Hey dziewczyny. [emoji137]Wydaje mi się właśnie że u mnie pada śnieg z deszczem.... Ale nie o pogodzie będziemy tu rozmawiać
@Miciur-ka trzymam kciuki za drugą kreseczke [emoji110]
@Kinga_1 tsh może być w normie a właśnie ft3 i tf4 szaleją, te współczynniki są powiązane ale nie do końca. Ft4 masz ponad normę ale tylko troszeczkę, więc spoko. Przy baaardzo dużych wartościach ft4 normalnie wypadają włosy (łysieje się...) i tak łamią się paznokcie że masz wrażenie że zaraz je stracisz. Nie mówię tego z własnego doświadczenia
tylko kogos innego (dzięki Bogu) i wiem że aby zbić ft4 bierze się na przeminnie raz niską a raz wysoką dawkę euthyroxu. Np w dni parzyste małą a w nieparzyste wysoką. Nie wiem dlaczego tak, ale to przy ft4 gdy jest bardzo wysoko. Widzę że ft3 masz prawie w normie... Hmmm nie wiem co z tym.
Najgorzej jest jak ft4 masz wysokie a tsh niskie bo to świadczy o pierwotnejub wtórnej nadczynność tarczycy lub co gorsza chorobie hashimoto.
Bierzesz estrogen, lub aspiryne w dużych dawkach? Bo jeśli tak to mogły wpłynąć na wynik badania.
Fajnie że idziesz do lekarza, daj znać co ci powie, ale nie martw się nie jest źle
powinien ustawić ci na nowo leki. Chorujesz na niedoczynność? Ile bierzesz euthyroxu?