reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
Imama ja następną wizytę mam na 20 grudnia...
Nie wiem jak to robicie że tak mało tyjecie ja to połówka i już sporo kg do przodu aż strach powiedzieć co to będzie na koniec. W poprzednich ciazach przytylam max 10 kg i rósł mi tylko brzuch a teraz to cała rosnę! Mój pierwszy poród był straszny bardzo długi i ciężki a drugi tylko 30 min i po ciekawe jak ten trzeci. Mój pierwszy synuś ważył 3 700 a drugi 3 200 może dlatego drugi poród był krótszy.

Imama ja następną wizytę mam na 20 grudnia...
Nie wiem jak to robicie że tak mało tyjecie ja to połówka i już sporo kg do przodu aż strach powiedzieć co to będzie na koniec. W poprzednich ciazach przytylam max 10 kg i rósł mi tylko brzuch a teraz to cała rosnę! Mój pierwszy poród był straszny bardzo długi i ciężki a drugi tylko 30 min i po ciekawe jak ten trzeci. Mój pierwszy synuś ważył 3 700 a drugi 3 200 może dlatego drugi poród był krótszy.

A ja sie tak chwale swoim 2 godzinnym porodem [emoji23][emoji23][emoji23]
30 min to mega szybko, a nie popękałas?
Chodziłaś do szkoły rodzenia?

atdc9vvjktz16vlw.png

Leeleeth ja teraz parte miałam 25 min bo rodził się z rączka na głowie skubany! Ogólnie 1,5 h całej akcji z bólami ledwo zdarzyłam. Teraz będę dzwonić po karetkę. A pierwszy syn 3 h od boli a parte to nawet nie wiem ile
Kati to dajesz mi nadzieje. J.A strasznie boje się ze będzie większy. Ogólnie moi mieli 3150 i ten miał 3540 ale ta rączka! A na usg mówili ze z 4 kg na bank. Z tym ze w 38 tc urodziłam obydwu.
I peklam na każdym razem. Teraz to nawet nie patrzyłam jak bardzo bo się bałam ale wg lekarza nie tak złe jak na ta rączkę! A się smarowałam masowałam u dupa.
Ja Kitqa wiecznie na dietach jak nie patrzę na produkty które jem to tyle. Albo wegetarianizm albo weganizm albo diety proteinowe bez chleba itd. Wiec pewnie dlatego. W drugiej ciąży to nie patrzyłam teraz staram się uważać. Myślałam ze do tych 14 kg dobije więcej i bym była zadowolona! A ty kur 7 kg- zazdraszczam!!! I napewno się w ta kiecke zmieścisz

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Leeleeth ja teraz parte miałam 25 min bo rodził się z rączka na głowie skubany! Ogólnie 1,5 h całej akcji z bólami przed ledwo zdarzyłam. Teraz będę dzwonić po karetkę. A pierwszy syn 3 h od boli z partylo ale ile one trwały to nawet nie wiem ile
Kati to dajesz mi nadzieje. J.A strasznie boje się ze będzie większy. Ogólnie moi mieli 3150 i ten miał 3540 ale ta rączka! A na usg mówili ze z 4 kg na bank. Z tym ze w 38 tc urodziłam obydwu.
I peklam na każdym razem. Teraz to nawet nie patrzyłam jak bardzo bo się bałam ale wg lekarza nie tak złe jak na ta rączkę! A się smarowałam masowałam u dupa.
Ja Kitqa wiecznie na dietach jak nie patrzę na produkty które jem to tyle. Albo wegetarianizm albo weganizm albo diety proteinowe bez chleba itd. Wiec pewnie dlatego. W drugiej ciąży to nie patrzyłam teraz staram się uważać. Myślałam ze do tych 14 kg dobije więcej i bym była zadowolona! A ty kur 7 kg- zazdraszczam!!! I napewno się w ta kiecke zmieścisz

7u229jcg4s0byzyg.png

Ja z bólami 30 min ale może to dlatego że mały się tak śpieszył bo miał zacisnieta pepowine wokół szyi i malutkie pęknięcie było a że mną rodziła taka co dziewczynkę 4,5 kg rodziła szybciej niż ja i bez pęknięcia ledwo zdążyli! Aha to było 4 jej dziecko. Zaraz po porodzie wstawala i brykala jak gdyby nie była po porodzie!

Jezu ja na samą myśl naturalnego porodu zamieram że strachu, to nie dla mnie...ja jestem zwolennikiem nowych technologii i medycyny [emoji5]️
Imama widocznie masz taką naturę że możesz przybrać kilka kg więcej w ciąży. Moja mama gdy pojechala z porodem do szpitala to lekarz zapytal się z czym przyszła :) siostra urodzila się mała a mama strasznie popękała (że mną było lepiej) może dlatego boję się doświadczyć porodu naturalnego, i wciąż słyszę u koleżanek co one biedne przeżywały... Aż żal bierze.
Dam wam znać czy zmieszcze się w kiecke ;) [emoji126]

Napisane na WAS-LX1A w aplikacji Forum BabyBoom

Kitqa wiem wiem. JA w pierwszej ciąży to w nocy się budziłam z płaczem. Naprawdę jak się dowiedziałam ze jestem w ciąży to pierwsze co poród! Mąż już mnie słuchać nie mógł znajome tez. Chciałam cc ale po dwóch tekstach osób po cc to tak się wystraszyłam ze już wolałam SN i dobrze ze srobowalam bo akurat miałam szybko. Ale nie wyobrażam sobie komplikacji a takie zawsze mogą być
Gdybym mieszkała w Polsce chciałabym rodzic w domu. Naprawdę. Ale tu za małe mieszkanie itd. Ostatnio czytam dużo na temat porodów w domu i naprawdę jestem pod wrażeniem.
Kati Ty to ekspres! Ja w szpitalu byłam fenomenem i położne przychodzili i pytały jak to zrobiłam a Ty to szok tak szybko

reklama
Majorcia czytałam już wcześniej o tej zamożności ze niby właśnie rodza częściej chłopców. Ale nie zgadza mi się to z Kardashiankami hehe tam aż 5 córek i jeden syn a Bruse Jenner z innego związku ma zaś dwóch synów a z Matka Kardashianek dwie córki.
Leeleeth współczuje. Ja jestem przerażona tym wszystkim bo teraz mam dwojke i już ciężko a jak mały przyjdzie na świat a mój dwulatek zachoruje to dupa blada nie poradzę sobie! Nie wiem jak dajesz sovie radę z taka gromadka, normalnie podziwiam!
Kati No to może jednak wstydnisia! Ważne ze wszystko dobrze i łożysko się podniosło. Kiedy następna wizyta?

Imama kochana ja tak dla zabawy zamieściłam ten link i nawet nie wierzyłam że któraś mogłaby go potraktować poważnie jak my tu wszystkie tak wtajemniczone i nie umiemy zaplanować
Śmiać mi się chce jak czytam tego typu artykuły i nawet jak czytam że lekarze uważają że jedyna metodą w która wierzą to metodą Shettlesa

Do góry