reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Gosica Ty również jesteś pewna że u mnie to dziewczynka? Strasznie trudno mi w to uwierzyć.. jak sie ma 3 synów to wydaje się to wprost niemożliwe..

Belle81 co do wagi to ja jestem.niziutka i szczczuplutka. 158 i aktualnoe 47kg. Nigdy procz ciąż nie wazylam więcej niż 50kg.

reklama
Gosica Ty również jesteś pewna że u mnie to dziewczynka? Strasznie trudno mi w to uwierzyć.. jak sie ma 3 synów to wydaje się to wprost niemożliwe..

Belle81 co do wagi to ja jestem.niziutka i szczczuplutka. 158 i aktualnoe 47kg. Nigdy procz ciąż nie wazylam więcej niż 50kg.
Hmm,to masz dobrze. Ją muszę się pilnować bo takie geny ze wagą wysoko. Mam 10kg nadwagi i ciekawi mnie czy to na coś wpływa.
A co mąż na ewentualną córcie? Powiedziałaś mu?

Belle81, jeśli chodzi o koty to one wytwarzają jony ujemne-podobno na dziewczynke, polaryzację jajeczka.
Mama-synków, po ostatnim usg Imama, wprost nie wierzyłam ze może być u niej synek dlatego zaczęłam przeglądać nuby na forach. Na moje oko masz duże prawdopodobieństwo ze to córka, wg mnie 95%!;) ale jak mówię ekspertem wnukach nie jestem, są mega ekspertki na forach zagranicznych.

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Dokaldnie jak Miciurka pisze. Nie ma co za bardzo kombinować bo szanse na ciąże równe prawie zero. Jedynie ze jest się mega płodnym to żadne zyrteci zakwaszanie j&d ciepłe kąpiele nic nie powstrzyma plemniorow jak u mnie. Ale No to bardziej „skazuje” mnie na synów.
Gosica Ja bym na twoim miejscu napewno zrobiła przerwę w clo. Bardzo dużo dziewczyn tak robi a to i tak podobno sie utrzymuje. Nawet bym nie pomyślała ze lukrecja tak osłabia No ale tak piszą. U mnie mąż mega długo brał i problemów po Lukrecji nie miał żadnych.
Mama-synków zazdroszczę wagi! Ja to się dietuje non stop żeby ważyć 58 przy 167 wzroście.
Belle testosteron i estrogen niski a progesteron wysoki.
Jeśli chodzi o wagę to podobno jak się schudnie to obniża hormony i działa dziewczynkowo.

Imama, dzięki. Pójdę za Twoja rada i nie wezmę teraz clo. Ciekawe czy środowisko będę miała sprzyjające po 7tyg od ostatniej dawki clo, zwykle mam ovu OK.18-21 dc wiec mogę już mieć dużo śluzu. Ale może dzięki temu zajdę w końcu w ciaze. Wiesz, sama się zdziwiłam ze tak lukrecja osłabiła mojemu mezowi plemniki.
Udało nam się zajść w ciaze z duuuza dawka sylku, lactovanigal itd. A teraz ta lukrecja tak dała czadu. Możesz długo mąż to brał bo jakoś ponad 5 mies i to było czuć ;) podczas przytulanek.

Dokaldnie jak Miciurka pisze. Nie ma co za bardzo kombinować bo szanse na ciąże równe prawie zero. Jedynie ze jest się mega płodnym to żadne zyrteci zakwaszanie j&d ciepłe kąpiele nic nie powstrzyma plemniorow jak u mnie. Ale No to bardziej „skazuje” mnie na synów.
Gosica Ja bym na twoim miejscu napewno zrobiła przerwę w clo. Bardzo dużo dziewczyn tak robi a to i tak podobno sie utrzymuje. Nawet bym nie pomyślała ze lukrecja tak osłabia No ale tak piszą. U mnie mąż mega długo brał i problemów po Lukrecji nie miał żadnych.
Mama-synków zazdroszczę wagi! Ja to się dietuje non stop żeby ważyć 58 przy 167 wzroście.
Belle testosteron i estrogen niski a progesteron wysoki.
Jeśli chodzi o wagę to podobno jak się schudnie to obniża hormony i działa dziewczynkowo.

