reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Majorcia, oj chciałabym żeby już mi się testy ovu nie przydały [emoji12] ale biorę poprawkę ze e tym cyklu mogło nie zaskoczyć. Nie chce się nastawiać ze wyszło. Dzięki, ze wierzysz we mnie [emoji56]
Dziewczyny, macie skany w oczach, ja u Miciurki na ciążowym widzę tylko jedna kreskę.

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

reklama
Hey dziewczyny. [emoji137]Wydaje mi się właśnie że u mnie pada śnieg z deszczem.... Ale nie o pogodzie będziemy tu rozmawiać :)
@Miciur-ka trzymam kciuki za drugą kreseczke [emoji110]
@Kinga_1 tsh może być w normie a właśnie ft3 i tf4 szaleją, te współczynniki są powiązane ale nie do końca. Ft4 masz ponad normę ale tylko troszeczkę, więc spoko. Przy baaardzo dużych wartościach ft4 normalnie wypadają włosy (łysieje się...) i tak łamią się paznokcie że masz wrażenie że zaraz je stracisz. Nie mówię tego z własnego doświadczenia :) tylko kogos innego (dzięki Bogu) i wiem że aby zbić ft4 bierze się na przeminnie raz niską a raz wysoką dawkę euthyroxu. Np w dni parzyste małą a w nieparzyste wysoką. Nie wiem dlaczego tak, ale to przy ft4 gdy jest bardzo wysoko. Widzę że ft3 masz prawie w normie... Hmmm nie wiem co z tym.
Najgorzej jest jak ft4 masz wysokie a tsh niskie bo to świadczy o pierwotnejub wtórnej nadczynność tarczycy lub co gorsza chorobie hashimoto.
Bierzesz estrogen, lub aspiryne w dużych dawkach? Bo jeśli tak to mogły wpłynąć na wynik badania.
Fajnie że idziesz do lekarza, daj znać co ci powie, ale nie martw się nie jest źle :) powinien ustawić ci na nowo leki. Chorujesz na niedoczynność? Ile bierzesz euthyroxu?

Ostatnia edycja:
@Katirl cieszę się że z dzieckiem wszystko ok! :) i że łóżysko jest tam gdzie trzeba. A co do płci to najwyzej będziesz mieć niespodziewanke [emoji2][emoji480][emoji320]
@gorligorligor też lubię wózki i kołyski, to takie słodkie
Ja sobie zaś kupiłam białą kołyskę na kółkach [emoji7] będę mieć dziecko pod ręką i na oku przed córką hehe bo boję się że z tej miłości moja córka mógłby zrobić coś bobaskowi.
U mnie dziś 36tc i 2dni [emoji123] jestem szczęśliwa że wytrzymalam do tej pory! I tylko jeszcze pragnę wytrzymać do terminu [emoji110]
Kupuje już prezenty na święta bo porodzie nie będę miala kiedy tego zrobić. I wiecie co:) zaszalam kupilam sobie sukienkę na wigilię hehe w rozmiarze z przed ciąży, niestety istnieje ryzyko że w 9dni mój brzuch się nie wciągnie :/ no ale cóż, jest ryzyko jest motywacja :)

Napisane na WAS-LX1A w aplikacji Forum BabyBoom

@kitqa, super, już coraz bliżej spotkania z syneczkiem:) a sukienka no no- nie lada wyzwanie:) ale myślę że osiągalne, ja po 2 tygodniach złożyłam swoje dżinsy sprzed ciąży, bez specjalnego wysiłku, także można!:) Nie tylko Lewandowska czy Siwiec zrzucają kg w zawrotnym tempie. A swoją drogą jak wkurzają mnie materiały typu "wspaniale wygląda w ciąży!" albo "Jest miesiąc po porodzie i jak wygląda!" Naprawdę w moim otoczeniu nie ma ani jednej dziewczyny która nie dbała o swój wygląd w ciąży tak samo i później szybko wracała do swojej figury więc to żadna sensacja:))
Napisałam Ci wiadomość pw odnośnie tarczycy.

