reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Dzisiaj mam mega dola.
Przyszła moja mama i powiedziała, że modliła sie o słowo dla mnie odnośnie tej córki i nie będę mieć. I tak mi sie przykro zrobiło. Tak cieżko na duszy. Serce mi pęka.
Coraz bardziej rozumiem @Imama, że ta świadomość, że nie ma i nie będzie jest mega przytłaczająca [emoji17]
Aczkolwiek ja nadal nie mogę uwierzyć w Elvisa [emoji6]
I cały czas trzymam kciuki i modlę sie o pomyłkę.
Trzymam kciuki za testy.

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

reklama
Ale świat jest pokićkany.... ja się tak boje urodzić córke, ze nawet mam czasami sny o tym, że ją rodzę i płaczę‍♀️ wiem, że bluźnię, ale to gdzieś już tam we mnie jest. Gdybym miała pewność, że będę mieć samych synôw to bym z ósemkę dzieci miała[emoji15][emoji849]
Leeleeth póki nie urodzony zawsze może się coś zmienic, a jak nie to ja mogę się wymienić za ewentualną córkę;))

Leeleeth a czemu mama tak odrazu zakłada? Ktoś jej z góry to powiedział czy jak? [emoji848]
Ciężkie to jest i będzie ale jakoś ostatnio spokoju ducha dostałam. Jakoś tak wewnętrznie lepiej się czuje i mam nadzieje ze tak zostanie. Już jakoś się tym nie przejmuje- co mi pisane to będzie [emoji170][emoji171]
Kochana jesteś Leeleeth ze tak wierzysz w moja dzidzie, Ja tez czekam na poród bo myśle ze wtedy się okaże. I tak myśle ze warto przy takich naszych pragnieniach nie chcieć znać płci dziecka do porodu. Można mieć nadzieje. Do tego ta myśl w głowie ze może pomyłka w usg itd. A jak już dają nam dzidzie na brzuszek to mija wszystko.
Gosica to udanej imprezki dzisiaj i kciuki za testowanie
Krasnal słodziak i elegancik ten Twój Leo [emoji7] szanse masz już mega duże na synka bo jedego masz. Ale znajoma właśnie co ze mną w ciąży jest tak bardzo chciała drugiego syna a okazało się ze dziewczynka- taki los nieraz.

7u229jcg4s0byzyg.png

No właśnie.... super byłoby mieć niespodziankę przy porodzie, ale chyba bym nie donosiła w takim stresie do terminu gdybym nie wiedziała co będzie:))

Musze dziś mojego W. Namówić na zakupi kilograma chipsow albo slonych paluszków:) o diete trzeba dbać ;)

Leeleeth a czemu mama tak odrazu zakłada? Ktoś jej z góry to powiedział czy jak? [emoji848]
Ciężkie to jest i będzie ale jakoś ostatnio spokoju ducha dostałam. Jakoś tak wewnętrznie lepiej się czuje i mam nadzieje ze tak zostanie. Już jakoś się tym nie przejmuje- co mi pisane to będzie [emoji170][emoji171]
Kochana jesteś Leeleeth ze tak wierzysz w moja dzidzie, Ja tez czekam na poród bo myśle ze wtedy się okaże. I tak myśle ze warto przy takich naszych pragnieniach nie chcieć znać płci dziecka do porodu. Można mieć nadzieje. Do tego ta myśl w głowie ze może pomyłka w usg itd. A jak już dają nam dzidzie na brzuszek to mija wszystko.
Gosica to udanej imprezki dzisiaj i kciuki za testowanie
Krasnal słodziak i elegancik ten Twój Leo [emoji7] szanse masz już mega duże na synka bo jedego masz. Ale znajoma właśnie co ze mną w ciąży jest tak bardzo chciała drugiego syna a okazało się ze dziewczynka- taki los nieraz.