Imama, odnośnie progesteronu- jak już pisałam w tym cyklu będę przyjmować duphaston po owu z racji na krótkie fl. W styczniu pierwsza próba na synka. Czy ten duphaston przyjmowany przez 10 dni po owu może zadziałać dziewczynkowo? Co radzisz w takiej sytuacji? Już się zmartwilam...:(

Mamo synkow, wg mnie nub dziewczynkowy mimo że ekspert ze mnie żaden ale zdziwię się jak będzie z tego chłopak. Gratulacje!:)

Podpowiedzcie jak robilyscie synkow bo dla mnie to wyższa szkoła jazdy. Córkę poczelam w owulacje, z testami owu i monitoringiem. Wszystkie jony, pełnia księżyca na chłopca i o...córka jak malowana[emoji4]

Napisane na SM-J510FN w aplikacji Forum BabyBoom

Gosica więc trzeba głaskać koty jak najwięcej,to suuuper:)
Tylko zaraz załącza się lampka bo toksoplazmoza.
Imama skoro estrogen ma być niski to soja i siemię lniane wykluczmy bo zawiera fitoestrogeny przez co podnosi poziom estrogenu w organizmie skutkujacy między innymi zwiększeniem libido i podnosi poziom nawilżenia pochwy,przez co żołnierzyki mąka łatwiej.
Dziękuję za potwierdzenie o zrzuceniu wagi przed ciążą. Ale i w związku z tym mam dylematy no wiadomo że odchudzanie może rozregulować cykle.
I bądź tu człowieku mądry.

Kinga te teorie z hormonami to ciężko. Są różne teorie. Te tu z forum mówią ze progesteron ma być wysoki zaś Atomic odradzała wit b6 i pisała ze uważa ze wszystkie hormony powinny być niskie na dziewczynkę. Ja naprawdę bym się tym progesteronem nie przejmowała tymbardziej ze będziesz go brać tak czy siak po owulacji a wtedy zaraz dojdzie plemniczek do jajeczka. Wydaje mi się tez ze ten jednen stosunek to mógł być dziewczynkowy.
Supelemntuj męża w witaminy żeby podrasować żołnierzyki bo jak pisałam mój ma mega mocne dlatego myśle ze mamy synów a ja starałam się je osłabić. Ty tez siemię lniane, wiesiołek, nasiona chia, zdrowe tłuszcze oliwa z oliwek i gorzka czekolada, do tego witaminy prenatalne itd.
Belle siemnie lniane napewno odrzuć bo to na śluz i plodnosc dobre.
Zrzucanie wagi zaburza ogólnie cykl i może namieszać wiec tez nie można przesadzić. Ja zrzuciłam Ok 7-8 kg bo tez karmiłam piersią.
Gosica wiesz śluzu mało przy clo ale jednak pomaga on przy braku owulacji wiec to tez dziwne ze nie zaszłaś. Ale z drugiej str kobietą zajmuje przeciętnie zajście w ciąże 3-6 cykli. Myśle ze dużo tez daje stres. Ale Ja to panikowałam strasznie w tym cyklu co zaszłam....

Właśnie Wit.B6 i witaminy z grupy B raczej też na podniesienie aktywności. Zawarte w bananach wraz z potasem dobrze wpływają na siły witalne.
A banany na dziewczynkę wykluczone więc wraz z nimi witamina b6 :(

reklama
Imama, póki co staram się nie panikować. Teraz będzie trzeci cykl od kiedy mam normalniejsze staranka czyli nie trzymanie się o+12, bo to była pomyłka. Mam nadzieje ze wpasuje się w statystyki i może trzeci cykl będzie mój, a tez będzie do trzech razy sztuka [emoji12]

Do góry