reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Imama ten na górze wiedział co robić bo jeszcze parę minut dłużej i nie miałabym syncia koło siebie i tak bałam się o niego bo długo siny kolor skóry mu się utrzymywał!

reklama
Majorcia o dziwo Atomic tez o tym odkryciu pisała hehe i o dziwo podobno się sprawdza ale ze czasem inne czynniki biorą górę i idzie w inna stronę. Badania jakieś naprawdę długo letnie robili. I to pokazuje ze jednak to wszystko to o dupę rozczasc jak to moja mama mówi [emoji23]
Kati oby tym razem bez takich akcji! Dobrze ze z synkiem wszystko dobrze się skończyło.

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Nie ważne jaki wybierzemy poród, ważne aby wszystko dobrze się skończylo. I bolało jak najmniej.
Nie jedne wielkie głowy myślały przed nami jak zaplanować płeć, jak pomóc w tej kwestii. I myślę że jednak nie ma żadnej metody która pomogłaby zaplanować płeć dziecka. Nie wiem co determinuje płeć, co na nią wplywa. Chyba w większości to szczęście i to co jest nam po prostu pisane.

Nie ważne jaki wybierzemy poród, ważne aby wszystko dobrze się skończylo. I bolało jak najmniej.
Nie jedne wielkie głowy myślały przed nami jak zaplanować płeć, jak pomóc w tej kwestii. I myślę że jednak nie ma żadnej metody która pomogłaby zaplanować płeć dziecka. Nie wiem co determinuje płeć, co na nią wplywa. Chyba w większości to szczęście i to co jest nam po prostu pisane.

Katril ale wszystkie nasze zabiegi mają się przyczynić do zwiększenia szans na poczęcie upragnionej płci nie da się i nigdy się nie uda tak zaplanować płci na 100% możemy tylko zwiększyć szansę Już tu kiedyś pisałam że nie ma i nigdy nie będzie recepty na syna lub córkę a szkoda

Dziewczyny nawet nie wiedziałam ,ze można tak szybko urodzić 2 godz ? 30 min. ?to szok dla mnie:shocked2: ja rodziłam wiecej niż 24 godz . i tak skończyło sie cc. Przed porodem powiedzieli,ze bedzie miał nie wiecej niż 3,5 kg.,a wyszedł smok mały 4.300 ,całe szczęście ,ze nie rodziłam naturalnie.

@Gosica,to razem testujemy ;) chociaz u mnie chyba nie bedzie co testować , bo ta nasza akcja to był niewypał . Zachciało mi się jonów ujemnych pod prysznicem i jak mnie mąż namydlił szamponem, to sobie przypomniałam o moim pH ,szybko spłukując to mydło ,zrzędzilam mu,ze mi pH podwyższył :D pozniej juz było tylko gorzej ,ale nie bede wam opowiadać :-D no ogólnie emocje opadły tego wieczora ,wiec marne szanse.zobaczymy.

A jak mówicie ,ze np.jakas teoria została obalona to macie na mysli jakies badania czy ze,w praktyce na kimś to sie nie sprawdziło ?

Tymon'sMom, super ze razem będziemy testowały. Już odliczam dni i godziny hihi. Niech tem Mikołaj da mi taki prezencik w postaci pozytywa [emoji12]
Współczuje ze podczas porodu męczyłas się a na koniec Cię pocięli.

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Dziewczyny !!!!

1512030697-14ab6fb6e602f1cb-aaaaaa.jpeg

Napisane na SM-G935F w aplikacji Forum BabyBoom

Hej dziewczyny

Kitqa, ja też nie wyobrażam sobie rodzić naturalnie, zawsze chciałam cc i tak wyszło przypadkiem bo dzidzia duża i się bardzo cieszę.

Ja to nie rozumiem, jak można przez całą ciążę przytyć 7 kg? Już nie chodzi o obżarstwo przyszłej mamy ale o to, że przecież dziecko waży, wody, piersi powiększone, więcej krwi w ustroju, łożysko, plus policzmy i te 2-3 kg do przodu z racji stanu. Ja mimo swojej wagi stałej 50 kg i absolutnie zdrowego trybu życia w ciąży dobiłam do 15kg i choćbym nie wiem co robiła to mniej nie było mowy... Fakt że Mała sama prawie 5kg i po ciąży jak już pisałam 2 tygodnie i zmieściłam się w dźinsy ale no nie było możliwości na wadze zobaczyć mniej...;) Dlatego zawsze mnie zastanawia jak można przytyć tylko kilka kg? chyba, że na początku się schudło z racji wymiotów, to może tak, ale inaczej to dla mnie zagadka. :)

Miciurka, testuj, jestem mega ciekawa:)

Tymons Mom, to może bez tych fajerwerków jednak wyjdzie i to córka, podobno tak też musi być:) byłoby śmiesznie- ciąża zrobiona na fochu na męża:)))

U mnie dziś 1dc. Znowu cykl krótki. Tzn faza lutealna. Zamierzam w tym cyklu wziąc Duphaston na wydłużenie. Pamiętacie jak to było? Od którego dnia po owu i przez 10 dni? dobrze kojarze?

reklama
Do góry