reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Belle81 nie wierzysz ale podobno wysokobiałkowa dieta sprzyja poczęciu chłopca (dieta dziewczynkowa powinna być niskoproteinowa,niskotłuszczowa,niskokaloryczna), węglowoadny są w porządku, po prostu w FL lepiej nie łączyć ich z proteinami i tłuszczami w jednym posiłku. Przy planowaniu dziewczynki polecana jest dieta LE (low everything) czyli mało kalorii, mało protein, mało tłuszczu Low Everything Diet - Nutshell Version.

Ostatnia edycja:
reklama
Majorcia,dziękuję za dobre słowa i otuchę.
Ja dopiero zaczynam szukać "recepty" na pomoc w poczęciu dziewczynki.
Oczywiście każde dziecko to błogosławieństwo i przyjmę z wielką miłością to co Bóg da. Jednakże los i szczęście jest w rękach każdego z nas. Więc trzeba temu szczęściu pomóc aby miało szanse zaistnienia.
Już dużo czytałam na tym forum o sposobach. I są wśród Was dziewczyny bardzo zdeterminowane które wiedza o co chodzi.
Z tego co widzę trzeba działać wielopoziomowo-dieta,testy...i trochę"czary-mary" Zobaczymy.
Jesteście tutaj jak przyjaciółki służące dobra radą. Cieszę się że Was znalazłam.
Oczywiście trzymam kciuki za każdą z Was i za spełnienie waszych marzeń i starań.

Leeleth, nie myśl o tym ze od razu niemasz szans na córkę. Naprawdę dużo teraz robisz aby zwiększyć szanse i trzeba wierzyć ze się uda. Ja za Ciebie będę trzymała cały czas mocno kciuki.
Na dnia h chyba przyjdzie u Ciebie @ wiec będziesz mogła ruszać z planem atomic.
Witaj belle81, widzę bo nicku jesteśmy w podobnym wieku. Tez mam 2 synów i staram się zwiększyć szanse o córeczkę.Tak jak Leeleth pisze, różnie z tymi sposobami jest. Ja w każdym razie uwazam ze dzięki nim naprawdę możemy zbliżyć się do marzeń, 100% pewności nie otrzymujemy ale tak do 80%, co jest już naprawdę sporo.Dieta jest bardzo tutaj i na gender dreaming faworyzowana, zawsze jadłam mało czyli dieta LE, a mam synów. Tu trzeba złożyć kilka czynników aby dopomóc szczęściu.
Miciurka, myślałam oTobie, czyli nadal nic nie wiesz. Ale jak @ nie przychodzi to cos jest na rzeczy. Tylko nie denerwuj się, poczekaj cierpliwie do srody i będziesz wiedziała co i jak.
Kinga, aż łezka zakręciła mi się w oku jak przeczytałam Twoja historie. A monitoring cyklu polecam. Przez 2 ostatnie cykle to robiłam i przynajmniej za bardzo się nie stresowałam czy dobrze oszacowałam moment ovu.
Dziewczyny, dziękuje Wam bardzo bardzo za doping, kciuki i wsparcie. Zrobiłam test i niestety biel. Musze szykować się na kolejny cykl [emoji19] trochę mi smutno, drugi cykl z clo i nic z tego. Nie wiem co zle robię. Musze na spokojnie przemyśleć to wszystko, może już jestem za stara. Albo przynajmniej zmienić strategie...[emoji29]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Gosica przykro mi! Miałam nadzieje ze będzie prezent na święta. Może faktycznie plodnosc Wam spadła. Musisz chyba lukrecję odrzucić. Bo OLE powinno raczej pomagać. A po ilu minutach robiłaś j&d? Może weź pod uwagę ta metodę co 4 dzień wtedy nie potrzebny monitoring i stres.
Belle81 mi to już ciężko pisac o dietach czy metodach bo zdrobilam dużo a prawdopodobnie mam chłopczyka w brzuszku. Ale jak masz jakieś pytania to pisz [emoji6]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Katirl jeśli zdobędziesz foto z usg koleżanki to chętnie spojrzę, bo na prawdę jestem ciekawa jak to u jej córeczki były jajka a potem znikły szok. Współczuję. Dlatego fajnie jest nie znać płci dziecka przed porodem. A gdy nawet ma się jakies pragnienia co do plci to w momencie gdy kładą ci dziecko na piersi zaraz po porodzie wszystko mija [emoji7]i czuję się blogi spokój.
Miciurka jest szansa[emoji110][emoji110]
Belle81 witaj, zaglądaj na forum, dziewczyny są mądre i fajne :) i zawsze coś Ci podpowiedzą, ja nie wiem za duzo ale jak akurat będziesz miała pytanie z mojego topicu to chętnie się wypowiem.
Kinga najważniejsze że wszystko dobrze się skończylo i trzymam kciuki za kreseczki i [emoji170] serdeuszko
Gosica szkoda, ale nie poddajemy się [emoji123] i walczymy dalej :)

Napisane na WAS-LX1A w aplikacji Forum BabyBoom

Witam Was serdecznie. Podczytuję Was od jakiegoś czesu. Jestem mama 3 synków w wieku 8, 7 i 1,5 roku. Sa przekochani, no ale tak jak większość z Was marzę o córeczce. Jak czytam co robicie w kierunku spelnienia marzeń to jestem naprawdę pełna podziwu we wrzesniu ukazalo się że znów jestem w ciązy.. pierwsze co przezylam to ogromny smutek.. poniewaz mialam troche poczekac i wdrożyć w życie diete, suplementy itp.. nie zdazylam jednak. Od razu pomyślałam 4ty syn. .. ostatnio byłam na prenatalnym i jakież bylo moje zaskoczenie, gdy lekarz stwierdził, ze to na 80% dziewuszka Ja jesCze w to nie wierzę, nadal mysle ze to On.. nie kupuję nic i nawet rodzinie o tym nie powiedziałam..no poprostu nie wierzę że to możliwe..! Smutno mi troche ze na kolejne usg musze czekac do 12go stycznia i wtedy dopiero usłyszę jak naprawę jest. Nie potrafie sie cieszyć..chciala bym powiedziec w swieta rodzinie, ale boje sie ze okaze sie ze jednak to pomyłka.

Ostatnia edycja:
reklama
Chciałam dorzucić zdiecie wyrostka z 13+0 ale wyskakuje mi ze za duzy plik. Czy mozecie mi napisac jak to zrobic z telefonu? Wy sie znacie na wyrostkach, chciala bym zebyscie ocenily..

Ostatnia edycja:
Do góry