7u229jcg4s0byzyg.png

@Imama
Bardzo bym chciała żebyś miała ta córeczkę. Nawet nie wiesz jak bardzo! Pewnie tak jak dla siebie [emoji2]
Mama, tak mówi bo modliła sie i prosiła o słowo dla mnie ( to takie trochę chyba wróżby, ale osoby wierzące czasem tak robią w sensie modlą sie i otwierają pismo św i interpretują to co przeczytają odnośnie prośby) i nie było wzmianki o córci. Nie wiem czy w to wierze niemniej jednak mnie strasznie przybiło [emoji20]
@Krasnal77 żebyś wiedziała, że pokicane. Ja mam już pięciu chłopców i ta jedna jedyna dziewczynkę tak bardzo pragnę.

Przepraszam, że Wam smęcę. Ale ja mam naprawdę tylko jedno jedyne pragnienie.
Robię wszystko żeby sie spełniło. Ale nie wierze, ze sie uda. I czasem mam takie myśli, że może ja nie dopuszczam tych xx do siebie [emoji23]
No już wariuje normalnie. Pokładam nadzieje, że plan Atomic cos zdziała. I te suple o ta dieta.
Nienawidzę tego jedzenia teraz. Wszystko mega mdłe, po kawie mam migreny. Jem to czego nie jadłam z chłopcami, czyli warzywa i słodycze. Nienawidzę czekolady!
I jak słyszę nigdy nie będziesz miała to tak mi przykro sie robi...

atdc9vvjktz16vlw.png

Oj Leeleeth to jakbym słyszała moja babcie! Chciałabym żeby właśnie spełniły się nam nasze marzenia i pokazać wszystkim ze się da ze nic przesadzone!
Ja to tak myślałam ze jak bym miała to córkę to nikomu bym nie powiedziała- ale zdziwko na porodówce.
Babcia moja to załamka ze trzecie dziecko- ze będzie napewno chłopczyk bo tez się już przy drugim modliła o córkę dla mnie.
Ja tam w takie wróżby nie wierze ale rozumiem ze przykro. Do teraz słyszę słowa jak wszyscy mówią „a nie mówiłem” „wiedziałem ze będzie synek” itd.
Ale tacy są ludzie .... trzeba się przyzwyczaić
Napewno kochana coś pomoże. Moim zdaniem to jest te 75% szans na dana płeć i tez myśle ze jak masz tylu synów ze naprawdę córka się trafi bo przecież ludzkość by wymarła przy takich naszych samych chłopach hehe musisz myśleć ze się uda! Mała różnice będziesz miała, hormony napewno inne, ledwo dochodzisz do siebie po porodzie, do tego dieta i suplementy, mega dużo szanse! Ja tam wierze ze Ci się uda, naprawdę!! [emoji7] zreszta wszystkie tu w Ciebie i ta córkę wierzymy hehe [emoji166]
Krasnal zazdroszczę takiej diety! O jeny Ja naprawdę uwielbiam chipsy, słone już nie tak bardzo ale chipsy to moje uwielbienie hehe i taki grzeszek właśnie. Chociaż przy chłopcach nie jadłam bo na dietach byłam zawsze!

Część dziewczyny:)
Podczytuje to forum od dłuższego czasu i wreszcie zdecydowałam się przyłączyć.
Może najpierw coś o mnie.
Mam 36lat i swych synów 17 i 6 lat. I wszystko jest super. Jednak od jakiegoś czasu pojawił się i mnie niepohamowany instynk na kolejne dziecko. I z racji tego ze mam już chłopców Bardo bym chciała aby to była dziewczynka.
Może po

reklama
Wiesz co Krasnal77 mam dla Ciebie rozwiązanie, nie zachodz w ciążę, bo aż szkoda tej małej dziewczynki którą mogłabyś mieć. Najpierw trzeba chcieć dziecka, dziecko to nie towar na życzenie. Brak mi słów.

Leeleeth wiem, że wierzysz w Boga, i dlatego nie powinnaś wierzyć w jakieś "slowo" bo Bóg to nie wróżka, nie zdradza swoich zamiarów. Trzeba wierzyć i modlić się [emoji120]
Ja tam wierzę że Ci się uda, dobrym ludziom dobro powraca!

Napisane na WAS-LX1A w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry