reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Belle81 nie wierzysz ale podobno wysokobiałkowa dieta sprzyja poczęciu chłopca (dieta dziewczynkowa powinna być niskoproteinowa,niskotłuszczowa,niskokaloryczna), węglowoadny są w porządku, po prostu w FL lepiej nie łączyć ich z proteinami i tłuszczami w jednym posiłku. Przy planowaniu dziewczynki polecana jest dieta LE (low everything) czyli mało kalorii, mało protein, mało tłuszczu Low Everything Diet - Nutshell Version.

Ostatnia edycja:
reklama
Majorcia,dziękuję za dobre słowa i otuchę.
Ja dopiero zaczynam szukać "recepty" na pomoc w poczęciu dziewczynki.
Oczywiście każde dziecko to błogosławieństwo i przyjmę z wielką miłością to co Bóg da. Jednakże los i szczęście jest w rękach każdego z nas. Więc trzeba temu szczęściu pomóc aby miało szanse zaistnienia.
Już dużo czytałam na tym forum o sposobach. I są wśród Was dziewczyny bardzo zdeterminowane które wiedza o co chodzi.
Z tego co widzę trzeba działać wielopoziomowo-dieta,testy...i trochę"czary-mary" Zobaczymy.
Jesteście tutaj jak przyjaciółki służące dobra radą. Cieszę się że Was znalazłam.
Oczywiście trzymam kciuki za każdą z Was i za spełnienie waszych marzeń i starań.

Leeleth, nie myśl o tym ze od razu niemasz szans na córkę. Naprawdę dużo teraz robisz aby zwiększyć szanse i trzeba wierzyć ze się uda. Ja za Ciebie będę trzymała cały czas mocno kciuki.
Na dnia h chyba przyjdzie u Ciebie @ wiec będziesz mogła ruszać z planem atomic.
Witaj belle81, widzę bo nicku jesteśmy w podobnym wieku. Tez mam 2 synów i staram się zwiększyć szanse o córeczkę.Tak jak Leeleth pisze, różnie z tymi sposobami jest. Ja w każdym razie uwazam ze dzięki nim naprawdę możemy zbliżyć się do marzeń, 100% pewności nie otrzymujemy ale tak do 80%, co jest już naprawdę sporo.Dieta jest bardzo tutaj i na gender dreaming faworyzowana, zawsze jadłam mało czyli dieta LE, a mam synów. Tu trzeba złożyć kilka czynników aby dopomóc szczęściu.
Miciurka, myślałam oTobie, czyli nadal nic nie wiesz. Ale jak @ nie przychodzi to cos jest na rzeczy. Tylko nie denerwuj się, poczekaj cierpliwie do srody i będziesz wiedziała co i jak.
Kinga, aż łezka zakręciła mi się w oku jak przeczytałam Twoja historie. A monitoring cyklu polecam. Przez 2 ostatnie cykle to robiłam i przynajmniej za bardzo się nie stresowałam czy dobrze oszacowałam moment ovu.
Dziewczyny, dziękuje Wam bardzo bardzo za doping, kciuki i wsparcie. Zrobiłam test i niestety biel. Musze szykować się na kolejny cykl [emoji19] trochę mi smutno, drugi cykl z clo i nic z tego. Nie wiem co zle robię. Musze na spokojnie przemyśleć to wszystko, może już jestem za stara. Albo przynajmniej zmienić strategie...[emoji29]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Gosica przykro mi! Miałam nadzieje ze będzie prezent na święta. Może faktycznie plodnosc Wam spadła. Musisz chyba lukrecję odrzucić. Bo OLE powinno raczej pomagać. A po ilu minutach robiłaś j&d? Może weź pod uwagę ta metodę co 4 dzień wtedy nie potrzebny monitoring i stres.
Belle81 mi to już ciężko pisac o dietach czy metodach bo zdrobilam dużo a prawdopodobnie mam chłopczyka w brzuszku. Ale jak masz jakieś pytania to pisz [emoji6]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Katirl jeśli zdobędziesz foto z usg koleżanki to chętnie spojrzę, bo na prawdę jestem ciekawa jak to u jej córeczki były jajka a potem znikły szok. Współczuję. Dlatego fajnie jest nie znać płci dziecka przed porodem. A gdy nawet ma się jakies pragnienia co do plci to w momencie gdy kładą ci dziecko na piersi zaraz po porodzie wszystko mija [emoji7]i czuję się blogi spokój.
Miciurka jest szansa[emoji110][emoji110]
Belle81 witaj, zaglądaj na forum, dziewczyny są mądre i fajne :) i zawsze coś Ci podpowiedzą, ja nie wiem za duzo ale jak akurat będziesz miała pytanie z mojego topicu to chętnie się wypowiem.
Kinga najważniejsze że wszystko dobrze się skończylo i trzymam kciuki za kreseczki i [emoji170] serdeuszko
Gosica szkoda, ale nie poddajemy się [emoji123] i walczymy dalej :)

Napisane na WAS-LX1A w aplikacji Forum BabyBoom

Witam Was serdecznie. Podczytuję Was od jakiegoś czesu. Jestem mama 3 synków w wieku 8, 7 i 1,5 roku. Sa przekochani, no ale tak jak większość z Was marzę o córeczce. Jak czytam co robicie w kierunku spelnienia marzeń to jestem naprawdę pełna podziwu we wrzesniu ukazalo się że znów jestem w ciązy.. pierwsze co przezylam to ogromny smutek.. poniewaz mialam troche poczekac i wdrożyć w życie diete, suplementy itp.. nie zdazylam jednak. Od razu pomyślałam 4ty syn. .. ostatnio byłam na prenatalnym i jakież bylo moje zaskoczenie, gdy lekarz stwierdził, ze to na 80% dziewuszka Ja jesCze w to nie wierzę, nadal mysle ze to On.. nie kupuję nic i nawet rodzinie o tym nie powiedziałam..no poprostu nie wierzę że to możliwe..! Smutno mi troche ze na kolejne usg musze czekac do 12go stycznia i wtedy dopiero usłyszę jak naprawę jest. Nie potrafie sie cieszyć..chciala bym powiedziec w swieta rodzinie, ale boje sie ze okaze sie ze jednak to pomyłka.

Ostatnia edycja:
reklama
Chciałam dorzucić zdiecie wyrostka z 13+0 ale wyskakuje mi ze za duzy plik. Czy mozecie mi napisac jak to zrobic z telefonu? Wy sie znacie na wyrostkach, chciala bym zebyscie ocenily..

Ostatnia edycja:
Do góry