen wczoraj ,

Napisane na SM-G935F w aplikacji Forum BabyBoom

Miciur-ka,dziękuję.
A powiedz mi czemu taki długi czas abstynencji? Na co to na wpływ?
Nasze posiłki raczej drobiowe więc bez czerwonego mięsa. Mąż piją piwo codziennie a nawet dwa.
Ja dwie kawy obowiązkowo. Czasem też piwo i wino. Więc chyba ok.
Tylko z tą abstynencją będzie cezko :p
A jony? Ujemne?

Belle81 .. z 3 synem nikt o ciazy nie wiedzial do 16btygodnia ja jestm szczupla i brzusionmi.na pczatku nie rośnie..poza tym to okres jesienne zimlwy wiec luzny sweter u luz. Poza tym chyba nikt sie nie spodziewa nawet ze moge byc w ciazy przeciez niedawno irodzilam 3cie dziecko

Imama poszla bym na usg ale ni troche szkoda kasy, bo na nfz nie ma szans a.prywatnie to wiadomo..150 trzeba dac bede miala prywatnie polowkowe wiec trzeba kase szykować.

A powiem Wam ze jesli u mnie sprawdzi sie ta dziewczynka, to to planowanie o dupę rozbić.. moja stosunek 2 dni i dzien przed owu.. ( owulka sie przesunela kilka dni). Ale jestem pewna kiedy byla. Dieta chlopczykowa slono, ostro, niezdrowo, malo bialka , mnustwo pomidorów .. jedyne co to wzielam tabletke zakwaszajaca pchwe vaginal C 2 dni przed i w dniu owu. Ale to z racji uplawow.. . Poza tym bylo identycznie jak z 3cim synem. ja bylam.100% pewna ze kolejny chlopiec

Mama synkow a z ktorego tygodnia usg? 13t?...

Wg mnie a troche tych nubow widzialam to tak jak Imama pisala na 95% dziewczyna serio bardzo bym sie zdziwila gdyby to byl jednak chlopczyk.

Napisane na LG-K350 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do góry