Gosica, kciuki za dwie kreseczki:)

Majorcia czytałam już wcześniej o tej zamożności ze niby właśnie rodza częściej chłopców. Ale nie zgadza mi się to z Kardashiankami hehe tam aż 5 córek i jeden syn a Bruse Jenner z innego związku ma zaś dwóch synów a z Matka Kardashianek dwie córki.
Leeleeth współczuje. Ja jestem przerażona tym wszystkim bo teraz mam dwojke i już ciężko a jak mały przyjdzie na świat a mój dwulatek zachoruje to dupa blada nie poradzę sobie! Nie wiem jak dajesz sovie radę z taka gromadka, normalnie podziwiam!
Kati No to może jednak wstydnisia! Ważne ze wszystko dobrze i łożysko się podniosło. Kiedy następna wizyta?

Kinga, podzielam Twoje zdanie na temat powrotu z firma, waga po ciazy. Kwestia odpowiedniej diety, może tez genów. Ja na szczęście nie mam z tym problemów a w ciazy tyje max 9kg. Dzięki za kciuki [emoji12]już odliczam dni, ovu była chyba wczoraj, oczywiście po temp tego nie
Kitqa, dasz radę nałożyć nowa sukienkę, motywacja tez jest [emoji56]

Dziękuję Gosica :) bardzo bym chciała.
Jest szansa bo przytyłam tylko 7kg i to tylko w brzuch mi weszło :)

Napisane na WAS-LX1A w aplikacji Forum BabyBoom

@Imama często sobie właśnie nie radzę. Szczególnie w awaryjnych sytuacjach gdzie rozwiązanie jest na już.

Ta teoria dobrobytu i płci to bzdura. Jak ja zaszłam ciąże z pierwszym synkiem to akurat dramat był pod tym względem, oboje rodziców straciło prace, i było bardzo cieżko. I jest chłopczyk. Teraz mamy dużo lepsza sytuacje i nadal jest chłopczyk [emoji23]
U nas na wsi jest rodzina 7 córek było i dopiero 8 wyszedł synek. Także jest nadzieja [emoji23]

@kitqa teraz na końcówce to już spadki z wagi sie zaczynaja wiec jest duża szansa ze założysz sukienkę [emoji1307]

@Imama ja kupiłam chustę do noszenia i to mi życie ratuje. Bo jest mi dużo łatwiej. Najtrudniejsze są te momenty gdy dwoje dzieci Cię potrzebuje a Ty z maluchem przy piersi. No i zazdtosc ale wszystko sie ułoży .

Kitqa,bardzo mało przytyłaś. Nie ma bata, w sukienkę wejdziesz na bank [emoji7]
Leeleeth, najważniejsze ze znajdujesz rozwiązania na awaryjne sytuacje. Chusty nigdy nie używałam, ale z pewnością przy trzecim dziecku zechce spróbować.

reklama
Kirqa ja już przytyłam 7 a to połowa. Ale Wam zazdroszczę. W drugiej przytyłam 20 kg tyle dobrze ze 15 kg odrazu spadło te 5 musiałam dieta zrobić ale akurat miałam dziewczynkowa wiec było na plus hehe
Leeleeth tez chustowalam moich bo kołki mieli i nic zrobić nie potrafiłam. Teraz kupiłam sobie jeszcze druga a w pon móje wymarzone nosidełko [emoji7] chciałam w wisienki ale jednak nie łudzę się ze wyjdzie z tego córka wiec jest w kaktusy tez bardzo ładny. Skorzystałam z promocji -20% wiec 100zl zaoszczędziłam i ba poprawę humoru po wizycie bezcenne [emoji23]
Wiecie co jak sobie jednak pomyśle ze nie będę miała tej córki to mi strasznie przykro....
Jak na złość na fb teraz rodza się dzieci i maja same parki już przy dwójce dzieci i nawet nie musza dobijać do trójki żeby się udało. A u mnie skazana na klęske testosteronowa jestem [emoji85]

Do góry